Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 07, 2021

Over mijn auto naar de garage en een huurauto

We zijn weer fijn vroeg op en terwijl ik ontbijt zit te eten pingt mijn telefoon. Ik was straal vergeten dat ik mijn auto vanochtend naar de garage moet brengen. Gelukkig zet ik tegenwoordig alles in mijn telefoon agenda. 

Terwijl Rick zich klaarmaakt doe ik vast wat cardio. Dan nemen we VLINDR naar de garage. Ik moet een aantal dingen ondertekenen en het verhuurbedrijf komt een kwartier later een huurauto brengen. Naar verluid zal het vijftien dagen duren voor mijn auto klaar is! 

In een oude Toyota Camry met Colorado kentekenplaten rijd ik naar Starbucks waar onze koffies al klaar staan. Dit keer is het bij het Pan Am Center filiaal en zoals altijd maken ze mijn nitro brew hier perfect. 


Thuis werpt Rick zich op zijn werk en ik ga door met mijn mini elliptische machine tot ik 10000 stappen bijeen heb. Dan maak ik me klaar voor het zwembad, want dat gaat vanmiddag vroeg dicht en ik wil er zo lang mogelijk gebruik van maken. 

Voor mijn lunch haal ik een salade wrap van The Italian Gourmet en pak dan mijn spullen in en loop naar de overkant. Ik wil voor het eten al een aantal baantjes trekken, maar de zwembanen zijn bezet door lifeguards, die lessen geven. 

Dat is echt balen en ik ga maar eens vragen of ik met hen kan delen. Dat kan en ik neem een helft van de baan en zij de andere. Niet ideaal, maar ik tel twee helften dan maar als een baan. Als de fluit voor twaalf uur gaat heb ik er zo twaalf baantjes opzitten. 

Mijn lunch is perfect voor een hete dag als deze. Het is 34 graden, maar in de schaduw goed te doen. Het is wat wazig door de bosbranden in het westen en midden van Canada. Altijd zo vreemd dat wij daar zoveel kilometers verderop last van hebben. 


Na het eten trek ik nog achtentwintig baantjes om de kilometer ook voor vandaag vol te maken. Dan ga ik luieren op mijn stoel en af en toe weer een koele duik nemen. Terwijl ik daar zit komt een mooi vlindertje me gezelschap houden. Maria is net klaar met haar baantjes en we praten even bij voor zij weg moet.

De reden dat ik zo vroeg in het zwembad was, is dus dat het om drie uur sluit voor een zwemteam iets. Dat is wel een ergernis, zo vaak als het zwemteam uren van de gewone leden afpakt. Gelukkig is het alleen in juli. 

Omdat de schoonmaakploeg bij ons thuis bezig is, verkleed ik me in een kleedhokje. Met droge kleding aan haal ik de auto op en ga op pad. Mijn eerste stop is Target om te kijken of er nog iets leuks voor Fiona is. Dat is niet het geval dit keer.

Bij H Mart koop ik paddestoelen en een Turkse yoghurt drank. Ik zie dat hun paprika's uit Nederland komen, niet zo Aziatisch dus. Het blijft een interessante winkel om doorheen te lopen. Ik zie bevroren Durian en koop dat bijna om gezegd te hebben dat ik die vrucht, die iedereen zo vreselijk vindt, heb geprobeerd. Maar voor $16 doe ik het toch maar niet.


In het centrum van Vienna geniet ik van het veldje bloemen. Dat levert altijd weer wat fotografie materiaal en de bezige bijtjes stemmen me vrolijk. 



Het is echt heel erg warm en ik heb enorme dorst. Ik haal een geroosterde amandelen ijsthee van Caffe Amouri. Het is hier zo gezellig binnen! Daar konden we meer dan een jaar niet komen. De tafeltjes zitten dan ook vol, maar ik wilde toch al buiten zitten. 


Als mijn thee op is loop ik naar Greenheart. Het is tijd voor een nieuwe fles groentesap. Intussen zijn de schoonmakers klaar en is het veilig naar huis te gaan. Daar wacht Rick me al op en stelt voor te gaan kijken hoe het er aan de overkant uitziet.

Ook vandaag hoorden we boom na boom tegen de grond gaan. Ze doen er tenminste wel wat mee, die boomstammen worden weer gebruikt. Maar het ziet er allemaal niet vrolijk uit wat mij betreft.
 


Vanavond hebben we kip en biefstuk fajita's als avondeten. Rick bakt er extra paprika bij en we doen het met geraspte kaas en pico de gallo in een koolhydraatarme tortilla. Zoals altijd is het verrukkelijk. 

Vanochtend had Katja een kinderarts afspraak voor Fiona. Het meiske is terug op haar geboortegewicht, dus helemaal goed. Ze is ook een paar centimeter gegroeid. Katja doet het allemaal heel goed, de eerste paar weken zijn altijd zwaar. Het pukje poseert weer op haar avocado nu ze twee weken oud is. Ik kan niet wachten haar weer vast te houden!

6 reacties:

Tineke zei

Schattige foto van Fiona, ze is echt lang.
Hoe kan het 14 dagen duren voor je auto klaar is , bij een kleine schade; je kan er nog gewoon mee rijden??
bij ons krijg je altijd een gratis leenauto van de garage, waarbij je alleen de benzine betaalt.
Hier ieder druk van de laatste schooldagen en druk in de tuin; genieten

Irene zei

Mooi je foto van het bijtje op de Echinacea!
Maar de mooiste foto is toch een echt van kleine Fiona💖💖

Anja L. zei

Gelukkig heb je wel je baantjes kunnen trekken.
Fijn dat Fiona het zo goed doet, dat zal een geruststelling zijn voor Katja en Kevin.
Fijne donderdag!

Petr@ zei

Ik zet ook alles in mijn agenda, zelfs de kleinste dingen. Vergeetachtigheid komt met de jaren, zeg maar :)

Hier krijg je altijd een gelijkwaardige auto terug als je je auto bij een schadebedrijf brengt. Overigens vast afhankelijk van hoe iemand verzekerd is. Nou ja, je hebt in elk geval vervoer.

Ik heb ooit in Indonesië durian gegeten en vind het best lekker. Het stinkt wel enorm!

Fijn dat het goed gaat met Fiona.

Petra zei

@Tineke - Nou, zo klein was de schade nu ook weer niet, de hele rechterkant zat vol krassen ne deuken. Het model van mijn auto is ook heel nieuw en waarschijnlijk moeten ze op sommige onderdelen wachten. Deze leenauto is via onze verzekering en we betalen ook enkel benzine.

@Irene - Dank je wel! Het is zo'n schatje!!

@Anja - Ja het is zeker een geruststelling en ik zie Katja zo genieten van haar kleine meisje, heerlijk!

@Petra - De Toyota Camry, die ik nu rijd is waarschijnlijk groter dan de meeste auto's in Nederland. Ik heb zelf een grote SUV en die hoef ik voor die paar weken ook niet. Misschien moet ik die durian toch een proberen.

Petr@ zei

Het word tijd dat je weer eens naar Nederland komt. Ik denk dat we hier qua formaat auto's tegenwoordig niet meer onderdoen voor Amerika ;)