Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 13, 2021

Over een mooie maandag

Het is weer even slikken om Rick om zeven uur op te horen staan. Ik ben weliswaar wakker, maar lees op mijn telefoon tot Alexa een liedje van de Aristocats speelt. Het gekke is dat zo'n liedje dan de hele dag in mijn hoofd blijft spelen.

Buiten is het een heel fijne temperatuur en ik eet mijn ontbijt op het deck. Het is weer genieten van mijn gepocheerde ei en roergebakken tomaatjes en paddestoelen. Ik vond de weekendontbijten ook heerlijk, natuurlijk, daar niet van. 

Rick moet op de loodgieter wachten, dus ik ga onze koffies halen. We hebben een lek bij de wasbak in de basement, dat snel gemaakt moet worden. Gelukkig blijkt het makkelijk te dichten. 

Na mijn stappendoel bereikt te hebben, maar ik me klaar voor personal training. Het gewichtenwerk is echt nodig, merk ik. Gelukkig ben ik de komende weken thuis. Sharon en ik hebben veel te bepraten en voor ik het weet zijn alle spieren aan bod gekomen en is het halve uur voorbij.

Ik geniet van de drie boeketten met veel verschillende bloemen, die ik voor mijn verjaardag kreeg

Gisteravond bood een van de Vienna Foodies leden een heel leuk Kerst rendier aan om mijn wijnbedels aan te hangen. Die haal ik bij haar thuis op. Hij lijkt me leuk om te gebruiken in de bar als we een kerstfeestje houden. 

The Fresh Market is nu vlakbij en ik heb nieuwe meerkleurige peperkorrels nodig. Het is een pepermolentje en ik vind die verschillende smaken peper heerlijk op mijn ontbijt. Ik doe daarbij een truffelzout molentje in mijn wagentje, ook dat lijkt me heerlijk.

En dan zie ik tot mijn grote vreugde dat de mini brie kaasjes, waar ik dol op ben en die lang niet voorradig waren, er weer zijn. Ik neem meteen maar alle vier de zakken (vijf brietjes per zak) mee. The Fresh Market heeft vaak leuke dingen, het is een mengsel tussen een supermarkt en een delicatessenzaak. 

Of ik het nu wil of niet, overal is de herfst al te zien, zelfs sommige bomen


Deze herfstsnoepjes zijn typisch Amerikaans. Gemaakt met maissiroop en ze hebben een niet te beschrijven smaak. Het is zoiets wat je of lekker vindt om helemaal niet. Ik behoor bij de eerste groep, dus koop ze maar niet. 

Bij Whole Foods breng ik mijn via Amazon bestelling SCUBA shorty terug. Dat was me te klein en het materiaal te dik. Ik heb een andere van een bekend merk besteld en hoop dat die wel past. Dan kan ik het binnen zwembad gaan proberen.

Inmiddels zijn is de schoonmaakploeg gearriveerd. Rick sms-t dat hij geen tijd heeft zijn lunch te halen. Ik ga dat dus doen. Ik heb dit weekend al bedacht dat ik weer eens een sla wrap van The Italian Gourmet wil eten. Rick heeft zijn gewoonlijke salade van Cava. 

Rick eet zoals altijd aan zijn bureau. Dat is een van de dingen, die niet gezond zijn aan het thuis werken. Volgens mij maakte Rick, toen hij op kantoor werkte, tenminste een korte wandeling om zijn lunch te halen. Microsoft heeft vrijdag aangekondigd het thuis werken voor onbepaalde tijd te verlengen. Ik vind het heel gezellig, dat zeker. 


Terwijl ik de sla wrap eet, die garnalensalade van hen is ongeevenaard, zie ik mijn perspectief foto van vandaag. Onze geraniums staan er super bij op het moment, dus de onderkant van een geranium is een mooie foto. 

Mijn zusje heeft me een boek van David Zinn voor mijn verjaardag gegeven. Ik volg hem op Facebook en hij maakt humoristische krijttekeningen op stoepen en dergelijke. Het lijkt mij ook leuk om te proberen. 

Gisteren las ik al een deel van het boek en behalve stoepkrijt gebruikt David ook houtskool voor de zwarte lijntjes en schaduwen. Eerst rijd ik door de drive thru apotheek van Walgreens om wat medicijnen op te halen en rijd dan naar Michaels, de grootste hobbyzaak hier, aan de overkant. 

Daar is men in volle Halloween stemming. Alles is oranje en zwart, althans, zo lijkt het. Maar de houtskool waar ik naar zoek vind ik niet. Ook de zachte "krijt" pastels, zie ik niet. 

Aan de andere kant van dit winkelcentrum ligt Plaza Art. Daar hebben ze alles wat maar met kunst creeeren te maken heeft. Ik vind de houtskool vrijwel meteen en zie ook de zachte pastels waar David het over had in zijn boek. Die laatste laat ik nog even voor wat het is, eerst eens zien of ik het allemaal wel leuk vind om te doen. 

Thuis ga ik in mijn hangmatstoel zitten en lees de rest van het David Zinn boek. Het is inspirerend. Jammer genoeg heb ik er het geduld nog niet voor om het nu te gaan leren. 

Er is zoveel gaande in mijn brein en in ons leven. Ik dacht altijd dat het "empty nest" heel saai zou zijn, maar de afgelopen maanden zijn superdruk (en heel leuk) geweest en pas in november zal het wat rustiger worden. 

De muggen jagen me helaas om een uur of vijf naar binnen. Het was ongewoon warm voor september met 32 graden vandaag. De zon scheen, maar door een waas, want de rook van de branden in het westen van het land heeft ons weer bereikt.

Voor mijn avondeten bestel ik Red Galanga sashimi en Rick een salade van Plaka. Wij kijken intussen Jeopardy. Ik weet dat dat niet bekend is in Nederland, maar er is nu een speler, die echt wel een encyclopedie lijkt! 

Het is dus een quiz show, maar voor bijzonder goede trivia spelers.  Ik heb de test weleens geprobeerd, want ik ben dol op trivia, maar mijn kennis is niet genoeg. Deze speler, Matt, speelt al voor de achttiende keer mee. Hij lijkt wel een robot en ook vandaag wint hij weer met tienduizenden dollars meer dan de andere twee. Rick en ik beginnen een conspiracy theory, wat als deze Matt een AI robot is??

Vandaag weer een leuk filmpje en een lieve lachende foto van Fiona, ze lijkt wel iedere dag te groeien! Ik tel de dagen tot ik op haar mag passen, tien dagen nog. 


5 reacties:

Anja L. zei

Fred moet vandaag voor het eerst in anderhalf jaar weer naar een klant. Het voelt vreemd.
De street art van David Zinn is zo leuk! Dat wordt oefenen dus.
Fiona groeit goed zeg.
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Ah, nu ben ik wel benieuwd naar de snoepjes. Het rendier is helemaal mijn ding.
Heerlijk om wat rond te kijken bij Michaels. Ik heb even gekeken wat voor streetart
David Zinn maakt: leuk, zeg!

Wat gaat het hard met Fiona. Ik dacht even dat ze zich op haar zij ging rollen.
Ik ben een beetje vergeten wanneer baby's wat precies gaan doen, maar het zal
zo te zien vast niet lang meer duren voor ze zich gaat omrollen.

Nel zei

wat een schattige Fiona - foto...zo lief !!

Bij ons hebben ze bij Jumbo supermarkten, ook een aantal Jumbo Foodmarkten. Dat lijkt een beetje op waar jij was. Kruising tussen supermarkt en delicatessen.

Anoniem zei

Al die verschillende fases in een mensenleven.... Wij zitten nu met onze kinderen in de puberfase..... Echt, het kan ons niet snel genoeg voorbij zin ;(

Petra zei

@Anja - Ik ben benieuwd hoe Fred het vond.

@Marion - Die snoepjes zijn niet super zoet en daarom vind ik ze wel lekker. Ze zijn een beetje schuimpjes achtig maar toch ook weer niet.

@Nel - Ik vind het altijd leuk in dat soort zaken rond te neuzen.

@Anoniem - Ik herinner me die fase nog goed, je komt er doorheen, geloof mij.