Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 20, 2021

Over een maandagse maandag

 We gaan half oktober met Christine en Chuck naar Disney World en sommige dingen moeten daar ver van tevoren voor gereserveerd worden. Het Space 220 restaurant in Epcot opent vandaag en we willen daar graag een van de avonden dineren.


Probleem is natuurlijk dat alle andere bezoekers dat ook willen. De mogelijkheid tot reserveren begint om zes uur vanochtend onze tijd. We zetten de wekker dus voor vijf voor zes. Gisteravond heeft Rick zich ook aangemeld bij de website Mouse Watcher, die naar restaurant reserveringen zoekt.


Om vijf over half zes krijg Rick een sms. Mouse Watcher heeft een tafel bij Space 220 gevonden voor ons! Rick gaat naar beneden en komt niet weer boven. Om vijf voor zes ga ik eens kijken wat er aan de hand is. 


Rick denkt inderdaad gereserveerd te hebben, maar we gaan om zes uur nog even proberen. Nou, we kunnen Mouse Watcher enorm dankbaar zijn, want de hele Disney site is niet te bereiken! Uiteindelijk blijkt Rick zelfs twee reserveringen gemaakt te hebben. We houden degene op onze laatste avond daar. 


Na nog een uurtje doezelen staan we op. Ik maak mijn gewoonlijke ontbijt en Rick heeft een broodje met ei, kaas en worst dat hij in de magnetron opwarmt. Na Orions wandeling gaat Rick naar boven om zich werkklaar te maken.


Tegen de tijd dat hij beneden komt heb ik al bijna de helft van mijn stappen erop zitten. Altijd fijn! We gaan naar Starbucks en opeens krijgt Rick een waarschuwing dat een van zijn banden lek is. Het blijkt dat daar een vermaledijde schroef in zit, waarschijnlijk van alle constructie aan de overkant. 


We halen de koffies op en thuis pompt Rick zijn band zoveel mogelijk op. Ik ga verder aan mijn stappen en ben bijna klaar als ik naar personal training moet. Het is werkelijk schitterend weer en ik fiets er met plezier heen. 


Sommige tuinen zijn al klaar voor Halloween

Na het halve uur gewichten doe ik mijn Franse lesjes op Duolingo en mijn breintraining spelletje Elevate. En dan lees ik super goed nieuws! Het reisverbod naar de VS wordt begin november opgeheven voor gevaccineerde EU burgers (en andere landen)!


Gisteren had ik daar nog heel veel emotionele moeite mee, want Kai wil zo graag met Raquel voor Thanksgiving hier zijn. Ik zag dat gewoon niet gebeuren, maar nu kan het! Kai heeft meteen de data vastgelegd. Ik heb serieus even een vreugdedansje gemaakt!


Rick wil naar de Giant om zijn lunch uit te kiezen. Ik bestel van Zoe's Kitchen daar praktisch tegenover. We eten heel snel, want zijn te laat voor de afspraak, die Rick bij Virginia Tires heeft gemaakt. 


Daar krijgt Rick te horen dat zij die band niet hebben en dat ze hem niet kunnen maken. Ik had Rick aangeraden naar Just Tires te gaan, die hebben veel betere klantenservice, maar hij hoorde dat verkeerd. Enfin, Rick heeft nu besloten de auto naar de BMW garage te brengen en de band te laten vervangen.


Met dit mooie weer heb ik zin om naar Meadowlark te gaan. Ik betaal de $3 entree voor 55 plussers en loop het park in. Meestal is het hier druk met moeders en kinderen, maar het is vandaag heel erg rustig. Ik kom slechts een paar oudere stellen tegen. 











Zoals altijd vind ik de vijvers zo mooi met hun weerspiegelingen. Af en toe ga ik op een bankje zitten en gewoon genieten van de stille natuur. Er is niet veel meer in bloei, maar ik wil binnenkort terug voor de herfstkleuren. 








Na een paar uur loop ik terug naar de auto en ga naar Whole Foods. Daar koop ik de ingredienten voor ons avondeten. Met dit mooie weer heeft Rick zin om te grillen.


Precies op tijd om met Rick naar de BMW garage te gaan ben ik thuis. Het duurt even, maar dan is zijn auto afgeleverd en kan ik met mijn moeie lichaam op mijn luie stoel gaan zitten. Ik denk dat het heel vroege wakker worden vanochtend me parten speelt, want ik ben zo moe!


Rick grilt de biefstuk kabobs, ik maak de salade met meerkleurige mini tomaatjes, gemarineerde champignons, Griekse olijven en peppadew pepers. We hebben er kokosnootmeel tortilla chips bij, die zijn zo lekker. Op het deck smaakt het extra goed, zo fijn om eind september nog buiten te kunnen eten met het "gezang" van de krekels en andere insecten.


Katja stuurde vandaag weer wat leuke foto's van haar en Fiona. Fiona is hard aan het proberen van haar rug op haar buik te rollen. 


9 reacties:

Pascale zei

Schattige foto's weer van je kleindochter!

Heerlijk hè, dat de grenzen weer open gaan? Het heeft veel te lang geduurd! Fijn dat Kai en Raquel dan toch kunnen komen voor Thanksgiving, echt iets om naar uit te kijken. Ik hoop mijn vader ook hierheen te halen voor de December feestdagen. Hij wil nog even uitzoeken hoe het zit met zijn reisverzekering als de VS dan nog op kleurcode "oranje" staat. Met al zijn gezondheidsproblemen is het wel belangrijk dat hij goed verzekerd is tegen Amerikaanse ziektekosten, maar dat zal voor jullie jongelui een minder probleem zijn.

Reny zei

Heerlijk voor jullie allen dat Kai en Raquel Thanksgiving met jullie kunnen vieren.

Wij zijn ook blij dat we wellicht volgend jaar weer naar de USA kunnen reizen. Helaas ben ik gevaccineerd met Astrazeneca en dat vaccin is (nog?) niet goedgekeurd door de US. Even afwachten dus.

Dat Space 220 moet toch een geweldig restaurant zijn/worden....om daar zó vroeg de wekker voor te zetten ! Ik ben nu al benieuwd naar het verslag van die Disney dag, ha ha.
Fijn dat het gelukt is een reservering te maken.

Fijne dinsdag !

Sonja zei

Eindelijk de grenzen open. Wat fijn dat Kai en Raquel kunnen komen voor Thanksgiving. Ik verheug me al op kleurige herfstfoto's. Fiona is een hartenbreekster, té schattig!

naomi zei

Oh wat grappig dat jullie gereserveerd hebben in dit nieuwe Space restaurant. Ik luisterde gisteravond naar 1 van de pretpark podcasts en die vertelden dus over de bekeving in dat restaurant. En toen dacht ik moet eens aan Petra vragen of het iets voor hun is. Ik vond het wel een behoorlijke prijs voor een 3-gangen menu. Maar gaaf dat het gelukt is.

Heerlijke dag weer dit mooie weer nog is in bonus. En zeker goed nieuws dat de grenzen voor gevaccineerden open gaan.

Liefs Naoni

Nel zei

wat een fijne berichten. Eindelijk kan Rachel dan komen. Wat fijn voor iedereen. Iedereen ziet er heel erg naar uit, fijn hoor.

Wat is Fiona toch een schatje !!

Anja L. zei

Wat een fijn nieuws hè.
Lekker dat de reservering is gelukt, dan sta je in ieder geval niet voor niets zo vroeg op.
Ik weet nog dat we dat vroeger ook voor concertkaartjes deden.
Wat lekker om zo'n tijd in een mooi park door te brengen.
De foto's van Fiona zijn zo leuk om te zien. Wat veranderd ze al, ze krijgt nu echt uitdrukkingen op haar gezicht.
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Wat een geweldig nieuws dat Kai en Rachel met Thanksgiving kunnen komen! Dat wordt een fijne tijd voor jullie.

Ik sprong ook bijna een gat in de lucht toen ik las dat de grenzen met de VS weer opengaan. Maar of ik ook mag komen met AstraZeneca is nog de vraag. Zo balen dat ik
dat vaccin heb gekregen. Op dat moment was het slikken of stikken en omdat ik best veel risico liep, heb ik het gedaan. Niet veel later kregen de weigeraars toch Pfizer. Heel zuur. Maar voorlopig heb ik nog geen plannen, dat scheelt, en hopelijk wordt het toch toegelaten. En anders maar twee prikken Pfizer er achteraan nemen (als dat verantwoord is).

Anoniem zei

Ik was heel blij toen ik gisterenmiddag op de radio hoorde. Eindelijk de grens open.
Maar nog niet bekend is of de KLM na 31 oktober weer op Las Vegas gaat vliegen.Voorlopig is er een winterstop van 31 oktober tot en met 31 maart.Tot nadere aankondiging. En aangezien ik toch het liefst met de KLM vlieg. Rechtstreeks en dat scheelt ruim 4 uur met een tussenstop.
Je komt vroeg in de middag aan en dat is heel prettig natuurlijk.
Nog een bijkomend iets. De VS is nog steeds een zeer hoog risicogebied met code oranje, en dat geeft voor ons aan als het niet noodzakelijk is er niet naar toe gaan.
Gezien mijn leeftijd stel ik de reis nar Cathy en Cees nog maar even uit. Hoe spijtig ik het ook vind. We wachten maar af.
Voor jullie vind ik het heel fijn als Kai en Rachel kunnen komen.
Groetjes Wil

Petra zei

@Pascale - Hopelijk gaat die code snel weg. Op een gegeven moment zullen we met dit virus moeten leren leven.

@Reny - Ha, je kent echte Disney liefhebbers niet ;). Vooral Rick wilde heel graag bij dat restaurant eten. Het menu ziet er ook wel erg lekker uit en het is alsof in de ruimte eet heb ik me laten vertellen.

@Sonja - Ik heb altijd een love-hate relatie met de herfst, de kleuren zijn mooi, maar het gaat ook over in winter waar ik een hekel aan heb.

@Naomi - Het is niet zo duur voor een drie gangen menu, hoor, het is eten ziet er aan de luxe kant uit.

@Nel - Kai kan niet wachten om Raquel te laten zien waar hij is opgegroeid.

@Anja - Ja, het lijkt wel of Fiona met de dag verandert!

@Marion - Veel Britten hebben ook AstraZeneca en veel Chinezen hun vaccins, ik neem aan dat dat ook okay is.

@Wil - Ik dacht gisteren meteen aan jou! Is het in Las Vegas zo erg? Hier valt het alles mee.