Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 14, 2021

Over een fantastisch feestje

Nadat Alexa mij met haar Disney deuntje heeft gewekt sta ik meteen op en ga naar beneden. Daar maak ik mijn ontbijt en Rick heeft de koffie al klaar staan. 

Het is al 23 graden en belooft vandaag weer een heel warme dag te worden. De hele komende week ziet er warm uit voor september, maar ik klaag niet. 



Nadat Rick en ik onze koffies hebben gehaald, doe ik mijn stappen op het deck. Rick gaat aan het werk en Zorro houdt hem, zoals meestal tegenwoordig, gezelschap. Net na tienen ben ik klaar met mijn stappen en neem mijn douche. 

Als ik daarmee klaar ben ga ik samen met Rick de Bundtini's ophalen. Die mini bundt cakejes worden het dessert vanavond. Het ziet er allemaal heerlijk uit. 


Net als gisteren heeft Rick uitgerekend tijdens lunchtijd vergaderingen. Ik haal onze lunches van Subway en Rick eet aan zijn bureau. Ik verorber mijn salade op het deck. 

Alles is ondertussen opgezet voor het feestje vanavod. Rick heeft de basement leuk versierd. Nu is het wachten op de barman, de chef met het eten en natuurlijk de gasten. Met dit mooie weer kunnen de deuren open en kan men buiten zitten, dus dat is helemaal perfect. 

Om half vier heb ik een afspraak om mijn haar te laten foehnen en krullen. Carmen maakt het allemaal weer mooi. Op de terugweg haal ik ijs voor de drankjes en verkleed me dan thuis in mijn "feestjurk" (dezelfde, die ik vrijdagavond aanhad). 

De barman en de chef zijn er allebei al en er wordt druk opgezet. Het feest begint om half zes en al gauw komen de eerste gasten. Er komen allerlei lekkere hapjes naar beneden uit de keuken en er is een groot bord met charcuterie.




Het is zo fijn om iedereen weer te zien en bij elkaar te hebben. Er is meer dan genoeg ruimte, een aantal mensen gaan buiten zitten. Ik blijf binnen, want de muggen vinden mij ondanks alle maatregelen toch nog heerlijk.

Onze buurman komt Frans met me praten en dat gaat me tot mijn verrassing goed af. We hebben het over de Franse liedjes op mijn playlist, die natuurlijk allemaal ouder zijn. 

Mijn drie Foodies vriendinnen zijn er, de meeste buren en wat goede vrienden. Het perfecte aantal gasten, want ik krijg de kans met iedereen te praten. 




Om kwart voor acht roept Rick iedereen naar binnen om Happy Birthday (en in het geval van de buren Joyeux Anniversaire) te zingen. 

Dan blaas ik een 60 kaarsje uit op mijn bundtini en die zijn tot onze verbazing na afloop allemaal op! Ze zijn dan ook erg lekker. Rick kan nog net een laatste veroveren.



Tegen half negen neemt iedereen afscheid en wordt er door ons, Andy en Alessandra opgeruimd. Ik ga naar boven om Orion, die in onze slaapkamer in zijn bench was, te verlossen.

Het arme dier heeft van ellende overgegeven. Ik heb donderdag een afspraak met zijn gedragsdierenarts en ga zeker vragen om een beter kalmerend middel. Vooral met Fiona is dat belangrijk.

Wat was dit een leuke avond! Ik wilde eigenlijk geen feestje, maar Rick stond erop en nu ben ik natuurlijk blij dat we het gedaan hebben. 

Het is toch goed om die relaties te onderhouden en nu kan het weer. De barman Andy en cateraar Alessandra waren perfect! Wat een luxe om telkens liflafjes en hapjes langs te hebben komen!

Onderstaande zijn een aantal van de hapjes. Er was zalm, er was tonijn, er waren mini burgers en meer. Mijn favoriete hapje waren de in bacon gerolde enoki paddestoelen. Het leek heel veel eten, maar er is maar weinig over. Alessandra heeft het goed ingeschat.







En nu ga ik mijn cadeautjes openmaken. Er zijn veel flessen wijn en ik heb een grote cadeaubon voor Roll Play gekregen, daar kan ik heel wat pho van eten! Van Maria krijg ik een mooi fotolijstje met een foto van toen wij samen in Yellowstone waren. 

Verder zijn er een aantal heel fijne cadeaubonnen en een mooie sjaal en bad "bommen". Er is een doosje met chocolaatjes en, heel grappig, iets om bulldog ijsblokjes mee te maken. Als laatste maak ik een cadeautje open met een oud kasteeltje en paddestoelen voor mijn feeentuintje. Ik ben enorm verwend en wat een groot goed om zoveel mensen te kennen, die om ons geven!



 

8 reacties:

Jeanine Guidry zei

Wat een geweldig feest, en het eten zag er echt fantastisch uit! Ik las ergens over het belang van mijlpalen vieren in het leven, en ik ben zo blij dat jij deze mijlpaal zo fijn en compleet hebt kunnen vieren. Happy birthday!

Reny zei

Wat een heerlijk feest, Rick had alles mooi versierd en het eten zag er geweldig uit.

Mijn 60e hebben we afgelopen december helaas niet gevierd (Corona). Ik overweg om een 60+1 feest te vieren als ik 61 word. We vieren te weinig......

Nu lekker nagenieten !

Sonja zei

Wow wat een feest en zo fijn dat het weer kan. Die hapjes zien er heerlijk uit. Het was een onvergetelijke 60e!

Anja L. zei

Dat zag er gezellig uit, de hapjes zagen er ook erg goed uit. Wat een goed idee om iemand in te huren voor de bar.
Fijne woensdag!

Petr@ zei

Klinkt als een heel leuk feestje! Fijn om alle lieve mensen weer samen te hebben.

Marion2 zei

Wat een fijne verjaardag was dat! Gezellig met zoveel goede vrienden en bekenden en de hapjes zien er meer dan geweldig uit.

Het is trouwens geen wonder dat de Franse liedjes op de playlist wat ouder zijn. Heel toevallig hoorde ik vanmiddag een gesprek over dit nieuwe programma: https://www.bvn.tv/programma/chansons/. Ze vertelden dat in de jaren 60 en 70 er nogal eens Franse liedjes in de hitlijsten stonden, al dan niet vertaald (zoals Het Dorp van Wim Sonnevelt), maar dat dit nu nooit meer gebeurt. En inderdaad, ik kan me geen enkel Frans nummer van nu voor de geest halen.

Petra zei

@Jeanine - Nou, ik heb hem zeker goed gevierd!

@Reny - 60+1 klinkt ook leuk!

@Sonja - Inderdaad fijn dat het weer kan, hoewel ik het aantal gasten wel lager dan gewoonlijk heb gehouden.

@Anja - Het is zoveel relaxter dan zelf alle drankjes te moeten inschenken!

@Petra - Ja, dat was een heel goed gevoel.

@Marion - Inderdaad, ik kan me ook geen meer recent Franse liedjes herinneren. Zelfs op de playlist van Raquel stonden nog heel veel oudere liedjes.

Sally zei

Heerlijk zo’n feest, de verwennerij wbt kadootjes en het eten zag er zalig uit . Super dat je het toch gevierd hebt