Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 27, 2023

Over de Church Street Stroll

Rick en ik staan beiden om zeven uur op en treffen Kevin en Fiona beneden. Fiona slaapt iedere nacht iets beter. Ze werd vanochtend pas om zes uur wakker, veel beter dan kwart over vijf de eerste ochtend. 
Nog steeds wat herfstkleuren te zien

Als Katja ook beneden komt zet ik het cadeautje naast Fiona's schoentje. Eerst denkt ze dat het tasje is om haar schoenen in te doen. Als Katja haar vraagt wat er in het tasje zit haalt Fiona er blij een Miffy (Nijntje) boekje uit. Er zitten ook wat kruidnootjes in en daarvan eet Fiona er meteen een paar. 

Volgend jaar zal Fiona het schoentje zetten waarschijnlijk wat beter begrijpen, maar dit was leuk om te doen. Fiona gaat schattig in haar boekje zitten lezen al heeft het ze het eerst op zijn kop. 






Als iedereen klaar is gaan we ontbijten bij The Virginian, een van de oudste restaurants in Vienna. Het bestaat al sinds 1965 en van binnen ziet het er nog net zo uit als toen. Ze hebben lekker eten en we smullen van onze eieren, bacon en verse fruitbakjes. Fiona eet zelfs al haar ei en twee stukjes bacon op!
Dit restaurant doet mee aan de Kerstversieringswedstrijd met Minions en allerlei bekende Vienna plaatsen op de ramen geschilderd

Thuis doe ik even snel een half uur cardio. Kevin en Katja gaan inpakken. Als ik klaar ben ontferm ik me over Fiona. Die wil MiMou (Mickey Mouse) kijken en gelukkig is een kerst Mickey filmpje net begonnen. 


Rond half elf zit alles weer in de auto en nemen we afscheid van het drietal. Fiona heeft daar nu iedere keer flinke moeite mee. Zo zielig dat droevige snoetje en ze heeft nog geen besef dat we elkaar al snel weer zullen zien. 

Rick en ik ruimen wat op en voelen ons zoals altijd ook een beetje down na alle gezelligheid. Al gauw is het lunchtijd en Rick maakt zijn gewoonlijke na-Thankgiving boterhammen met kalkoen. Ik besmeer een paar sneetjes bloemkoolbrood met gerookte zalmsalade en heb daar een bakje spinazie bij.

Na het eten gaat Rick officieel aan het werk en ik ga boodschappen doen. Eerst naar het postkantoor, want Saskia heeft vrijdag een internationale dag en wil dan mijn Volendamse kostuum dragen. Er staat een lange rij, maar ik moet het vandaag versturen. Gelukkig gaat er nog een loket open en dan gaat het een stuk sneller. 

Omdat we gisteren geen tijd hadden om naar de markt te gaan haal ik vandaag paddenstoelen van H Mart. Dan rijd ik naar Whole Foods voor spinazie en zie dat ze cantharellen hebben! Daar gaat een doos van mee, want die vind ik zo lekker!

De rest van de middag besteed ik aan mijn volgende project: foto's uitzoeken voor onze jaarlijkse familiekalender. Voor ik het weet is het vier uur en tijd om Orion op te halen. 

Die doet het heel goed in de kennel. Ze zeggen dat Orion heel rustig is en lief voor de verzorgers. Kennelijk ben ik echt de reden voor zijn geblaf. Dat zagen we ook toen mijn broer hier was. 

Rond half zes maken Rick en ik ons klaar voor de Church Street Stroll, die altijd op de maandag na Thanksgiving wordt gehouden. We vinden met gemak een parkeerplaats en wandelen (stroll) naar Church Street. 

Het is ijzig koud met een snijdende wind. We zijn warm gekleed, maar zelfs dan gaat de wind door merg en been. Ik merk dat ik er steeds minder goed tegen kan. We gaan eerst het oude kerkje even binnen waar een kwartet kerstliedjes speelt. 


Dan lopen we naar de overkant en bezoeken een nieuwe winkel met interieur design. Het is er warm dus we blijven een tijdje kijken, hoewel dit niet onze smaak is. 

Dan slenteren we verder langs Church Street om de verlichting te bewonderen en gaan in de warmte van een van de kampvuren staan. Daar roosteren mensen marshmallows, maar die zijn ons te zoet. 



Eindelijk is het kwart over zes en komt de antieke brandweerwagen van Vienna aanrijden met Santa aan boord. Die rijdt naar het podium waar Santa burgemeester Linda bijstaat met het aansteken van de kerstboom. 



Tot en met vorig jaar was dat nog een niet indrukwekkende hulstboom, maar dit jaar hebben we een heuse dennenboom, die er mag zijn. Hij heeft rode en witte lichtjes en een zilverkleurige ster. Wij vinden dit een enorme verbetering, want dat hulstboompje (dat er nog steeds staat) is geen kerstboom. 

Totaal verkleumd haasten we ons terug naar de auto. We rijden naar Sweet Ginger waar we al een tijd niet hebben gegeten. We bestellen warme sake en ik een miso soep. Zo ontdooien we weer wat. Rick neemt de nasi goreng en ik de Singapore noedels als hoofdgerecht. Die is lekker, maar die van Southeast Impression veel en veel beter.

En nu is het tijd voor de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Ik hoop dat het een leuke wordt. 

4 reacties:

Petr@ zei

Volgend jaar zal Fiona het schoentje zetten inderdaad vast beter snappen. Ga je haar ook een Sinterklaas liedje leren?
Hier zetten we ook elk jaar nog een schoen. Ik haal wat voor de jongens (of mannen eigenlijk met 23 en 19 jaar ;)) en zij voor mij.
Leuk dat er nu een echte kerstboom is in Vienna! Hier is het ook zo koud, ik kan er ook niet zo goed meer tegen.

Anoniem zei

Wat leuk dat jullie Fiona haar schoentje laten zetten. Volgens mij is het boek van Nijntje een schot in de roos. Jullie kunnen echt terug kijken op een gezellig weekend.

Groetjes Susan

Anja L. zei

Wat leuk dat het schoentje zetten een succes was.
Het is wel fijn om te horen dat Orion het zo goed doet in de kennel.
Hier is de kou ook gearriveerd en op dit moment is de lucht blauw, straks maar een rondje fietsen.
Fijne dinsdag.

Petra zei

@Petra - Lijkt me leuk om haar Sinterklaas Kapoentje of Sinterklaasje Bonne Bonne te leren. Katja kent die nog steeds, maar die spreekt Nederlands, dus niet zeker of het met iemand, die enkel Engels spreekt zal lukken.

Susan - Het was inderdaad genieten.

@Anja - Br, fietsen in de kou, mij niet gezien, maar wel gezond natuurlijk.