Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 24, 2021

Over een verre rit op vrijdag

De zon schijnt vrolijk en ik word gewekt met "You've got a Friend in me" van Toy Story. Neuriend loop ik naar beneden, waar mijn koffie al staat te pruttelen. Ik maak de tomaten en paddestoelen op en bak er een eendenei bij. 

Na dit smakelijke ontbijt begin ik vast aan mijn stappen, terwijl Rick zich klaarmaakt voor zijn werk. Dan rijden we naar Starbucks voor onze koffies. Daarna maak ik mijn stappen af, douche en pak de rest van mijn spullen in. 


Rick helpt me mijn spullen in de auto te zetten en ik neem een Yeti koelbox met ijs mee voor Katja's en mijn sappen. Rond kwart over elf neem ik afscheid van Rick en Orion, die vandaag precies vijf jaar bij ons is. 

In Vienna haal ik de sappen bij Greenheart en lunch van Zoe's Kitchen. Ik eet de bloemkoolrijstbowl met zalm in de auto en ga dan op weg naar Avalon, New Jersey. Onderweg praat ik bij met Christine en luister naar MSNBC nieuws op de satellietradio.

Avalon ligt in zuid New Jersey en is dichterbij dan Neptune, maar een groot deel van de route gaat via bijwegen. Weliswaar mooi met oude boerderijen, schattige plaatsjes en zelfs een rodeo, maar het schiet niet erg op. 

Zoals gewoonlijk stop ik even bij het Biden Welcome Center in Delaware. Mijn blaas is me dankbaar en het is goed even mijn benen te strekken. Om klokslag vier uur rijd ik bij het Desert Sand Resort in Avalon voor. 

Dit plaatsje ligt op een waddeneiland aan de New Jersey kust. Mijn hotel is een blok van het strand. Ik check in en moet heel vreemd contant betalen (wist ik van tevoren). Daar krijg ik wel een $50 Visa kaart voor terug, de moeite waard, dus.

Als ik al mijn spullen naar boven heb gebracht loop ik naar het strand. Het is heerlijk weer en ik wandel een stukje. Katja en Kevin zijn onderweg, maar het duurde langer dan ze dachten om alles mee te nemen. Met een baby is dat ook een hele volksverhuizing. 

Na die wandeling heb ik dorst gekregen en doe een paar dollar in de drankjes machine bij het hotel. Ik druk de knop voor water in, maar er komt niets en het geld komt ook niet terug. Ik ga bij de receptie vragen waar ik dan water kan kopen. 

Daar krijg ik keurig mijn dollars terug en de Wawa wordt aangeraden. Bij die winkel vind ik inderdaad flessen water en ik neem ook een flesje ijsthee zonder suiker mee.

Inmiddels zijn Katja en Kevin gearriveerd en ik ga helpen alles hun hotelkamer in te dragen. Zij logeren in het hotel naast het mijne, een wandeling van drie minuten tussen de kamers. 

Hun kamer is op de begane grond en een stuk luxueuzer dan de mijne. Hij is dan ook duurder, maar veel beter voor hen. Ze kunnen water koken voor Fiona's flessen, hebben een grote ijskast en meer ruimte. Ik ben maar blij dat het niet omgekeerd was, dan hadden ze alle spullen naar de derde verdieping moeten brengen. 

Fiona heeft de hele weg geslapen en heeft nu honger. Ze drinkt in korte tijd 120 milliliter. Katja denkt dat Fiona een groeispurt doormaakt. Na het eten is het meiske in een goede bui en lacht hartelijk naar haar daddy. 

Kevin gaat naar het rehearsal diner van de bruiloft morgen. Katja en ik blijven bij Fiona. We bestellen avondeten van de Avalon Brew Pub, die aan de overkant ligt. Heel handig allemaal, maar het eten vult de maag en dat is alles. 

Fiona is moe en Katja legt haar in haar bedje met haar visjes baby"tv". Dat houdt haar lang genoeg bezig om weer honger te krijgen. Na haar flesje slaapt Fiona al gauw. Katja en ik praten nog een tijdje, maar ik ben moe van de rit.



Tegen negenen loop ik terug naar mijn kamer. Ik praat met Rick over zijn dag en begin dan aan dit blog. Ik wil vroeg gaan slapen. Het is wel erg leuk weer zo dicht bij het strand te zijn en daar wil ik van genieten.  

6 reacties:

Nina zei

Oh wat fijn voor Katja & Kevin dat je kunt oppassen! Is het de eerste keer voor ze dat ze zonder Fiona op pad gaan? En heerlijk om elkaar weer te zien.
Hopelijk kun je ook nog genieten van het strand en heb je niet al teveel pijnen van de autorit.
Grappig trouwens die babytv - nooit gezien! Zijn het alleen die visjes, of heb je nog verschillende "zenders"?

Anja L. zei

Wat fijn dat je kunt oppassen. Hebben jullie allemaal een leuk weekend.
En een hotel vlak bij het strand, dat is helemaal fijn.
Heel fijn weekend.

Petr@ zei

Geniet van je quality time met Fiona!

Sophie zei

Wat een fijne oplossing zo voor Katja en Kevin en leuk voor jou quality time met Fiona! Voelt vast als een leuk uitje.
En bedankt, ik heb nu ook you've got a friend in me in m'n hoofd, één van m'n favoriete Disney nummers. 😊

Anja zei

Geniet van het oppassen!

Petra zei

@Nina - Ja, de eerste keer dat ze langer dan een uur weg zijn. De baby tv is alleen de visjes en allerlei rustgevende klassieke muziek.

@Anja - Dank je, het is hier heel leuk.

@Sophie - Sorry :D ! Maar het zijn vrolijke liedjes, ik vind het leuk ermee gewekt te worden.

@Anja - Doe ik, het gaat weer veel te snel.