Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 07, 2021

Dag 1 New Jersey: Over een middag met mijn meisjes

Rick staat om zeven uur op en ik ben ook wel wakker, maar wil eigenlijk blijven liggen tot Alexa om half acht Disney liedjes gaat spelen. Ik kan mijn brein echter niet meer uitzetten en sta dan toch maar op. 

Als eerste doe ik nieuwe nektar in de kolibrie voeders. Daarna zorg ik voor mijn eigen proviand. Ik wil vanochtend vroeger weg dan gewoonlijk en laat mijn stappen voor wat ze zijn. Hopelijk krijg ik die later vandaag nog bijeen.

Na mijn douche pak ik mijn tas in en zet hem in de auto. Dan gaan Rick en ik nog even Vienna in. Hij brengt zijn nette pak naar de stomerij en we halen onze koffies op van Starbucks. Daarna tank ik bij de Shell, terwijl Rick ijs koopt.

Thuis doe ik de sappen in de Yeti koelbox met het ijs. Dan ben ik klaar om op pad te gaan. Ik luister naar  mijn Spotify playlist via Bluetooth en Waze geeft aan dat ik rond half een aan zal komen. Dat betekent weinig oponthoud. 

Inderdaad is er vrij rustig verkeer en ik schiet goed op. Zoals altijd maak ik een pit stop bij het Biden Center in Delaware. Voor mijn gevoel duurt dat vijf minuten, maar Waze vindt dat ik daar twintig minuten mee heb verloren (en heeft gelijk). Hoe dat gaat is me altijd een raadsel. 


Om tien voor een rijd ik dus bij Katja voor. Fiona slaapt en we bestellen onze inmiddels traditionele Griekse salades van Mr. Greek. Ik ga die ophalen en als ik terugkom zie ik een heel wakkere en mij (of Tinkerbell op mijn mondkapje) heel veel glimlachjes gevende Fiona. Om op te eten!

We eten om de beurt lunch, geven Fiona een flesje en gaan dan met Fiona en Django rond de grote vijver vlakbij het strand lopen. Fiona was in de auto even in slaap gevallen, maar het wandelen is veel te interessant om verder te slapen. 

Het is heerlijk weer en een mooi plekje om te wandelen. We lopen anderhalf keer om de vijver en dan denkt Katja dat Fiona honger heeft en daarom niet gaat slapen. We gaan dus weer huiswaarts.




Daar eet Fiona inderdaad haar handjes bijna op. Terwijl Katja haar haar flesje geeft (Katja kolft nog steeds), ga ik mijn meegebrachte spulletjes en de sappen uit de auto halen. Ik heb natuurlijk allerlei kleertjes mee, maar ook een apparaat om te gebruiken als iemand (van baby af aan) aan het stikken is. 

Hopelijk is dat nooit nodig, maar ik heb er na heel veel gelezen te hebben een paar besteld. Er zijn twee soorten en de Lifevac kreeg de beste recensies en lijkt het makkelijkst te gebruiken. Waarschijnlijk zal het altijd in de kast blijven liggen en dat is natuurlijk wat we willen. 




Als Fiona genoeg gegeten heeft, ga ik mijn meegebrachte sling eens uitproberen. Daar heb ik Saskia tot ze bijna een kleuter was in rondgedragen. Fiona vindt het wel fijn en het laat Katja zien dat ze zo makkelijk haar handen vrij kan hebben. 
Fiona wordt er moe genoeg in, maar valt niet in slaap. Dat laatste vergt nog wat melk en Omi's wiegen. Dan valt madammeke eindelijk in een diepe rust in mijn armen. 

Katja en Kevin kunnen eindelijk wat dingen doen. Hun keuken is nog steeds niet klaar en ik instrueerde Katja vanmiddag hoe ze netjes maar duidelijk aan de aannemer kan laten weten dat het nu wel de spuigaten uitloopt. Ze zijn al sinds mei bezig! 

Hopelijk helpt dit telefoontje, want ze wonen nu zo krap. Ik kan me voorstellen dat vooral Katja, die de hele dag thuis is, er gek van wordt. Ze kunnen niet koken en moeten in de wastafel van de badkamer alle flesjes en alles afwassen. Het creeert stress, die ze niet nodig hebben. 

Kevin haalt Japans eten voor ons en ik laat de ouders eerst eten, want Fiona slaapt nog steeds. Als zij klaar zijn, verhuist Fiona naar Kevin, die haar eten geeft. Ik eet mijn heerlijke sashimi en neem dan afscheid tot morgen.

De weg naar het hotel kan ik zo langzamerhand dromen. Ik check in en breng mijn spullen naar de kamer. Alle kamers zijn hier hetzelfde, dus ik ben al gauw uitgepakt en ga op het bed naar het History Channel kijken. Grappig genoeg kijk ik dat vrijwel nooit thuis, maar er zijn interessante programma's.  

6 reacties:

Anja L. zei

Wat heerlijk toch dat je langs kan gaan!
Geniet ervan.

Nina zei

Wat fijn dat je er weer "echt" voor Katja, Fiona en Kevin kunt zijn! En goed idee, die sling! Hopelijk ontdekken ze de voordelen ervan.
Wat een gedoe, die keukenverbouwing! Schofterig om zo met klanten om te gaan! Ik hoop dat je hotelbed fijn slaapt.

Marion2 zei

Wat gezellig dat je alweer naar je meisjes bent. Fiona is een heel mooi baby'tje.

Gisteren had ik, naar aanleiding van je Franse playlist, een heel verhaal getypt.
Op een of andere manier is het niet bij de reacties terecht gekomen. Vandaag dan
maar een paar favorieten: La Ballade des gens heureux van Gérard Lenorman: https://www.youtube.com/watch?v=viXb3ZDvwPw, Isabelle van Les Poppys (was ik als kind helemaal idolaat van en nog steeds zet ik de radio harder als ze sporadisch langskomen): https://www.youtube.com/watch?v=5fW9D06xWKk en Nathalie van Gilbert Bécaud (hij zingt zo duidelijk dat zelfs ik het kan verstaan): https://www.youtube.com/watch?v=TilQ8BIHisw

AntoinetteU zei

Wat je beschrijft - geen keuken enz. - klinkt als onleefbaar. In sommige gebieden hebben contractors momenteel (te)veel klussen, goede werkers zijn moeilijk te vinden, en het leidt (te) vaak tot situaties zoals bij Katja en Kevin.

Waarom neem je Katja en Fiona niet mee naar Vienna ? Laat Kevin de aannemer tot de orde roepen en desnoods vervangen door iemand die het werk wel kan/wil doen.

Een tip van "mensen uit het veld": zodra de aannemer weg is en zijn personeel achterblijft, trek je portemonnee. Leg voor ieder een biljet van $10 neer en zeg dat als ze doorwerken en alles netjes doen, er die avond $20 bijkomt. Money talks. Verder flesjes water, snacks.

Beste wensen voor jullie allemaal !

Petra zei

@Anja - Dat doe ik zeker!

@Nina - Dit hotelbed is heerlijk, ik versliep me bijna vanochtend!

@Marion - We hebben dezelfde smaak! Die staan er alle die al op.

@Antoinette - Ja, we zijn ons er zeer van bewust dat de aannemers dun gestretched en druk zijn, maar Katja en Kevin was beloofd dat ze half juni een nieuwe keuken zouden hebben. Zoiets loopt altijd uit, maar twee maanden is wat veel en nu Katja gebeld (lees geklaagd) heeft kan er opeens van alles.

Natuurlijk hebben wij Katja allang aangeboden om met mij mee naar ons te komen. Zij vindt dat Kevin ook zijn baby zoveel mogelijk moet kunnen meemaken en daar ben ik het ook wel mee eens.

Sally zei

Wat een lief babietje is Fiona toch. En idd zeer vermoeiend en stressvol om zo zonder goede keuken met pasgeboren kindje te moeten leven. schandalig dat na een telefoontje opeens meer mogelijk is.