Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 22, 2021

Over een waterige woensdag

Jakkes, het is heel donker in de kamer als ik met Hakuna Matata gewekt word. Het is een perfect liedje om de dag mee te beginnen! Ik zal het advies in gedachten houden.

Beneden tref ik Rick en mijn koffie al gezet. Ik maak dit keer een soort frittata van eendenei, tomaat en paddestoel als ontbijt. Ik vind het eendenei lekkerder als spiegelei heb ik besloten. Om de een of andere reden is de textuur kruimelige als omelet. 

Terwijl Rick zich klaarmaakt doe ik vast een kwart van mijn stappen. Dan vertrekken we naar Starbucks en spelen onderweg lekker veel Pokemon Go. We vinden het altijd leuk als er, zoals vandaag, allerlei nieuwe opdrachten zijn. 

Thuis maak ik mijn stappen af terwijl ik Franse lessen doe. Dan doe ik mijn dagelijkse breintrainspelletjes. Van een wandeling buiten zie ik, ondanks de warme temperatuur, toch maar af. Het regent en waait dus een paraplu doet niets. 


Met dit weer heb ik altijd zin in pho en ik gebruik weer een deel van mijn cadeaubon bij Roll Play. Daar zijn ze zo aardig! Natuurlijk smul ik er thuis weer van, het blijft mijn favoriete pho en de koolhydraatarme noedels zijn heerlijk. 


Het is even droog en ik ga mijn lijstje afwerken in Vienna. Al is de natuur nog overwegend groen, sommige bomen en struiken beginnen al te kleuren. Ik vind de kleuren van de herfst altijd inspirerend voor foto's.








Mijn eerste stop is het Vienna Community Center. Vandaag is de eerste officiele Vienna kerstboomversiering op de markt gekomen. Ik ben grote fan van het standbeeld dat voor het Community Center staat, dus moest er een hebben. 


Dan parkeer ik de auto op Church Street en loop door de stromende regen naar Cocoa Vienna. Daar heb ik de suikervrije chocolaatjes ontdekt. Die zijn net zo lekker als de gewone, vooral de pure met caramelvulling. Dit keer neem ik ook puur en pepermunt mee, eens kijken hoe dat smaakt. 
De regen is alweer opgehouden en de zon komt tevoorschijn als ik om de hoek loop naar Greenheart. Jammer genoeg is er geen regenboog te bewonderen. Ik neem een nieuwe fles met Rooster sap mee. 

Als laatste op mijn lijstje staat de Just $1 winkel. Daar koop ik goedkope wijnglazen om te oefenen met wijnglazen versieren. Dat heb ik alweer een tijdje niet gedaan, dus zal wel weer even proberen vergen. 

Naast diewinkel ligt Ben & Jerry's en ik besluit een verrasssing voor Orion mee te nemen. Ik chocola en groente sap, hij mag een ijsje. Dat heeft hij op deze sombere dag ook wel verdiend. 


Orion heeft meteen door dat er iets speciaals is voor hem. Hij krijgt nooit iets zonder een trucje te doen. Hij moet van mij "dood spelen", maar Orion haalt alle andere trucjes uit de kast, behalve dat. Uiteindelijk lukt het hem wat rustiger te zijn en dood te spelen.

Daarna valt Orion op het ijsje aan. Ik moet het de volgende keer eens proeven, want ik ben wel benieuwd of wij het heel vies zouden vinden of ook wel lekker. In ieder geval gaat het bij Orion in een mum van tijd schoon op!



Het plenst weer en ik ga met mijn telefoon en laptop op een van de luie stoelen in ons bioscoopje zitten. Dat is veel vrolijker dan dat grijze weer. Het is hier beneden wel erg warm, maar dat is ook wel goed voor mijn spieren. 

Om half zes ga ik weer naar boven om te kijken of Rick klaar is met zijn werk. Dat is het geval en we "borrelen" even gezellig, Rick met een biertje en ik met mijn Rooster sap met bloody Mary mix. Dan laten we eten bezorgen, want met dit weer hebben we geen zin erop uit te gaan.

Passion Fin brengt mijn favoriete sushi rolls zonder rijst. Ik probeer nu telkens een nieuwe en die van vanavond met krab en kreeft is zeker voor herhaling vatbaar. Rick bestelt van zijn favoriete kabob restaurant waar ik niet zo dol op ben. Zo smullen we beiden.

Op Netflix heb ik een nieuwe show ontdekt: The World's Most Amazing Vacation Rentals. Ik waan me op vakantie die kijkend. Het is zeker op een regenachtige dag perfect om bij weg te dromen. 

Fiona is vandaag alweer 13 weken oud (en morgen drie maanden!). Wat gaat het snel en wat is ze al gegroeid. In het begin paste Fiona helemaal op de avocado pit!




Reacties zijn nog altijd leuk!

6 reacties:

Anoniem zei

Zelfs op een regendag weet jij er toch nog het beste van te maken, Petra.
Wat is Fiona gegroeid en lijkt zij nu een blije baby te zijn.
De moeilijke eerste weken lijken voorbij te zijn?
Groeten van Hilde uit B.

Petr@ zei

De regenachtige dag goed gevuld!
Ik hoop over een paar weken weer uitgebreider te kunnen reageren zonder een eeuwigheid te doen over een stukje typen ��

Anja L. zei

Wat zijn er toch veel soorten chocolade. Hoe beviel de pure met munt?
Wat groeit Fiona hard.
Fijne donderdag.

Marion2 zei

Je foto's zijn weer prachtig!

Ah, die Orion. Zo aandoenlijk om te zien.

Wat ik me afvraag: zitten er ook minder calorieën in de suikervrije chocolade?
En smaken ze hetzelfde als de gewone?

Tineke zei

mooie bloemen heb je gefotografeerd.
Goed idee om Fiona zo elke week te fotograferen. Als je kinderen hebt , zie je pas hoe snel de tijd gaat.
Is Rachel ook engels aan het leren? Jij kan haar vast met thanksgiving goed te woord staan.
Hoe bevalt Saskia het les geven?

Petra zei

@Hilde - Ja, dat denk ik wel. Ik krijg tenminste geen wanhopige berichtjes meer 's avonds.
,
@Petra - Ik hoop dat je gauw genezen bent, lijkt me stomvervelend!

@Anja - Ik heb die munt nog niet geprobeerd. Ik mag er van mezelf maar een per dag.

@Marion - Nee, helaas, dezelfde calorieen. Ze smaken hetzelfde, ja, tot mijn verbazing.

@Tineke - Raquel heeft in Birmingham gestudeerd, dus haar Engels is erg goed. Zij en Kai spreken onderling ook Engels of Duits, beide talen spreken ze vloeiend.