Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 09, 2021

Dag 3 New Jersey: Over nog een ochtend Fiona en Katja en dan de terugrit

Voor mijn Fitbit wekker van half acht afgaat, ben ik wakker en sta op. Het is donker in de kamer en het blijkt flink te regenen. Meestal check ik het weerbericht voor de volgende dag, maar dit verrast me. Ik heb dan ook mijn paraplu en regenjas in de auto laten liggen.

Na mijn douche pak ik in en ga bij de receptie vragen of ze een paraplu hebben. Dat is het geval en zo kan ik mijn regenjas uit de auto halen. Ik check uit, doe mijn bagage in de auto en rijd naar de Starbucks.

Vandaag is er wel nitro brew en ik neem ook Katja's bestelling van espresso met havermout melk en bruine suiker mee. Fiona is wakker als ik bij Katja aankom en vindt mijn mondkapje met Charlie Brown en zijn vriendjes maar wat leuk.

Ons oorspronkelijke plan voor vanochtend valt letterlijk in het water. We wilden weer bij Comfi buiten eten, maar ja, het regent. We besluiten het eten dan maar op te halen, althans, ik ga dat doen. Ik heb een gerecht met ontzettend veel groentes, eiwit en mozzarella. Katja kiest hetzelfde als gisteren, omelet met zalm.

Nadat ik als eerste heb gegeten neem ik Fiona van Katja over. Die valt prompt in een diepe slaap. Dat ondanks het helse lawaai dat uit de toekomstige keuken komt. Helemaal goed, ze zijn er nu tenminste serieus mee bezig. 

Fiona wordt blij wakker en trakteert ons op allerlei glimlachjes en grappige uitdrukkingen. Ze begint ook echt te "kletsen", zo schattig!! 





Nu het toch regent gebruikt Katja mijn aanwezigheid om Fiona's kast en ladenkast eens onder handen te nemen. Een hele zak vol kleertjes zijn al te klein. Ik verschoon Fiona's luier en die is ook aan de kleine kant. Voor het eerst is Fiona uit een luiermaat gegroeid. 

Fiona vindt haar aankleedtafel prachtig en daar ligt ze een tijdje naar volle tevredenheid te lachen en "kletsen". Dan is het weer tijd voor een flesje en dat drinkt madam helemaal leeg. Dat maakt moe!





Katja krijgt de hele babykamer opgeruimd, terwijl Fiona op mijn schoot in diepe rust ligt. Kevin komt thuis voor zijn lunch en laat Django uit. Dan kolft Katja nog even voor ik vertrek en vervolgens overhandig ik Katja de slapende Fiona. 

Katja krijgt het te kwaad en ik vind het zo moeilijk haar te troosten! Ik zou willen dat de hotels niet zo idioot duur waren, anders zou ik langer blijven. Natuurlijk moet ik ook een traan of twee wegpinken bij vertrek. Gelukkig zie ik het kleine gezinnetje over twee weken weer. Dan pas ik op Fiona terwijl haar ouders bij een bruiloft zijn. 

Hoe moeilijk het afscheid ook weer was, ik ben blij dat ik om half twee en niet half drie zoals voorheen vertrok. Het verkeer gaat vlot en ik kom enkel in ons gebied een paar keer in langzaamrijdend verkeer terecht. Na drie uur en tien minuten, het snelst ooit, rijd ik onze oprit weer op. 

Rick is niet thuis, die is wat boodschappen aan het doen, onder anderen een fles Rooster sap voor mij. Als hij thuiskomt maakt Rick meteen mijn favoriete mocktail. 

Dan bedenken we waar we willen gaan eten. In tegenstelling tot New Jersey is het hier heerlijk weer. We besluiten buiten te gaan eten bij Zenola. Hun spinazie hapjes en kibbeh nayeh zijn mijn keuze en Rick heeft ook twee voorafjes.

Vandaag is bovendien een speciale dag, omdat ik op 9-9-99 Amerikaans staatsburger werd. Tweeentwintig jaar geleden, dus, en vanaf die dag heb ik in iedere mogelijke verkiezing meegestemd. 

Het heeft me geleerd hoe belangrijk het stemrecht is. Er worden nu in een aantal staten wetten aangenomen om het moeilijker te maken te stemmen. Dat maakt me bezorgd. Neem je stemrecht serieus, ook in Nederland!

En zo ga ik de laatste nacht van mijn vijftiger jaren in. Het was een mooi decennium, een zoon emigreeerde, een dochter trouwde, een kleindochter werd geboren en de jongste dochter heeft haar pad ook na wat zoeken gevonden. Eens kijken wat het volgende decennium gaat brengen! 

10 reacties:

Anja L. zei

Lastig om weer weg te gaan en jammer dat de hotels zo duur zijn.
Van harte gefeliciteerd met je 60ste verjaardag!

Unknown zei

Hartelijk gefeliciteerd met onze gezamenlijke 60ste verjaardag!

Nel zei

Gefeliciteerd Petra, ik wens je voor het aankomende jaar heel veel gezondheid en een heel fijn jaar.

Binnenkort heb ik ook zo een bijzondere verjaardag...bij mij komt de 7 erbij.

Ik wens je een heel fijne dag toe.
Hopelijk komt er een betere (c.q. goedkopere) manier op je pad om bij Fiona in de buurt te kunnen logeren, dat zou fijn zijn.

Verhuizen is natuurlijk voor geen van jullie een optie, helaas.

Anja zei

Gefeliciteerd met je 60e verjaardag, ik wens je een mooie dag toe!
Fijn dat je Fiona over 2 weken weer gaat zien.

Haralson Art zei

Moeilijk dat afscheid nemen. Of het voor maanden of weken is.
Ken je de credit cards die hotelpunten geven? Micky had die en ik heb zijn punten over kunnen nemen (Chase Marriott). Of misschien een Airbnb, hoewel die in die streek ws heel duur zijn.

Nina zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Kan me voorstellen dat het lastig was om afscheid te nemen.

Marion2 zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wens je een heel gezellige dag!
Rick heeft vast en zeker een mooie en fijne verrassing voor je in petto.

Tineke zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Tip voor Katja; Fiona in haar bedje laten slapen, is niet zo vermoeiend als in haar armen.

Anoniem zei

Gefeliciteerd met jouw 60ste verjaardag. Ik wens jou no vele gelukkige en gezonde jaren toe samen met Rick, jouw kinderen en kleine Fiona.
Verjaardagsgroeten van Hilde uit B.

Petra zei

@Allemaal - Dank voor de verjaardagswensen!

@Annemiek - Ja, we hebben punten, maar ook weer niet voor zoveel nachten. Ik ga inderdaad kijken of de Airbnbs goedkoper zijn in de herfst en winter..