Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 15, 2021

Over een doorsnee donderdag

Vroeg naar bed gisteravond betekent dat we beiden om zeven uur op zijn. Het is nog niet te warm dus na mijn eendenei, cantharellen en tomaat ontbijt begin ik aan mijn stappen. Ik heb de helft bij elkaar als Rick, ook vroeger dan gewoonlijk, klaar is om naar Starbucks te gaan.

Tot mijn grote vreugde is de eerste tijgerlelie in bloei. Ik las vandaag dat de herten die niet lekker vinden, dus hopelijk is dat het geval. Nu het hele bos tegenover ons is neergehaald zullen we wel meer wild in onze tuinen zien. 


Over dat bos gesproken, als we ons pleintje uitrijden zien we net een van de reuze bomen neergehaald worden. Het is vrijwel helemaal kaal nu. Onvoorstelbaar een bos van waarschijnlijk bijna honderd jaar oud helemaal weg. Ik zal de mooie herfstkleuren straks missen. 

Thuis maak ik mijn stappen af en maak me dan klaar om naar personal training te gaan. Ik neem mijn fiets en dan merk ik hoe vochtig het eigenlijk is. Ik span me niet eens zo erg in, maar druip als ik bij Sharon aankom.

Vandaag gaat het halve uur gewichten helemaal snel, we hebben elkaar veel te vertellen. Na mijn minuut planken en een korte massage van mijn rug en heupen wens ik Sharon een fijn weekend toe en tot maandag. 

Bij de tuin, die me zo vrolijk maakt, stop ik. Er zit een prachtige vlinder op de echinacea, maar die komt niet dichtbij genoeg om te fotograferen. De bijen zijn weer ijverig bezig en ik kan er niet genoeg van krijgen ze te bestuderen.


Om de een of andere reden voel ik me werkelijk doodmoe. Ik heb geen zin om lunch te gaan halen en maak een zalmsalade voor mezelf en een mini caprese van de overblijfselen van dinsdagavond. Rick besluit dit keer wel zijn salade van Cava te halen en ik ga gezellig even mee. 

Rick heeft vanmiddag een doktersafspraak, onder anderen om zijn tweede gordelroos vaccin te krijgen. Ik wacht daar nog even mee. Voor mij wordt het weer een middagje zwembad. 

Ondanks dat ik me zo moe voel wil ik toch een kilometer zwemmen. Ik besluit het weer op te delen in twee keer twintig banen. Daarna is het heerlijk toeven in de schaduw met mijn leuke boek. Het is al bijna kwart voor vijf als ik huiswaarts ga. 
Donderdagavond is het happy hour met Christine en Chuck. We hebben dat twee weken niet gehouden, want eerst waren wij Fiona aan het bewonderen en vorige week waren Chuck en Christine op vakantie. 
Als happy hour snack hebben we vandaag lekkere gerookte zalm. 

Het wordt weer heel gezellig! We zijn allemaal blij dat we deze wekelijkse happy hours begonnen zijn. Zo lijkt het of we bij elkaar in de woonkamer zitten en onze vriendschap wordt er alleen maar door versterkt. 

Voor mijn avondeten bestel ik van Passion Fin. Ik vind het zo fijn dat zij alles zonder rijst kunnen doen. Rick haalt eten van het Mexicaanse restaurant daartegenover. Zo hebben we allebei wat we lekker vinden, want ik ben geen Tex Mex fan en Rick houdt wel van Japans, maar niet te vaak. 

Waar mijn vermoeidheid vandaan komt weet ik niet, maar ik hoop mezelf vanavond extra vroeg naar bed te bonjouren. Morgen alweer vrijdag, deze week is omgevlogen!

Met Fiona gaat alles helemaal goed. Ze is flink aangekomen de afgelopen week en de lactatiekundige gaf Katja een pluim. Madammeke vindt haar badje heerlijk en haar haartjes gaan erna overeind staan. 


5 reacties:

Reny zei

Jammer van dat mooie bos en ik hoop voor je dat de herten de tijgerlelies inderdaad niet lekker vinden.

Wat is Fiona toch een mooi kindje!

Bij ons draait momenteel alles om het hoge water, gelukkig wonen wij in een wijk in Maastricht waar geen dreiging was (we wonen íets hoger) maar 2 wijken op 5 minuten fietsen zijn afgelopen nacht ontruimd. Het ziekenhuis (waar ons 6 weken oude nichtje momenteel ligt) was zelfs niet bereikbaar. Fingers crossed dat het water vandaag daalt.

Fijne vrijdag en alvast een heerlijk weekend.

Groetjes,
Reny

Anja L. zei

Het is toch niet zo gek om moe te zijn na al je inspanningen, je doet je stappen, je fiets naar het sporten en dan sport je ook nog eens. Van mij mag je dan moe zijn hoor☺
Wat ontzettend jammer voor alle dieren dat al die bomen zijn gekapt, nu maar hopen dat die huizen mooie tuinen aanleggen.
Fijn voor Katja dat ze de bevestiging heeft dat ze het gewoon goed doet met Fiona, ze groeit als kool.
Fijne vrijdag!

Tineke zei

Leuk dat Fiona jouw jurkje aan heeft, leuk thema ; het fruit

Petr@ zei

Hier is het ook zo vochtig, vreselijk gewoon. Zelfs zonder de warmte erbij zweet ik nog.

Je kunt goed zien dat Fiona is aangekomen. Fijnen voor Katja ook een geruststelling.

Ik ben de laatste twee dagen ook moe in de avond en moet dan echt vroeg (voor mijn doen dan) naar bed. Komt vast vanwege de tweede vaccinatie. Nou, als dat de enige bijwerking is dan vind ik het prima.

Petra zei

@Reny - Ik had het al op Facebook geschreven, maar ik leef enorm met jullie mee. Vooral jullie 6 weken oude nichtje, de ouders zijn dan toch al zo gespannen. Ik denk aan ze!

@Anja - Ik ben heel benieuwd hoe die 2 miljoen $ huizen eruit gaan zien. Tot nu toe zijn Rick en ik niet onder de indruk van de drie, die er al staan.

@Tineke - Fruit is altijd zo leuk op kleding. Ik heb ook een rompertje met kersjes gegeven.

@Petra - Hopelijk voel je je snel weer de oude, fijn dat je je tweede prik binnen hebt!