Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 29, 2021

Over een doe donderdag

Vannacht heeft het flink huisgehouden met flinke donderklappen en bliksem. Rick heeft daar doorheen geslapen, maar ik niet. Hij staat dan ook keurig om zeven uur op, maar ik worstel om om half acht uit mijn sluimer te komen. 

Beneden staat de koffie klaar en ik maak mijn ontbijt, dit keer weer met een gepocheerd kippenei. Het is veel te nat om op het deck te eten. De Today Show staat aan op NBC en daar praten ze over alles wat met de Olympische Spelen te maken heeft. Ik vind het leuk om te zien wat ze in Tokyo eten. Dat wil ik ook ooit meemaken!

Het lukt me ook vandaag om een kwart van mijn stappen bijeen te krijgen voor we koffies gaan halen. Tot onze vreugde is alles weer op voorraad in Vienna. Al Pokemon Go spelend rijden we naar de Starbucks drive thru. Helaas is er geen bekende barrista.


Mijn stappen "ren" ik vandaag binnen. Ik doe mijn Franse lessen tegelijkertijd en dat maakt de tijd sneller gaan. Precies op tijd om me klaar te maken voor personal training ben ik klaar.

Katja laat weten dat het iedere dag alleen zijn met een huilende baby haar een beetje opbreekt. Ze wil heel graag dat ik kom om te helpen. Ik zou onmiddellijk gaan, maar hotelkamers kosten meer dan $300 per nacht op het moment, want het is hoogseizoen aan het New Jersey strand.

Mijn voorkeur (en die van Katja) zou zijn om een week te komen, maar dat is financieel niet haalbaar. Katja geeft aan dat ze eind volgende week goed hulp kan gebruiken. Ik boek van woensdag tot vrijdag en ben nu helemaal blij! Ik wil Katja zo graag helpen en natuurlijk ook dat lieve knuffeltje weer zien. 

Om nog op tijd te zijn besluit ik de auto te nemen naar Sharon. Met de fiets was ik te laat geweest en ik wil geen minuut van dat halve uur missen. Alle spieren krijgen weer met gewichten te maken. 

Oorspronkelijk wilde ik na afloop meteen naar huis en me in bikini kleden, maar het weer is niet zo mooi en ik voel me moe. Tijd om eens naar mijn lichaam te luisteren, ik heb er heel wat van gevraagd de afgelopen weken. 

Als ik thuiskom begroet Orion me zoals altijd met een van zijn speeltjes in zijn bek. Het is zo schattig! Net voor deze video verving Orion zijn geliefde lam met deze slang. Cosmo vernielde elk speelgoeddier dat hij kreeg, Orion heeft een hele rits favorieten.


In plaats van naar het zwembad gaan, besluit ik wat dingen van mijn lijstje te strepen. Daaronder het ophalen van medicijnen van Walgreens. Bij de drive thru liggen ze klaar. 

Na mijn douche kleed ik me voor het eerst deze week niet in bikini. Ik trek gewone kleding aan en wacht dan op Maria. Zij komt me ophalen om samen te gaan lunchen. We vertrekken naar het Reston Town Center. 

Daar zijn heel wat restaurants met een groot terras en wij kiezen Mon Ami Gabi. Daar neemt Maria een salade en ik de mosselen. Wat zijn die lekker! De bouillon smaakt precies zoals ik me de mosselen uit Frankrijk herinner. 



Eindelijk is Maria eens ontspannen en we lachen wat af. Voor we het weten is het na tweeen en ik trakteer haar natuurlijk op deze lunch. Dat heeft Maria wel verdiend na deze heel moeilijke zomer. 

We lopen terug naar de auto en Maria vertelt me dat ze zo graag naar Sundance zou gaan, waar ze twee jurken leuk vindt. Die winkel is in het Mosaic District. Ik heb al besloten vandaag niet te gaan zwemmen, dus ik ga graag mee.

Grappig is dat deze winkel kleding heeft, die absoluut niet mijn smaak is. Maria heeft echter een heel ander figuur en een andere stijl. Wat zij koopt past bij haar. Ze vertelt dat haar dochters deze kleding vreselijk vinden. Dat kan zijn, maar het past bij Maria en staat haar heel leuk.

Nu we hier zijn wil ik ook wel even naar de Target. Fiona begint uit de kleinste maat te groeien en ik vind het leuk meer meisjeskleding te kopen voor de volgende maat. Katja heeft vooral veel unisex kleding ervoor. 

Mijn keuzes vandaag zijn een schattig roze gebreid vestje (wat zou ik willen dat ik kon breien, maar dat is iets wat me nooit gelukt is), een drietal lange broekjes en een schattig pakje met aardbeitjes erop. Maria staat versteld hoe goedkoop het allemaal is. Alles bij elkaar is het minder dan $30.  

Het is jammer om onze gezellige middag af te sluiten, maar Maria zet mij thuis af. We spreken af binnenkort weer iets leuks te gaan doen. Ik ga praten met mijn buurvrouwen, die een van de katten aan het voeren zijn. 

Dat vind ik fijn aan ons plein, af en toe gewoon een gezellig gesprek over van alles en nog wat. We lopen elkaars deuren niet plat, maar zijn uiteindelijk wel allemaal heel goed bevriend. Als er iets mis is, weet ik dat het heel wat mensen om me heen zijn om te helpen.

Rick komt met een voorstel voor ons avondeten. Hij wil graag naar BJ's, want daar hebben ze Belgisch bier. Ik vind dat prima, hoewel ik wel een jas aan moet, zo koud is het daar! Er is bijna niemand en wij krijgen heel goede service aan de bar. 

Daarna verplaatsen we ons naar om de hoek. Neisha Thai is een van de beste restaurants in de omgeving, maar ook hier is het heel rustig. We delen heerlijke zalm "loempia's", ik heb een salade met gegrilde garnalen en Rick heeft een biefstuk gerecht. Het is allemaal even lekker, ik hoop echt dat deze restaurants overleven. De steun van tijdens de pandemie is weg, maar de klanten zijn niet terug. 

Aan Katja merk ik dat ze helemaal opgelucht is dat ik kom. Het blijft moeilijk zo ver weg te wonen, maar ik kan er gelukkig ook zomaar opeens heen. Dat is echt een voorrecht. Ik kreeg onderstaande foto toegestuurd dat Fiona ernaar uitziet mij te zien. 


7 reacties:

Reny zei

Ik lag een beetje achter met lezen maar ben weer "bij".

Fijn dat je Katja kunt bezoeken en helpen en vooral heerlijk voor jou dat je Fiona weer in levende lijve kunt zien.
Die foto's van haar zijn geweldig.

Fijne vrijdag en weekend!

Sonja zei

Oh wat een schattige foto van Fiona. Super dat je binnenkort gaat en Katja kunt steunen en Fiona knuffelen. Het was weer een gezellige dag. Onze hond (Duitse staande/Pointer) kwam vroeger ook altijd met zijn knuffel en veel gesnuif, zo heerlijk, wat mis ik dat.
Fijne dag!

Tineke zei

Fijn dat je naar Katja en Fiona kunt gaan.
Wij zitten volop in de logeerpartijen met kleinkids, ze mogen ook altijd een nieuw setje kleding kiezen.

Marion2 zei

Superleuk dat je naar Katja en de kleine Fiona gaat, maar ik sta versteld over de hotelprijzen. Ik ben nu drie jaar geleden voor het laatst in Amerika geweest: zijn de prijzen sindsdien zo gestegen?

En ach, die Orion met zijn speeltje, daar smelt je toch voor?

Petr@ zei

Jee wat een prijzen voor een hotel. Maar ja, het is natuurlijk hoogseizoen en aan het strand. Gelukkig kun je toch een paar dagen gaan. Fijn vooral voor Katja maar zeker ook voor jou en Fiona. Wat een lieve foto van haar!

Fijn dat Maria wat beter in haar vel zat. Het valt niet mee om te mantelzorgen (geen idee eigenlijk of je dat woord kent).

Anja zei

Wat een lieve, mooie foto van Fiona, ze is al flink gegroeid.
Huilt ze zoveel? Fijn dat je er even naar toe kunt om te helpen.
Een huilbaby is heel zwaar weet ik uit ervaring, onze jongste huilde ook zoveel.
Fijn dat je even kunt knuffelen!!

Petra zei

@Reny - Ja, ik zie er naar uit dat pukje weer te zien (en Katja ook natuurlijk).

@Sonja - Gek, he, die honden. Cosmo vernielde ieder pluche dier dat hij kreeg, Orion heeft een hele verzameling geliefde dieren.

@Tineke - Leuk, shoppen met de kinderen.

@Marion - Het zijn vrij noordelijke badplaatsen, dus die moeten het helemaal van de zomer hebben. Dit zijn normale prijzen tijdens het hoogseizoen.

@Petra - Ja, mantelzorgen ken ik wel. Ik ben blij dat ik het niet hoef te doen!

@Anja - Ze huilt volgens mij niet zo heel veel, maar als je moe bent lijkt het al gauw heel veel. Het is ook wel erg alleen zonder vriendinnen in de omgeving.