Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 19, 2021

Over een montere maandag

De temperatuur is zeer aangenaam (voor juli)  bij het opstaan. Er schijnt een wazig zonnetje, ondanks dat het onbewolkt is. Wij krijgen de rook van de branden in het westen van de VS over ons heen en zullen daardoor de hele week deze melkachtige lucht houden.

Na mijn ontbijt doe ik vast wat stappen en dan gaan we naar Starbucks. Rick wil vroeg beginnen en we gaan, omdat Vienna van alles niet op voorraad heeft, naar het Pan Am center cafe. Dat vind ik ook wel fijn, want dan kan ik mijn stappen afmaken voor ik naar Sharon moet. 

De gladiolen bloeien, maar in onze tuin vallen ze helaas om

Het is lekker weer om naar Sharon te fietsen. Het halve uur gaat weer snel en haar volgende klant komt net voor ik klaar ben binnen met een fles sap van Greenheart. We zijn het erover eens dat het sap duur is, maar ik smeer een fles over drie dagen uit en het is ook puur sap. 

Op de terugweg moet ik natuurlijk weer even stoppen bij de boementuin. Behalve bijtjes zie ik ook een nieuwsgierige chipmunk. Wij hebben er ook weer een in onze voortuin. Ik vind het zulke leuke diertjes, Knabbels en Babbels.





Na zo'n drukke sportochtend is het altijd weer snel lunchtijd. Ik heb geen zin om ergens lunch te halen. Ik besluit het blikje met zalm in mosterdsaus dat ik van Lidl kocht eens te proberen. Daarbij maak ik een simpele salade van sla, tomaat en augurk. Het is erg lekker, de zalm is voor herhaling vatbaar.

Daarna haast ik me naar het zwembad, want dat gaat vanmiddag weer eens vroeg dicht. Ik zie Maria er ook, zij gaat baantjes trekken naast mij en dat motiveert mij om vandaag weer twee kilometer te zwemmen. Het water is ook heerlijk, het geeft me een vakantiegevoel.

Om half vier wordt het zwembad gesloten en loop ik terug naar huis. Ik kom Lorraine tegen en we lamenteren over de kleivlakte waar vroeger het bos stond. Buurman aan de andere kant Chadi komt er ook bij. Hun huis en dat van hun buren heeft nu opeens ontzettend veel zonlicht aan het einde van de dag. Voordeel is dat ze de zonsondergang beter kunnen zien. 

Nu ik toch vroeger thuis ben, besluit ik Whole Foods onveilig te maken. Ik heb rozemarijn nodig voor onze maaltijd morgen en heb besloten dat ik een aantal dagen deze week thuis lunch wil maken. Dat bevalt me wel en zo eet ik ook meer vis dan vlees. 

Voor het avondeten maak ik komkommersalade en Rick grilt Marokkaanse lam kofta. We hebben er bloemkoolrijst en Tahine saus bij. Het is een van die maaltijden, die altijd weer heerlijk smaken. 

En nu ga ik Jeopardy en andere tv shows kijken. Na al dat sporten is in mijn luie stoel zitten een traktatie!  

4 reacties:

Anja L. zei

Ik moet steeds lachen om de titels van je blog. Je kan wel zien dat je van Suske en Wiske houdt.
Ik ben nog steeds jaloers als ik over je middag bij het zwembad lees.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

En zo vliegt de dag weer voorbij met van alles en nog wat.
Grappig hoe dat gaat, dat als een ander fanatiek is, je zelf ook een tandje bij zet.

Marion2 zei

Ik vind het knap dat je toch een positieve draai weet te geven aan het kappen van de bomen. Ik moet toch ook eens proberen dat te doen bij dingen die ik als negatief ervaar,
want het maakt het leven toch wat makkelijker.

Petra zei

@Anja - Ja, ik weet niet hoe lang ik het vol ga houden.

@Petra - wel een beetje moeilijk interessante blog te schrijven.

@Marion - het is iets waar ik aan probeer the werken. Ik zie het glas ook gauw half leeg.