Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 23, 2021

Over een doodgewone donderdag

Toen ik vannacht opstond om naar de wc te gaan klaterde de regen op het dak. Dat is nog steeds het geval als ik om half acht word gewekt door mijn Disney muziek. Het is heel donker in de kamer, geen wonder dat ik niet eerder wakker werd.

Beneden zijn de lichten aan en kijkt Rick zoals iedere ochtend het HLN nieuws. Ik maak mijn ontbijt en bak een spiegelei van mijn eendenei. Om de een of andere reden vind ik ze niet zo lekker als de vorige keer. Kippeneieren zijn lekkerder naar mijn mening, althans die van de boer. 

Terwijl Rick zich klaarmaakt doe ik vast wat stappen. Met dit weer heb ik meer pijn en ik besluit mijn mini elliptische machine te gebruiken. Dat is minder stress voor mijn bovenlichaamspieren. Ik word rond deze tijd altijd een beetje moedeloos, want de fibromyalgie komt toch altijd weer terug, nadat ik me de hele zomer top heb gevoeld. 

We halen onze koffies van Starbucks en dan gaat Rick zich klaarmaken voor een grote presentatie vanmiddag. Hij legt internetkabels van de woonkamer naar het kantoor om de beste wifi connectie te hebben.

Precies als ik de tienduizend "stappen" heb bereikt is het tijd om me klaar te maken voor personal training. Ik wilde erheen fietsen, want het is inmiddels droog, maar Saskia's auto is weggesleept en daar moet ik haar even mee helpen. Ikheb nog maar een paar minuten en neem de auto naar Sharon. 

Het halve uur gaat snel. Ik heb Sharon gevraagd mijn schouders en nek te ontzien, want ik moet morgen drieeneenhalf uur rijden. Gelukkig heeft Sharon altijd allerlei verschillende oefeningen om het halve uur vol te maken. 

Als ik klaar ben is het zelfs prachtig weer. Ik maak op weg naar huis een foto van een van de voor Halloween versierde tuinen. Langzaamaan komen er steeds meer. Wij wachten tot volgend weekend, het moet tenminste oktober zijn. 

De mooie grote dahlia's in de tuin van iemand verderop zijn door de regen allemaal neergeslagen. De onderkant is ook mooi met alle regendruppels. Ik maak er een aantal foto's van. 



Het is vandaag haar was dag en ik heb daar altijd een enorme hekel aan. Waarom weet ik niet, vroeger waste ik het iedere dag en was dan ook nog uren bezig met krullen e.d. Nu moet het allemaal zo snel mogelijk, ik heb ook weinig geduld om te foehnen. Sharon vertelde me dat zij zich net zo voelt. Gelukkig hoeven we ons haar nog maar eens per week te wassen. 

Mijn maag rommelt en het is inderdaad lunchtijd. Rick heeft al gegeten, want hij moest aan zijn presentatie beginnen. Ik ga naar Island Fin Poke in Falls Church. Daar ben ik een keer eerder geweest en zij hebben net weer andere dingen dan Poki DC. Ze schijnen een locatie in Vienna te krijgen, ik kan niet wachten!

Thuis wacht Zorro me op. Die zeurt de hele dag om snoepjes en hoe kan ik die blik nu weerstaan? Zorro en Orion krijgen snoepjes en ik geniet van mijn poke bowl. 

Na het eten ga ik voor het huis in de zon zitten voor ik naar mijn nagelafspraak van twee uur moet. Phuong belt op en vraagt of ik om drie uur kan komen. Geen probleem, dan maak ik wel even een wandeling door de buurt op zoek naar mijn dagelijkse perspectief foto.

Onderweg kom ik Mel, mijn buurvrouw drie deuren verderop tegen. Wij hadden vaag tegen elkaar gezegd wel samen te willen sporten. Nu maken we daadwerkelijk een afspraak voor komende woensdag. Dat zal voor het eerst zijn dat ik met iemand samen sport sinds ik met Christine bijna dagelijks bij de sportschool was. Ik zie ernaar uit!





Voor ik mijn nagels ga laten doen gooi ik de huurauto nog even vol bij de Safeway. Daar is de benzine elf cent per gallon goedkoper dan bij de stations in Vienna. Ik wou dat ik mijn eigen auto had om naar New Jersey te gaan, maar het is niet anders.

Bij Pro Nails kies ik "Golden Sahara" als kleur op mijn nagels. Het is mooi geel goud en ik kan er weer even mee door. Mijn nagels zijn ook korter, want ik wil Fiona niet per ongeluk krabben. 

Ons happy hour met Christine en Chuck gaat vandaag niet door en in plaats daarvan gaan Rick en ik naar het Mosaic District. Daar nemen we plaats aan een tafeltje op het kleine terras van B Side. 

Ze hebben Aperol Spritz en dat wordt natuurlijk mijn keuze. Rick komt hier graag vanwege hun uitgebreide bierkeuze. We bestellen een charcuterie plankje met drie soorten vlees. Het is een lekker voorafje.


Daarna lopen we naar Gyu Shige. Dat is mijn absoluut favoriete restaurant hier! We bestellen beiden een shabu shabu salade. Ik heb ook twee zeeegel "shots", kleine glaasjes met heel veel smaak. Als laatste neem ik het gestoomde ei met garnalen en paddestoelen, zo lekker! Rick geniet van hun sushi. 


We hebben expres niet teveel gegeten, zodat we nog ruimte zouden hebben voor wat poffertjes (poffy's niet helemaal hetzelfde). Ik bestel met bacon en Rick met appel en kaneel. Ze zijn zo lekker! Ik was van plan er maar een te eten, maar opeens is mijn bakje leeg! Rick had gehoopt ook een bacon te kunnen proeven, oeps!
Lilian is Indonesisch van afkomst en zo aardig! Volgende keer maakt ze een pandan met gulajawa poffy voor mij

En ons kleinkind is vandaag alweer drie maanden oud! Het lijkt of ze al tijden in ons leven is, maar drie maanden is natuurlijk nog maar heel kort. Gek hoe tijd werkt in het brein.


4 reacties:

Sonja zei

Goede reis, veel plezier en knuffels!

Anja L. zei

Dat de eieren anders smaken kan ook komen doordat de eenden andere dingen hebben gegeten.
Bij ons in de kamer ligt nu ook weer een internetkabel voor een betere verbinding.
Ik was mijn haar toch zeker drie keer in de week want anders gaat het zo raar zitten, grappig dat dat voor iedereen weer anders is.
Ik ben ook een Aperol Spritz fan, zeker met warm weer.
Die poffertjes zien er erg lekker uit.
Fijne vrijdag.

Marion2 zei

Hé, Zorro. Ik wist niet dat hij bij jullie was. Ben even kwijt van wie hij nu is?
Erg mooie portretfoto van hem trouwens.

Prachtige foto's van de dahlia's. Ik ben dol op dahlia's. Ik had dit jaar heel mooie
tweekleurige in de tuin, maar binnen de kortste keren waren ze helemaal opgevr*ten
door de slakken. Door de natte zomer waren zij een complete plaag.

Petra zei

@Sonja - Dank je!

@Anja - Ja, dat zou kunnen, maar ik vind het eiwit niet zo lekker en ik denk niet dat dat iets met voeding te maken heeft.

@Marion - Zorro is Katja's kat. Hij is al sinds mei bij ons, omdat Katja en Kevins keuken werd verbouwd en nog niet klaar is.