Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 15, 2021

Over auto's en amandelthee

Na mijn ontbijt ga ik meteen op pad naar Farrish. Hier breng ik mijn VLINDR om de satelliet antenne te laten maken. Ze weten niet hoe lang dat gaat duren, afhankelijk van wanneer ze de onderdelen hebben. Hopelijk krijg ik de auto voor volgende week vrijdag terug, maar daar heb ik een hard hoofd in.

Een medewerker van Enterprise komt me ophalen en in hun kantoor vul ik de formulieren voor een huurauto in. Gelukkig betaalt de verzekering dat voor ons. Ik krijg een saaie grijze Toyota Camry met een Illinois kenteken mee. Maar ja, als het maar rijdt is het prima.

Rick en ik gaan vandaag dus wat later onze Starbucks koffies halen. Voor mijn cardio zet ik de mini elliptische machine op het deck en trap erop los. Het is warm en vochtig, heel ongewoon voor half september. 


Voor onze lunch gaan Rick en ik voor de verandering eens naar het Oakton Shopping Center. Daar gaan we eerst ook even naar de Hallmark winkel voor een verjaars- en een bruiloftskaart. 

De feestdagen zijn hier al helemaal aanwezig. Kerst is nog veel te vroeg, maar ze hebben leuke dingen voor Halloween. Ik ga daar binnenkort eens beter naar kijken. 

Rick haalt een salade van de Souvlaki Bar en ik de antipasto salade van Tony's NY Pizza. Dat restaurant ziet er van binnen best leuk uit. De salade is ook lekker, vooral op een hete dag als vandaag. We eten dit keer gezellig samen op het deck.


Als Rick weer aan het werk is, ga ik naar Nottoway Park. Dit kleine stukje natuur is zo sereen en de bomen zo hoog. Ik maak een wandeling en ga dan op een bankje midden in het bos zitten genieten van de rust. Er is verder bijna niemand. 

Jammer genoeg zijn er wel meer dan genoeg muggen. Die vinden mij altijd heerlijk en na een tijdje heb ik genoeg van de kriebel. Jammer, want het is zo ontspannend.






De eerste tekenen van de herfst beginnen zichtbaar te worden

Met deze warmte heb ik dorst gekregen en opeens ontzettende zin in een geroosterde amandel ijsthee van Caffe Amouri. Ik vind een lege picknicktafel dichtbij de locomotief om het op te drinken. Hier zijn er gelukkig geen muggen en ik blijf een tijdje lezen. 

Saskia's beste vriendin sinds first grade (groep 3?), Laura, gaat zaterdag trouwen. Wij kennen haar natuurlijk net zo lang en willen graag iets leuks geven. Op hun verlanglijstje staat een wifi deurbel. Die gaan Rick en ik bij Best Buy ophalen. 

Thuis genieten we van de overgebleven hapjes van gisteravond. Ik ontferm me over de tonijn met zalmkaviaar op komkommer en de pittige zalm met viseitjes op knapperige rijst. Rick, die altijd meer van het vlees is, eet de mini hamburgertjes. 
Er is genoeg om een maaltijd van te maken. Wat was het allemaal lekker! En nu is het tijd voor de Masterchef finale. Voor het eerst zijn het drie dames. Ik ben zeer benieuwd wie gaat winnen, want ze zijn alle drie even goed. 

3 reacties:

Anja L. zei

Hier zag ik gisteren bij de Lidl al Sinterklaas snoepgoed liggen.
Jammer van de muggen, ze moeten mij ook altijd hebben.
Hier is Masterchef Australiƫ weer begonnen. Ze hebben sinds vorig jaar drie nieuwe juryleden en ik wordt af en toe gek van het gegil van het vrouwelijk jurylid als de tijd bijna om is.
Fijne donderdag!

naomi zei

Over de nieuwere Franse liedjes je hebt Stromae (is een Belg) maar zingt in het Frans. En afgelopen songfestival Voila van Barbara Pravi.

Petra zei

@Anja - Ja, de winter komt veel te snel dichterbij :(

@Naomi - Ik zal ze eens gaan luisteren, dank je!