Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 29, 2021

Over cadeaubonnen consumeren

Alexa wekt me met "Let It Go" van Frozen en dat is altijd goed advies om de dag mee te beginnen. Ik schenk een bakje koffie in en eet mijn ontbijt. Rick en ik kijken tijdens het ontbijt tegenwoordig naar de Today Show op NBC. 

We zijn het serieuze nieuws en al het COVID gedoe een beetje beu. Vroeger keken we HLN, maar dat is heel politiekerig en de Today Show heeft leuke opliftende onderwerpen. Misschien frivool, maar soms wil ik eens weg van alle somberheid in de wereld. 


Onze trol Ymer verdient een foto, hij staat ons al meer dan tien jaar bij de voordeur te beschermen.

Als Rick klaar is met zijn douche heb ik al de helft van mijn stappen bijeen. We gaan onze koffies halen bij Starbucks en dan maak ik me klaar om te gaan sporten met mijn buurvrouw Mel. Zij wil weer in een routine komen en we gaan naar het Oak Marr recreation center. 

Hier ben ik al jaren niet geweest. Dit is ook waar ik binnen wil gaan zwemmen en het is een mooie gelegenheid om ook het zwembad te verkennen. Mel heeft een abonnement en mag mij als gast meenemen. 


Ze hebben hier ontzettend veel goed onderhouden loopbanden en elliptische machines (en fietsen, maar daar ben ik nooit zo van). Mel wil op de loopband beginnen en dan herinner ik me weer waarom ik die zo saai vind. Tenzij ik erop hardloop gaat mijn hartslag ook niet voldoende omhoog. 

Gelukkig verhuizen we na een half uur naar de elliptische machines. Deze zijn nieuw voor Mel, dus ik laat haar zien hoe je hierop zowel vooruit als achteruit kunt "rennen". Volgens mij vindt Mel de elliptische machine nu ook leuker dan de loopband. Het is heel gezellig om weer eens met iemand te sporten, wat dat betreft mis ik Christine enorm!

Na afloop wil Mel nog wat gewichten doen, maar ik heb morgen personal training en wil mijn spieren niet overbelasten. Ik ga intussen het zwembad verkennen. Dat is flink groot en tot mijn verbazing voelt het water helemaal niet koud aan. Misschien heb ik mijn shorty toch niet nodig. Nu nog bedenken wanneer ik voor het eerst wil gaan. 

Op eoensdag blijkt er op de parkeerplaats van het rec center een marktje te zijn. Mel koopt er allerlei groente en fruit en ik fotografeer er intussen op los. Wat een kleuren allemaal, daar kan ik echt van genieten. 









Mel zet mij thuis af en ik ga naar Whole Foods om mijn lunch te halen. Het wordt praktisch dezelfde als gisteren met zalm en salade. Ik ben dol op de kelp noedels salade, die ze hebben. Kelp heeft heel veel voedingswaarde. Ik hoop dat ze die in de salade bar houden. 

Mijn eten is net op als de schoonmaakploeg komt. Ik ben dan altijd liever niet thuis. Gelukkig heb ik heel wat plannen voor die paar uur. Als eerste ga ik naar Michaels, waar ik wat leuke herfstversieringen op de kop hoop te tikken. Helaas valt dat erg tegen en ik vertrek met slechts een zakje nep mini pompoentjes. 

Na weer eens medicijnen van Walgreens opgehaald te hebben, bedenk ik me dat dit de perfecte kans is de cadeaubonnen, die ik voor mijn verjaardag kreeg, te gaan gebruiken. 

Als eerste rijd ik naar Tysons Corner mall, want een van de bonnen is voor Athleta. Ik weet al welke trui ik ervoor wil kopen (zwarte v-nek) en die is snel gevonden. Als ik de cadeaubon overleg zegt de verkoopster dat dat de cadeaubon niet is. 

Het is slechts het kaartje met hoeveel erop staat en van wie (onze vrienden Shadi en Frank). Ik kan me niet herinneren iets anders gekregen te hebben, maar als ik tussen mijn kaarten zoek vind ik gelukkig de cadeaubon ook. Even een senior momentje zal de verkoopster gedacht hebben. 

De andere bon is voor The Wine Outlet in Vienna. Daar ben ik nog nooit geweest en weleens leuk om daar rond te kijken. Ik krijg goed advies en kies een mousserende rose, een mousserende witte wijn uit Moldova, een sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland en een klein flesje sake. 

Best veel voor $50, vind ik. Ik ga hier wel vaker kijken. Als de verkoopster mijn naam en e-mail vraagt voor hun klantenlijst zegt ze dat mijn naam haar zo bekend voorkomt. Ik vraag haar of ze lid van de Vienna VA Foodies groep is en dat is het geval. Grappig om zo een beetje herkend te worden. 

De schoonmaakploeg is nog niet klaar zie ik op onze webcam. Ik heb dorst en bestel een geroosterde amandel ijsthee van Caffe Amouri. Die drink ik op een bankje in het park op en zie allerlei nijvere bijen op de rode pluimbloemen daar. 

Tegen vieren kom ik thuis en laat Orion uit zijn bench. Ik heb hem rond twaalven de hogere dosis anti-angst medicijnen gegeven. Helaas denk ik niet dat dit het antwoord is voor als Katja en Kevin komen. Ik ga morgen opbellen, zoals de dierenarts me instrueerde, en zien of we een andere medicatie kunnen uitproberen. 

De laatste cadeaubon, die ik heb, is voor Zenola en die gaan we vanavond gebruiken. Het is heerlijk weer om buiten te eten en we zijn blij te zien dat we niet de enigen zijn. Dit is zo'n aardige familie, de vader is chef, moeder sous chef en dochters helpen het restaurant te runnen. 

Zoals altijd wordt het een voortreffelijk maal. We proberen dit keer eens de hummus met lamsvlees en pijnboompitten. In plaats van pita hebben we rauwe groente om mee te dippen, zo lekker! .

Rick bestelt het kipgerecht wat volgens hem super smakelijk is. De chef maakt voor mij zijn kippenlevertjes gerecht dat niet op het menu staat. Het is met zure kersen en ui bereid en werkelijk zalig!

Nu heb ik dus alle drie de cadeaubonnen, die ik kreeg, gebruikt. Het is zo makkelijk ze te vergeten en soms verlopen ze na een bepaalde tijd. Ik ben blij dat ik ze optimaal heb benut en zal de gevers laten weten wat ik ervoor gekocht heb.

Dit blog heb ik voornamelijk al voor het eten geschreven en ik ben heel moe van vandaag (meer dan 20000 stappen!). Ik ga me ontspannen en dan vroeg naar bed, het bevalt me wel vroeger op te staan. 

Speciaal voor Reny een foto van de Bath & Body Works pompoen kaarsenhouders







 

6 reacties:

Nina zei

Pine nuts = pijnboompitten :-)

Grappig dat je als 'foodie' werd herkent. En wat een goed idee om alle bonnen meteen te gebruiken. Je bent flink verwend! (zeer verdiend, natuurlijk)

Moet je lid worden in het rec center om te kunnen zwemmen? Ben benieuwd wanneer je voor het eerst gaat.

Vervelend dat de nieuwe medicatie voor Orion niet het gewenste effect heeft. Hopelijk vinden jullie bijtijds een prettige oplossing. Doet-ie nog die breinpuzzels enzo?

En lief, Ymer in de spotlights! Goeie naam voor een elf.

Nina zei

Ehhh...Ymer is natuurlijk een trol, geen elf! :)

Petra zei

@Nina - Dank je, meteen verbeterd, maar ik vergeet het vast weer, zulk soort dingen komen niet vaak genoeg voor om in mijn geheugen te blijven, maar wie weet. Pijnboompitten waren onbekend toen ik in NL woonde. Nee, je hoeft geen lid te worden, maar als ik vaker ga is het goedkoper om een half jaar of jaarkaart te kopen. Orion doet nog steeds breinpuzzels,maar het is zijn reactie op het onbekende waar ik me bezorgd om maak.

Reny zei

Bedankt voor de foto, ze zijn erg leuk!

Jammer dat je niet geslaagd bent bij Michaels, ik vind dat een leuke winkel om rond te snuffelen.
Mooi zwembad, ben benieuwd wanneer je de eerste keer gaat zwemmen en of het water inderdaad lekker is.

Fijne donderdag!

Anja L. zei

Leuk dat je nu met Mel kunt sporten. Ik ben meer van het alleen sporten. Gelukkig is water niet zo koud, het zwembad ziet er mooi uit.
Goed dat je over kadobonnen schrijft, ik heb ook nog twee bonnen liggen die ik moet inwisselen. Je kon aardig wat wijn kopen voor je bon.
Wat jammer dat je nog niet de juiste medicijnen hebt voor Orion, ik hoop dat het nog lukt.
Fijne donderdag.

Petra zei

@Reny - Michaels valt me de laatste tijd vaker tegen. Ik denk dat dat zwemmen pas eind oktober begin november gaat gebeuren, zoveel drukte de komende weken!

@Anja - Daarom vond ik dat ik die bonnen nu moest gebruiken, anders vergeet ik ze.