Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 14, 2021

Over een weer warme woensdag

Het lukt me weer voor half acht op te staan. Rick is wat langzamer vandaag en daardoor kan ik na mijn ontbijt al tweederde van mijn stappen gedaan krijgen. Ik krijg energie van dit weer, terwijl de meeste mensen er loom van worden. 

Iedere ochtend als ik naar buiten loop check ik hoever de tijgerlelies zijn. Die nemen de tijd om te gaan bloeien! Ik vind het zulke mooie bloemen en we hebben er ieder jaar meer. Hopelijk vinden de herten deze niet lekker. 


Na onze koffies gehaald te hebben, maak ik mijn stappen af. Ik ben er fijn vroeg, al om half tien, mee klaar. Zo heb ik de tijd om alvast de salades voor het avondeten vanavond te maken. De komkommersalade met dille citroen aioli heb ik in een handomdraai klaar.

Het plan is om daarbij tonijnsalade te eten. Ik maak een paar blikjes open van tonijn in water en die is zo waterig, dat een salade ervan veel te papperig wordt. We willen wel lekker eten. Dat wordt het hem dus niet vanavond.

Hopelijk heeft Whole Foods betere tonijn en daar staat inderdaad op de blikjes dat er alleen tonijn en geen water of olie inzit. Op hoop van zegen dan maar. Ik koop er ook nog een zak kokosnoot meel "tortilla's" bij, die zijn koolhydraatarm en vinden Rick en ik erg lekker. 

Bij de salade bar van Whole Foods zie ik genoeg lekkers om een bak mee te nemen voor mijn lunch. Op de terugweg kan ik het niet laten om weer foto's met bijen en vlindertjes te maken. 





Dit keer wordt de tonijnsalade stukken beter. Ik meng er selderij en ui doorheen en dan Griekse yoghurt en wat mayonnaise met zout en peper. Blij dat ik toch succesvol ben geweest begin ik aan mijn lunch.

De reden dat ik de Whole Foods salade bar nam zijn de zeewier noedels met worteltjes en turmeric. Die hebben een heel interessante textuur. Ik denk dat ik ze Rick niet voor hoef te zetten, maar ik vind het wel erg lekker. Verder heb ik kip, Mexicaanse koolsla en verschillende kazen, een lekker en weer eens wat anders maal.

Tijd voor mijn zwembad bezoek om tenminste nog een kilometer te zwemmen. Als ik aan mijn baantjes trekken wil beginnen, vraag ik de lifeguard of ze haar zwemles verder in het gewone gedeelte kan geven. Dat weigert ze en zegt dat ik daar mijn baantjes moet gaan trekken tot zij klaar is met de les.

Nu ben ik er vrijwel zeker van dat de zwemlessen alleen in de zwembanen gegeven mogen worden als er geen volwassenen zijn, die baantjes willen trekken. In dat geval moeten de lifeguards plaats maken en in het gewone gedeelte verder gaan met hun les. 

De meesten doen dat ook, maar deze dame weigert nu al voor de derde keer.  Onze buurman maakt deel van het bestuur van het zwembad en ik sms hem wat de regel nu echt is. We zijn die zwembanen al vaak genoeg kwijt voor het zwemteam.

Als de les eindelijk klaar is, ga ik de baan delen met Stacy, een aardige dame. Ook zij klaagt dat er telkens lessen zijn als zij wil zwemmen en zij heeft enkel beperkte tijd om haar baantjes te trekken. Ik ben dus niet de enige.

Chuck sms-t terug dat ik gelijk heb. De lifeguards weten allemaal van die regel, dus madam rekende erop dat ik de regels niet ken. Vanaf nu kan ik het de manager laten weten als mij de baan weer ontzegd wordt. De volgende keer dat ik Stacy zie ga ik haar dat ook laten weten. 

Mijn eerste kilometer zit er veertig minuten later op en ik ga zitten lezen. Het is echt warm vandaag! Een half uur later zoek ik weer verkoeling in het zwembad en trek dan nog maar eens veertig banen. Ik vind gewoon in het zwembad hangen zo saai, dus dan zwem ik maar. Zo heb ik weer 2000 meter erop zitten. 

De wolken trekken zich samen en ik denk donder te horen. Er is echter ook enorm lawaai van de vallende bomen en het opruimen daarvan vanwege het omhakken van het bos naast het zwembad. De lifeguards zijn er niet zeker van of het donder was. 

Dan volgen er nog een paar onmiskenbare donderklappen en ik maak me klaar om naar huis te gaan. De lifeguards weifelen nog steeds, degene in de stoel boven het zwembad heeft het wel gehoord, maar de rest niet. Ze vragen aan mij of ik ook donder hoorde en als ik dat beaam gaat het fluitje. Het zwembad wordt voor tenminste drie kwartier gesloten. 

Het ziet er inderdaad allemaal vervaarlijk uit ten westen van ons. Ik verheug me al op een flinke bui, zodat ik de geraniums geen water hoef te geven. Maar, zoals zo vaak, er valt hier bijna geen druppel! Dan morgen toch maar met de gieter aan de gang, zucht!

Voor ons avondeten hebben we voor de tweede avond achtereen salades. We vullen een paar avocado's met de tonijnsalade, die heerlijk is. Ik weet voortaan waar ik de goede tonijn kan krijgen. 

Rick haalt voor het eerst ooit de pit uit een avocado, dus dat moet op de gevoelige plaat vastgelegd worden.



We vullen de avocado's met de tonijn salade en hebben er mini komkommer plakjes in citroen dille aioli bij. Het wordt een perfect zomers maal. Dit gaan we ook vaker doen.

Tenslotte nog een foto van Fiona, die vandaag alweer drie weken oud is! Ze komt ook goed aan tot Katja's vreugde. Ik heb mijn eerste babysit weekend al te boek staan voor september, ik kan niet wachten! 
 

4 reacties:

Anja L. zei

Ik word inderdaad sloom van warm weer, ik kan er echt niet tegen.
Wat een naar mens is die lifeguard zeg, gelukkig weet je nu dat je wel mag zwemmen.
Ik ben geen fan van avocado, ik vind de textuur niet prettig.
Fiona krijgt een lekkere bolle toet.
Fijne donderdag!

Sonja zei

Fiona wordt elke dag mooier. Fijn dat Kai naar huis komt, je hebt hem zo lang niet gezien. Wat is dat toch met sommige mensen zoals die lifeguard, ze denken dat ze het voor het zeggen hebben. Fijne dag!

Tineke zei

Lachen; jullie worden nog echte koks! Wij gaan zo ook wil naar kwekerij ; biologische groenten inslaan.
Corona wil nog steeds wat; kleindochters vakantie naar spaanse eilanden is ook geannuleerd; nederland is ook leuk en vanaf vrijdag zomers temperaturen.

Petra zei

@Anja - Avocado is ook niet mijn favoriet, ik heb het dan ook bij lange na niet opgegeten.

@Sonja - We zien zeker heel erg naar Kai's bezoek uit

@Tineke - Zolang het geen koken behoeft ben ik een prima kok, ha ha. Ik las dat TUI alle vluchten heeft gestaakt.