Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 04, 2021

Over het Onafhankelijkheidsdag weekend

Zaterdag

We hebben allebei heerlijk geslapen, waarschijnlijk omdat de lamellen dicht waren. Daardoor was de kamer donkerder, want gewoonlijk worden we gewekt door de zon. Monter staan we dus net na achten op.

Rick besluit vandaag ontbijt te halen van McDonald's en ik van Panera. Hun ei, kaas, spinazie en tomaat brioche, waarvan ik het brood niet eet, is weer eens iets anders dan egg bites. Natuurlijk halen we de koffies wel van Starbucks. 

Daar krijg ik een heel lichte nitro brew aangereikt. Het lijkt eerder een latte. Ik ga eens naar binnen om te vragen wat ik nu moet zeggen bij de bestelling. De ene keer krijg ik het veel te donker en de andere keer veel te licht, terwijl ik dezelfde extra splash melk bestel. 

Bij de andere filialen is het altijd perfect bereid, zo vreemd. Ik bestel het juist zegt de barrista, terwijl ze een nieuwe koffie maakt met precies de juiste hoeveelheid melk. Het kan dus wel. Eens kijken wat er morgen gebeurt. 

Het is heel mooi weer met lage luchtvochtigheid en bijna koud voor juli. We gaan naar het wekelijkse marktje, maar stoppen eerst bij een nieuw standbeeld, "Vrijheid". Het is erg mooi gemaakt en staat hier, omdat het hier in Vienna van 19 juni (Juneteenth) tot 19 juli Vrijheidsmaand is. De constitutionele veranderingen, die met gelijke(re) rechten te maken hebben, worden gevierd. 






Na de bordjes gelezen te hebben lopen we het marktje op. We hebben vandaag eigenlijk niets nodig hier, maar het is altijd leuk om te kijken welk groentes en fruit de boerderijen meehebben. Ik had gehoopt op kersen, maar die zijn er kennelijk nog niet. 






Hier bij het Community Center is er een tuin met alleen maar inheemse planten. De bijen en vlinders zijn daar dol op. Opeens zie ik een bij zich wassen en dat vind ik bijzonder genoeg om er een filmpje van te maken. 


Vanavond hebben we een "potluck" bij de overburen. Dat betekent dat iedereen wat te eten meeneemt. Wij hebben een grote schaal garnalen gezien bij de Lidl en die lijkt ons perfect. Duidelijk moet ik er vaker heen om te kijken wat ze hebben, want opeens zie ik een blikje met zalm in mosterd dille saus. Daar ben ik dol op, dus dat gaat mee!

Rick gaat een fietstochtje maken en ik doe mijn stappen op het deck. Als Rick daarna het gras gemaaid heeft frissen we ons op en gaan op pad voor de lunch. Ik kies vandaag voor de bloemkool bowl met zalm van Zoe's Kitchen.

Dat vindt Orion ook erg lekker ruiken en hij mag een paar stukjes feta. Voor mijn schaduwen en reflecties maandthema neem ik een foto van Orions oog. Je ziet mijn telefoon erin weerspiegeld.

Deze vlieg vond mijn stoel ook fijn zitten

Rick is bezig met de hot tub en het water daarvan is vies. Het advies is het water helemaal te verversen en om het oude water uit het bad te laten lopen heeft Rick een pomp nodig. We gaan naar Leslie Pool Supplies en daar hebben ze precies wat Rick nodig heeft. Ik koop ook meteen een nieuw kickboard om mee te zwemmen.

Op de terugweg halen we een ijsje bij Ben & Jerry's. Rick heeft gelezen over Whiskey Biz, ijs met whiskey en caramel. We nemen er beiden een kinderijsje van. Het is heel erg lekker, maar zelfs een kinderijsje is me teveel, dus Orion mag de rest oplikken. 



Eerst had ik het plan om al onze buren vanavond op beschuit met muisjes te trakteren, maar er komen ook veel andere bekenden van de gastfamilie en daarvoor heb ik niet genoeg beschuiten. Ik besluit dan alleen onze directe buren van deze Nederlandse traditie te laten genieten.

Lorraine en Chuck zijn zeer geinteresseerd in het verhaal achter de traditie. Daarna loop ik naar de andere buren, Carole en Chadi en hun vier schattige kinderen. Zij zijn Libanees en ook blij met de beschuiten. Vooral vierjarige Makram en Anissa hebben er wel zin in, maar Makram moet eerst zijn lunch eten.

Carole nodigt me binnen en ik oefen wat Frans met haar en de kinderen. Eigenlijk heel handig, Frans sprekende buren, daar ga ik vaker gebruik van maken. Ik krijg een heel lekker Libanees koekje aangeboden en na een half uurtje loop ik terug naar huis. 

Daar help ik Rick de garnalen te ontdooien. Ik bestel sashimi voor mijn avondeten, want hamburgers en hot dogs zijn niet zo mijn ding. Ik doe mijn patriotische vest met sterren en strepen aan en ben klaar om te gaan. Met drankjes en de garnalen lopen we naar Charles en Susans huis. 

De garnalen worden in dank aangenomen en Charles is al de hamburgers en hot dogs aan het grillen. Anna, hun dochter, maakt een prachtige charcuterie schaal. Dat is hier erg in en ik raad haar aan haar kunsten te verkopen. Het ziet er professioneel uit. 

Het wordt super gezellig, wat hebben wij het toch getroffen met al onze buren! Iedereen kan zo goed overweg en is geinteresseerd in elkaar. De gesprekstof gaat vanavond veel over talen, aangezien nogal wat van ons meertalig zijn. 


En dan begint het opeens te plenzen en we brengen alles gauw naar binnen. Er is natuurlijk ook dessert met allerlei rood-wit-blauwe kleuren. Ik heb vandaag al genoeg gezondigd, dus houd me er verre van. 


Gelukkig is het weer droog als het tijd is voor het vuurwerk. Rick, Chuck, Matt, John en Chadi hebben bij elkaar heel wat af te schieten! De kinderen vinden het prachtig en zitten geboeid te kijken. Chuck en Lorraine hebben veilige sterretjes voor de kinderen en op de onderste foto houdt Jamie daarvan een vast, maar het lijkt wel of hij het vuurwerk aansteekt. 



Na het vuurwerk praten we nog even na en ik geniet van het "vuurwerk" van de insectenwereld: de vuurvliegjes. Ik bekijk een van hen en zie hem of haar aan en uit gaan. Het lijkt erop dat het "lichtje" aangaat als het vliegje omhoog vliegt, maar ook niet altijd. Dit is een van mijn favoriete zomerdingen, natuurlijke kerstlichtjes in juli. 


Baby Fiona deed het vandaag prima. Lekker buiten gewandeld en ze vindt de slaapzak met olifantjes, die ik had gestuurd, duidelijk heerlijk om in te slapen. Over dat laatste gesproken, het is bedtijd voor mij! Rick is nog buiten aan het praten met deze en gene. 
Zondag

Het is gisteren toch nog laat geworden, want ik werd weer naar buiten geroepen. We slapen dus tot kwart voor negen uit. Na Orions wandeling gaan dan maar gauw op pad.

We halen ontbijt van Starbucks en dit keer wordt me een nitro brew, die eruit ziet alsof er helemaal geen melk inzit, overhandigd. Dat is beter dan teveel melk, maar toch, het is niet wat ik heb besteld, zucht!

Bij de Mosaic markt liggen mijn paddestoelen al klaar bij King Mushrooms. Ik koop een fles Rooster groentesap bij Greenheart en maak kennis met een ander lid van de Facebook Foodies groep, die de heerlijkste quiches maakt. 


We brengen de markt buit thuis en maken ons dan klaar om naar Washington te gaan. Het is Onafhankelijkheidsdag en dan moeten we toch echt in de hoofdstad zijn vandaag. We verwachten grote drukte, maar vinden met gemak een parkeerplaats. Parkeren is gratis op zondag, dus dat is ook meegenomen. 

We wandelen richting het Witte Huis en komen langs een aantal kunstwerken, die we nog niet kennen. Bij de souvenirstandjes kun je van alles met sterren en strepen kopen vandaag. Ik heb mijn sterren en strepen vest al aan. 



Bij het Witte Huis kunnen we vandaag voor het eerst weer bij het hek voor het huis komen. Dat is wel twee keer zo hoog als het vorige hek. Een knap iemand, die daar nog overheen kan klimmen! Er is vandaag een groot feest voor militaire families en essentiele werknemers gegeven door President Biden en zijn vrouw Dr. Jill Biden. De sfeer hier is heel anders dan een paar jaar geleden!


Wij lopen door naar de National Mall, maar het gedeelte met de monumenten is tot 13 uur gesloten. Het is pas kwart voor twaalf, dus daar willen we niet op wachten. Dan gaan we maar de richting van het Capitool op, ook leuk!




Als we bij 12th Street moet ik werkelijk ontzettend plassen, maar alle openbare toiletten zijn aan de andere kant van de Mall en onbereikbaar. We besluiten naar Elephant & Castle te lopen en daar dan ook meteen een lichte lunch te eten op hun terras. 


Na van hummus en een geroosterde tomaatjes met feta voorafje genoten te hebben, gaan we terug naar de Mall. Rick heeft zijn fototoestel mee en we maken wat toeristenfoto's met het Washington Monument en daarna met het Capitool.













Het is intussen flink warm en we hebben geen zin de hele weg terug te wandelen (we hebben er al 10000 stappen opzitten!). Er is een Capital Bikeshare station vlakbij en er zijn nog een paar fietsen over. Deze fietsen zijn heel populair vandaag dus we hebben geluk.

Rick wil eigenlijk een van hun e-bikes proberen, maar om de een of andere reden laat de app dat niet toe, dan maar gewone fietsen. Er is heel veel afgesloten en het is superleuk om zonder verkeer op de anders drukke Constitution Avenue te fietsen. 


We stallen onze fietsen dichtbij waar Rick geparkeerd heeft en rijden dan naar de Whole Foods in Vienna. Daar willen we spullen voor ons feestelijke avondmaal kopen. Rick wil daar graag een maiskolf bij eten, maar Whole Foods heeft alleen nog wat bladeren liggen, de kolven zijn allemaal op!

De rest van ons lijstje vinden we wel, maar we gaan bij The Fresh Market kijken voor Ricks mais. Gelukkig is er daar meer dan genoeg. We zien ook dat de kreeftenstaarten maar $7 per stuk zijn! Zoiets bij onze biefstuk zal het echt een feestmaal maken, dus die gaan ook mee.

Intussen stuurt Katja ons foto's van Fiona. Zij heeft haar Onafhankelijkheidsdag jurkje aan. Dit is Fiona's eerste officiele feestdag. Mijn hart smelt bij het zien van de foto's! Ik kan niet wachten het pukje weer te zien!


Rick heeft gisteren de hot tub dus helemaal klaar voor gebruik gemaakt en daar gaan we dus in. Rick heeft de temperatuur van het water wat lager gezet dan gewoonlijk en we bubbelen een uurtje. Het is altijd weer zo ontspannend!

Dan maak ik de tomatensalade voor vanavond en Rick gaat aan het grillen van de filet mignon en kreeftenstaarten. Hij bakt er wat champignons bij. In plaats van een maiskorf heb ik spinazie a la creme als tweede bijgerecht.

Het is werkelijk heerlijk en alsof we in een restaurant eten. We zijn eigenlijk wel benieuwd hoeveel dit maal bij een van de steak restaurants hier zou kosten. We kijken op het menu van Randy's en het is maar liefst $72! Die kreeftenstaarten willen we vaker eten, erg smakelijk. 
Dan hebben we een uurtje om wat te computeren en tv te kijken. Net voor negenen gaan we naar Niall en Serena's huis van waar we het vuurwerk van Vienna gaan kijken. Het is extra speciaal, want vorig jaar was er geen vuurwerk.

Net voor we vertrekken komt Zorro ons trots een cadeautje brengen. Dit is al de tweede muis, die hij heeft gevangen deze week. Hopelijk is er geen nest in de basement. Zorro verrast ons met het feit dat hij de eerste van al onze katten is die op muizen jaagt! 


Het voelt zo fijn om zonder angst om ziek te worden naar vrienden te gaan! Deze 4 juli voel je ook het optimisme. Het land viert echt feest! Er is ook een jubelstemming als we bij Serena en Niall aankomen. Er zijn een aantal andere kennissen, die we al meer dan een jaar niet hebben gezien. 

Het vuurwerk is weer prachtig en zoals iemand in het groepje grapt veel mooier dan vorig jaar. Dat kan goed, want er was vorig jaar geen officieel vuurwerk. Na twintig minuten volgt een prachtige finale en dan gaan we weer huiswaarts.



Dit was een heerlijk weekend en we hebben de 245ste verjaardag van de USA goed gevierd. Heel fijn is dat Rick morgen ook nog vrij is, omdat 4 juli op een zondag valt. Allemaal een heel goede week gewenst!

8 reacties:

Sonja zei

Wat een gezellig weekend, jullie genieten zo van alles. Vrolijke foto's, mooi stel!

Petr@ zei

Wat een heerlijk weekend! Fijn om wat onbezorgder te zijn en weer gewoon een feestje te kunnen vieren met vrienden.

Wat zag Fiona er schattig uit met haar feestjurkje!

Anja L. zei

Hebben ze bij de Starbucks geen losse flessen met melk meer? Dan neem je zwarte koffie en doe je zelf de melk erbij.
Wat hebben jullie een lekker weekend achter de rug.
Fiona zag er schattig uit in haar jurkje!
Fijne maandag.

Anja zei

Wat een leuke 4th of july hadden jullie. Ik heb er ook goede herinneringen aan.
En dan Fiona, wat een schatje in dat jurkje. Wat zul je haar missen.
Weet je al wanneer je haar weer gaat zien?

Petra zei

@Sonja - Dank je!

Petra zei

@Petra - Het was inderdaad super fijn om weer als vanouds Onafhankelijkheidsdag te kunnen vieren.

Petra zei

@Anja - wij gaan altijd door de drive thru. Ze hadden die self service dingen een tijd niet vanwege corona, maar wellicht zijn ze nu terug.

Petra zei

@Anja - Nee, helaas. Hopelijk volgende maand weer.