Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 30, 2021

Over een daverende donderdag

Bijtijds naar bed en vroeg op, zo gaat dat vandaag. Gisteravond lag ik er nog voor tienen in en om kwart over zeven vertelt Fitbit me dat ik acht uur en twintig minuten heb geslapen. Helemaal goed!

De zon schijnt weer vrolijk en ook dat helpt bij het opstaan. Ik smul weer van mijn ontbijt en begin dan aan mijn stappen. Ik heb er alweer meer dan de helft opzitten als Rick klaar is om naar Starbucks te gaan.

Daar overhandigt Nick ons weer eens onze koffies. We hebben hem een paar weken niet gezien, hij was voor het eerst in lange tijd naar zijn ouders aan de westkust geweest. We vragen ons af wanneer reizen weer "gewoon" zal worden.

Thuis bereik ik mijn stappendoel en maak me dan klaar voor personal training. Met dit heerlijke weer fiets ik natuurlijk naar Sharon. 

Na het halve uur met gewichten fiets ik nog wat door de buurt. Sommige mensen maken hun ingang zo gezellig in de herfst!


Bij de tuin met de prachtige grote geel-rode dahlia's maak ik ook de nodige foto's. Er is een bezig bijtje, die het altijd goed doet als bijkomstig fotoonderwerp.






Rick heeft vandaag zijn laatste fysiotherapie voor zijn knie gehad. Hij heeft er minder last van, maar weg is het niet. 

Rick geeft ook toe dat hij zijn oefeningen niet consistent doet. Ik stel hem voor een uur in zijn agenda te blokkeren, want hij moet echt de tijd voor zichzelf en zijn gezondheid maken. 

Rick heeft al geluncht en ik ga weer naar Whole Foods, want die kelp noedels zijn zo ontzettend lekker. Kennelijk ben ik niet de enige, die dat vindt, want de bak is bijna leeg en ik schraap hem leeg. Verder neem ik eens een andere soort gerookte zalm mee, die ook erg lekker blijkt. 

Eindelijk een monarch op onze vlinderstruik!

Tijdens het eten krijg ik een telefoontje dat mijn VLINDR klaar is om opgehaald te worden. Dat ga ik natuurlijk meteen doen, want ik heb een grondige hekel aan deze huurauto. 

Kyle legt uit wat ze allemaal gedaan hebben en ik hoef geen eigen risico te betalen, want het bleek wat goedkoper te zijn dan gedacht. Dat is altijd meegenomen!

Mijn doel voor vanmiddag is het vinden van mooie chrysanten. Ik ga als eerste naar de vrolijke tijdelijke Pumpkin Patch. Daar zijn allerlei leuke en verschillende pompoenen en ook chrysanten. Alleen schrik ik van de prijs, de grootte pot, die ik nodig heb, is $30 per stuk. 






Dat is me te gortig en ik besluit naar Whole Foods te gaan en te kijken wat zij hebben. Daar hebben ze echter alleen kleinere potten. 

Mijn laatste kans is bij DePaul's Urban Farm, een permanent boerenstandje vlakbij ons huis.
Dat is altijd heel fotogeniek en ik ben van plan er later terug te gaan voor een fotografie sessie. 

Tot mijn verbazing zie ik dat de grote potten met chrysanten hier maar $12,99 kosten. Dat is dus meer dan de helft goedkoper dan het andere bedrijf. 




Mijn ding met chrysanten is dat ik meestal niet zo weg ben van de kleuren. Maar hier vind ik roze bloemen met gele harten en daar houd ik van. Twee flinke potten gaan mee en niet veel later staan ze in de potten bij onze voordeur. 

Ik ben zo blij dat dit weer in de garage staat!

Bij de bezorgde pakjes van vandaag zit een verrassing. Bloglezeres Jeanine stuurde me onderstaande kabouter voor bij mijn verzameling. Hartstikke leuk! Nogmaals hartelijk dank, Jeanine,  hij past goed in de familie!

Het is 24 graden en perfect weer om in de hangmat te gaan lezen. De muggen zijn er ook eindelijk stukken minder. Zo lees ik tot het me te koel wordt in mijn nieuwe boek. 

Donderdagavond is happy hour met Chuck en Christine. Dat blijft gezellig. Nog maar iets meer dan twee weken en dan treffen we elkaar in Orlando! Maar eerst gaan Rick en ik volgende week nog naar Michigan. We zullen bijna niet thuis zijn in oktober!

Als we om half zeven afscheid hebben genomen bestellen Rick en ik ons avondeten. Voor mij van Passion Fin, altijd weer zo lekker! Rick haalt van een andere "Fin", Blackfinn, daar een paar deuren vandaan. Het is handig zoveel restaurants en cuisines dicht bij elkaar te hebben, voor elk wat wils.
Orion vindt het maar niets dat er alleen wasabi over is op mijn bord

En kijk eens wie er veertien weken oud is? Het is zo leuk hoe Fiona nu lacht voor foto's. Ik vind dat baby spijkerbroekje ook zo schattig! Ze is een lief klein modelletje en ik merk aan Katja dat alles er nu makkelijker en meer ontspannen aan toegaat. 





 

3 reacties:

Anja L. zei

Wat fijn dat je je auto weer terug hebt.
Jee, 30 doller voor een chrysant is wel erg veel, dat zou ik ook niet betalen.
Wat vervelend voor Rick dat zijn knie nog beter voelt, maar ja, oefenen is wel belangrijk.
Wat een leuke foto van Fiona weer, ze ziet er stoer uit.
Buiten zitten zit er bij ons even niet in, we twijfelden gisteren avond of we de verwarming zouden aan doen
Fijne vrijdag.

Tineke zei

Wij hebben gisteravond voor het eerst de open haard aan gedaan, dit seizoen.
Omdat we veel bloemen in de tuin hebben, hadden we deze week nog veel vlinder en hommels.
Chrysanten zijn hier soms zo goedkoop dat het twijfelachtig is of de kweker er wat aan overhoudt. Ik heb een prachtige witte, waar aan 1 kant wat takjes afgebroken waren , dat is nu de achterkant, zie je niks van en kostte maar 1 euro; dat is genieten.
Fijn dat Katja meer kan genieten van Fiona en in een ritme komt.

Petra zei

@Anja - Gelukkig blijft het hier nog even nazomeren.

@Tineke - We hebben hier ook heel veel hommels op het moment. Wat minder vlinders, helaas.