Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 10, 2021

Over een zeer speciale zestigste verjaardag

Om half acht wekt Alexa mij met een mij onbekend (hoe kan dat??) Disney liedje. Rick komt net naar boven met mijn koffie, die ik drink terwijl ik ontbijt maak. Rick vroeg of ik ergens speciaal wilde eten, maar eerlijk gezegd gaat er weinig boven mijn ei, tomaat en paddestoelen ontbijt.

Na het eten halen we traditiegetrouw koffies van Starbucks en dan woont Rick een aantal virtuele vergaderingen bij. Intussen krijg ik mijn stappen bijeen, want er moeten wat calorieen verbrand worden voor het bijzondere avondmaal vanavond.

Als ik daarmee klaar ben, zegt Rick dat hij wat dingen wil gaan doen. Hij vraagt of ik meega. De reden daarvan is dat Rick een enorm boeket bloemen heeft besteld en mij nodig heeft om het niet om te laten vallen in de auto. Dat is maar gedeeltelijk succesvol, want er komt toch water over de rand van de vaas.

Dat boeket staat nog niet op ons keukeneiland of er wordt op de deur geklopt. Een schattig boeketje van Saskia met een superlief kaartje wordt bezorgd. Niet veel later gaat de bel weer en daar is een boeket en een lekker ruikende kaars van Christine en Chuck. Het ziet er meteen heel vrolijk uit!



Rick overhandigt mij mijn cadeautjes, zodat ik er de verdere dag mee kan "spelen". In een pakje zit de prachtige plumeria ring, die bij mijn oorbellen, ketting en armbande voor vanavond past. In het andere zit mijn nieuwe Samsung S21 Ultra telefoon. Daar zit een heel erg goede camera op, ik kan niet wachten die te gebruiken!

Rick en ik halen een lichte salade voor een vroege lunch, hij van Cava, ik van Subway. Dan moet ik me naar Lofty Salon haasten. Hier heb ik een afspraak met Carmen om mijn haar te foehnen en krullen. Dit ga ik vaker doen voor speciale gelegenheden! Het ziet er super uit en met een hele bus haarlak blijft het hopelijk zitten.

We laden de tassen in de auto en rijden naar het westen. Het is altijd zo'n mooie weg en na iets meer dan een uur komen we in het oudste Washington van het land aan. Washington, Virginia, is in 1796 opgericht en het hele plaatsje (103 inwoners) staat op de monumentenlijst. 



Wij gaan hier naar de befaamde Inn at Little Washington. Het restaurant hier heeft 3 Michelin sterren, als enige in de omgeving van Washington DC (inclusief de stad zelf). Wij zijn er op tijd voor de thee. 


We worden naar een mooie serre gebracht. Het decor alleen al is iets om van te genieten. We krijgen een cocktail van het huis en mogen dan kiezen welke thee we willen drinken. Het is een hele lijst en ik kies een kruidenthee met mij onbekende kruiden. Dat is een goede keuze, Rick bestelt ook een exotische thee, de namen zijn Chinees en ben ik vergeten op te schrijven. 



Zodra de thee bezorgd en ingeschonken is krijgen we een aantal lekkernijen. Op het bovenste bordje liggen heerlijke komkommer en gerookte zalm hapjes en de smakelijkste mini quiches ooit (hiervan vragen we dan ook nog een paar). Dan gaan we naar het zoete: zwanen koekjes, die op je tong smelten, chocolade en caramel taartjes, Grand Marnier cakejes en heerlijke scones. 

Het is inmiddels na vieren en onze kamer is klaar en wat voor een kamer! Dit is een junior suite met balkonnetjes en een zaal van een badkamer. We zijn hier drie jaar geleden voor het eerst geweest en die kamer was in mijn herinnering een stuk kleiner. 






Bulgari toiletspulletjes!!

Het is super lekker weer en de vorige keer dat we hier waren niet. We gaan dus Washington verkennen. We beginnen met nog een gedeelte van de Inn aan de overkant. Daar is hun winkel gevestigd (en meer kamers). De spullen zijn prachtig, maar helemaal boven ons budget (en eerlijk gezegd onze smaak, het is allemaal erg "country").




Daarna gaan we de mooie tuinen verkennen. We zien de groentetuin, die het hele restaurant van groentes voorziet. Verder maken we kennis met Francesca, de lama, en zien de andere lama en geiten en schape in hun schuur. Hopelijk zijn ze morgenochtend in de wei. 






Dan steken we de straat over terug naar de Inn. Daar bezoeken we de formele tuinen en lopen dan langs een aantal van de mooie huizen.  Ik heb iets met kerkjes en ga de Episcopal kerk in. Ik had gelezen dat daar de knielkussens allemaal mooi geborduurd zijn en dat is inderdaad het geval, wat een werk!













Terug op onze kamer gaan we op het balkon genieten. We kijken uit op de straat, maar dat zou je niet zeggen, want we zijn omringd door magnolia's en andere bomen. 

Rick heeft een grote verrassing: champagne van een van de grote huizen in Epernay. Wij hebben daar gelogeerd en veel champagne gedronken. Deze is uit 1995 en heel speciaal! Het is bijna zonde om hem te drinken, maar dat doen we toch. 

De champagne is fantastisch! We hebben nog nooit zulke goede gehad en wauw, dat proef je echt! We genieten er op het balkon van en ik schrijf dit  gedeelte van het blog alvast. Het is nu tijd ons netjes te kleden voor het avondeten. Ik ben heel benieuwd wat de avond ons gaat brengen!!



Beneden worden we begroet met een persoonlijk menu. Een foto van chef Patrick O'Connell en Happy Birthday to Petra staat op de eerste pagina. Dan mogen we een hoofdgerecht kiezen uit het zeven gangen maal. Dat wordt de heilbot voor mij en de eendenborst voor Rick. 


Maar eerst krijgen we een amuse bouche in een ei, zoveel heerlijke smaken bij elkaar, hoe bedenkt de chef het! Het tweede gerecht is een blikje met kaviaar, komkommer gelei en krab. Ik denk dat dit mijn favoriet van de avond is. Ieder miniem hapje zit vol smaak. 


Het derde gerecht is een carpaccio van lamsvlees met Caesar ijs, ook weer zo ontzettend ongewoon qua smaak. Daarna krijgen we een kreeft gerecht in een blaadje kool met kaviaar beurre blanc, ik zou het eindeloos willen laten duren, maar al neem ik heel kleine hapjes op een gegeven moment is het letterlijk schoon op. 



Dan komen de hoofdgerechten en ik ben heel blij met mijn keuze van het visgerecht. Het is zo licht en lekker! Alleen jammer dat er geen lepeltje is om de bouillon mee te drinken. In plaats daarvan drink ik het maar van het bord. Die lepel had er achteraf gezien bij moeten komen. 

Voor de overgang tussen gerechten en dessert krijgen we sorbets. Rick een met kokosnoot en passievrucht, maar ik had liever de tomatenversie van het vegetarische menu. Daar krijg ik geen spijt van, ik vind het zo lekker, dat ik nog een bordje vraag. 


Rick heeft de bijzondere perzik als dessert. Dat is een cheesecake met allerlei ander lekkers. Ik ben niet zo'n zoetekauw en voor mij komt de kaaskoe voorgereden. Ik kies vijf kaasjes, vooral zachte brie- of camembert-achtige en een blauw kaasje. Het is allemaal even lekker!


We genieten met volle teugen en het is allemaal veel te snel klaar. Wat een ervaring is dit toch! We krijgen een mini "Inn" mee naar onze kamer. Daar zitten wat bonbons en andere lekkernijen in.  

Op de kamer wacht ons een laatste verrassing: een glaasje port met "hondenkoekjes" erin. Daarbij zit een kaart van de hond Luray (een stadje dichtbij met bekende grotten). Het is middernacht als ik dit blog eindig. Wat een super, super speciale verjaardag was dit!!

12 reacties:

Sonja zei

Wow Petra wat een fantastische dag. Het eten ziet er super uit en de locatie is zo mooi. Je bent geweldig verwend door je liefste, wat een mooi stel zijn jullie!

Sophie zei

Wat geweldig! Nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag en wat een prachtige dag was het. Zoals ik al schreef staat de Inn nog altijd op mijn wish list. Het eten zag er subliem uit. En die kaaskoe! Wil ik ook!
Welke champagne was het? Kon het niet goed lezen. Oude champagne kan zo bijzonder zijn! Wij hebben wel eens een fles uit 1982 gedronken.
Hopelijk hebben jullie heerlijk geslapen en hebben jullie morgen een mooie reis terug.

Anja L. zei

Wat een geweldige dag en wat is het mooi daar zeg.
Het eten klonk erg smakelijk en zag er prachtig uit.
Dat moet een fijne verjaardag zijn geweest.
Heel fijn weekend!

Nel zei

Wat een fantastische dag Petra en Rick. Het zag er allemaal super uit.
Wat een smaakvolle Inn op een prachtige plaats. Wat zullen jullie hebben genoten.

Een verjaardag om nooit te vergeten. Hopenlijk was het bed ook zo heerlijk. Fijne terugreis en een fijn weekend.

Petr@ zei

Wat een geweldige dag!!

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Petra!
Wat een geweldige plek om het te vieren, ik genoot mee met het lezen van je verhaal.

Groetjes, Karin.

Ann decoster zei

Gelukkige verjaardag, Petra !
De foto's doen me denken aan de inn van een reeks van Nora Roberts...

virginie zei

Proficiat met je verjaardag, Petra!

Antoinette van Schaik zei

Van Harte Gefeleciteerd met je verjaardag, wat een speciale en mooie plaats om het te vieren!

Anoniem zei

Van Harte Gefeliciteerd Petra,met je verjaardag...
Wat een super gezellig etentje hadden jullie.
een aardig lang menu,waar jullie van hebben kunnen genieten.
Daar heb je vast goed van kunnen slapen 😉
Fijn weekend!

groetjes Joke

Petra zei

@Sonja - Het was ook allemaal weer veel te snel voorbij!

@Sophie - De champagne was De Venoge

@Anja - Het was een onvergetelijke verjaardag!

@Nel - Het bed sliep ook heerlijk, alles was perfect.

@Petra - Dat was het zeker!

@Karin - Dank je wel!

@Ann - Die reeks moet ik eens gaan opzoeken, ik vind Nora Roberts erg leuk

@Virginie - Dank je wel!

@Antoinette - Het is zeker een heel speciale ervaring.

@Joke - Het was een lang menu, maar alles licht dus ik had niet het gevoel teveel te hebben gegeten en zo hoort het ook in een vijf sterren restaurant.

Anoniem zei

Heel hartelijk gefeliciteerd!!! Wat een geweldige dag, en wat een heerlijke verwennerij, fantastisch. Echt genieten. Daar kan zelfs geen shiny zeldzame pokemon tegenop :):) groetjes Nikie28