Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 27, 2021

Over een dushi dinsdag

Alweer is Rick er voor zevenen uit. Ooit lukt mij dat ook, maar half acht vind ik een betere tijd op het moment. Na mijn ontbijt begin ik aan mijn stappen, maar Rick is ook vroeg met zijn douche e.d. dus veel heb ik er nog niet als we naar Starbucks gaan.

Door de regen van gisteren zijn de tijgerlelies nat en dat vind ik te mooi om niet te fotograferen. De Starbucks in Pan Am Center heeft nog steeds alles wat we willen en Vienna niet. Ik mis het ritje naar Vienna en onze bekende barrista's wel. 





Ver voor tienen heb ik mijn tienduizend stappen bijeen en ga naar Greenheart voor nieuw sap. Daar zijn ze heel erg leeggekocht. Sommige sappen zijn uitverkocht en ik neem nog net de laatste Rooster mee naar huis. Goed te zien dat ze zo populair zijn. 


Om klokslag elf uur ben ik bij het zwembad. Ik claim mijn favoriete plekje met twee parasols voor maximum schaduw. Het wordt vandaag weer 35 graden. Dan trek ik veertig baantjes, kilometer 27 is gedaan. 

Mijn spullen in het zwembad latend loop ik naar huis voor de lunch. Ik maak weer een lekkere salade en heb er dit keer een bakje mosselen in knoflook en peterselie saus bij. Dinsdag is lunch met Judith dag en dat vind ik iedere keer weer zo gezellig! De anderhalf uur vliegt voorbij. 

Mijn bikini heb ik nog aan, dus ik ga direct terug naar het zwembad. Daar zwem ik mijn tweede kilometer. Het is echt warm, het water koelt me bijna niet af. Eigenlijk wil ik doorgaan, maar ik voel mijn benen wel, dus besluit het bij twee kilometer te laten vandaag.

Katja is intussen bij de kindertandarts geweest met Fiona. Haar tongriempje was te kort volgens de lactatiekundige en bij de tandarts bleek haar lipbandje ook te strak. Kennelijk gebeurt dat vaak samen. Het belemmerde Fiona's eten en met een kleine procedure wordt het verholpen. 

Katja zag er enorm tegenop, maar Fiona heeft nauwelijks gehuild. Nu zien of het helpt met drinken. Katja moet vier keer per dag oefeningen doen met Fiona. 
Voor de tandarts

Uitgeput na de tandarts.

Terwijl ik rustig zit te lezen komt er opeens een enorm insect op mijn voet zitten. Het blijkt een horzel te zijn en hij laat me maar niet met rust. Ik moet het zwembad in om hem te ontwijken en hij heeft me op verschillende plekken gebeten. Alles is groot in de VS en horzels ook, wat een beest!

Rick kan zich van zijn werk onttrekken en komt om vijf uur ook even zwemmen. Hij heeft nieuwe finnen, die hij uit wil proberen. Onze overburen zijn er ook en we dobberen lekker een tijdje met zijn vieren. 

Thuis maak ik het avondeten gauw, zalmsalade, een salade van kerstomaatjes, gemarineerde champignons en olijven en kokosnootmeel chips. Het is makkelijk en smaakt zo goed! Die salades als avondeten houden we erin. 

En nu gaan de Olympische Spelen weer aan. Groot nieuws hier dat turnster Simone Biles zich uit de team finale heeft teruggetrokken. Men verwachtte bovenmenselijke prestaties van haar, geen wonder dat het haar mentaal opbrak. Hopelijk voor haar lukt het donderdag wel.

Het valt me hier op dat de media gewoon goud verwachten van de atleten. Als er ook maar iets niet goed gaat wordt dat uitgebreid eruit gelicht. Nu ook weer net, "Het VS dames turn team heeft de gouden medaille verloren". Nee, ze hebben de zilveren medaille gewonnen. 

Mijn favoriete sporten om te kijken zijn zwemmen en turnen, maar ik zou willen dat we meer duiken en andere interessante sporten zouden zien. 

6 reacties:

Marion2 zei

Jee, wat groeit Fiona hard. Het pasgeborene lijkt er op de foto al af.
Ze ziet er gezond uit.

Hier verwachten ze ook heel veel van de atleten, maar er zijn al enorme
blunders geweest (en zes besmettingen). Sneu voor de atleten en voor Japan hoe
het loopt. Wij waren in de zomer voor de geplande Spelen in Japan en hebben
toen gezien hoe enorm hun best ze hiervoor deden. Alles werd tot in de puntjes
geoefend en geregeld, niet wetend dat corona zo'n roet in het eten zou gaan
gooien. Ik volg het verder niet,hoor alleen de uitkomsten.

Petr@ zei

Vervelend dat 'jullie' Starbucks steeds niet heeft wat jullie willen. Maar goed dat er meerdere Starbucks in de buurt zijn.

Hopelijk heeft de ingreep geholpen bij Fiona. Mijn oudste zoon heeft ook een korte tongriem (niet zo erg dat hij een ingreep nodig had), hij kreeg oefeningen van de logopedist hiervoor.

Jaloers op jullie temperaturen, alhoewel 35 graden ook niet perse hoeft van mij. Maar iets warmer en vooral meer zon zou fijn zijn. Het wil niet echt lukken dat jaar.

Sophie zei

Wat fijn dat de lactatiekundige het euvel bij Fiona heeft opgemerkt en opgelost. Bij Ollie is het tongriempje al met drie dagen doorgeknipt. Bij mijzelf pas toen ik 18 jaar was, toen moest het kapot gebrand worden en dat rook niet erg prettig kan ik je zeggen (en beetje gĂȘnant dat ik moest toegeven aan m'n moeder dat ik dat wilde omdat ik wilde zoenen haha). Het is wat dat betreft prettiger als ze zo klein zijn! Hopelijk helpt het Fiona met het drinken. Ik heb gisteren de allerlaatste borstvoeding ooit gegeven, emotioneel moment.

Ik ben het helemaal met je eens betreft de Olympische spelen overigens!

Petra zei

@Marion - Dat pasgeborene is er zeker af! Nu is het wachten op het eerste lachje. Ik vind de zomerspelen beduidend minder leuk dan de winterspelen.

@Petra - Ik las online dat Starbucks als keten problemen heeft met aanvoer van producten. Ik geniet altijd zo van de zomer hier, ik ben altijd een beetje depri als het zwembad weer sluit.

@Sophie - Is er een reden dat je ophoudt met borstvoeding geven? Je hoeft niet te antwoorden, hoor. Hier wordt tenminste een jaar en liefst twee jaar aangeraden.

Sophie zei

Ja het wereldwijde advies is 2 jaar volgens de WHO. Dat is wel erg ongebruikelijk in Nederland (ik ken alleen mijn zus die dat heeft gedaan persoonlijk). Bij m'n zoontje had ik een moeilijke ervaring met borstvoeding en ben na zes maanden gestopt. Nu heb ik het tot tien volgehouden en het voelt gewoon goed zo. Ik ben heel blij dat het een positieve ervaring is geweest en heb een mooie laatste voeding met uitzicht op de Middellandse zee gegeven en wat foto's gemaakt met m'n meisje. Het voelt goed zo.
Hopelijk blijft het met Katja ook goed gaan.

Petra zei

@Sophie - Begrijpelijk, hoor. Het is hier vrij normaal om langer borstvoeding te geven. Ik ben van mening dat het voor moeder en baby fijn moet blijven, anders heeft het geen nut.