Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 19, 2023

Over versieren voor Kerst

Zaterdag

Als ik uit het raam kijk zie ik blaadjes als sneeuw door de lucht waaien. De bomen zwaaien flink. Maar is het zonnig en dat is het enige dat echt uitmaakt wat mij betreft.

We beginnen onze dag zoals altijd met ontbijt en koffies van Starbucks. Dan brengen we het lege glas naar de glasbak en vervolgens rijden we naar McLean. Daar koopt Rick wat biertjes bij Total Wine & More waarvan hij weet dat Kevin ze lekker vindt. 

Daarna steken we over naar de grote Giant. Die in McLean is veel groter dan die in Vienna. We werken een hele lijst met boodschappen af, ook veel voor het Thanksgiving maal. We zijn niet de enigen, maar de supermarkt is zo groot dat het helemaal niet druk lijkt. 


Onze volgende stop is Trader Joe's. Eerst ben ik hier teleurgesteld, want ze hebben de dingen voor Thanksgiving, die ik online zag, niet (meer). Als Rick en ik echter wat beter kijken zien we toch ongeveer vier gerechten in de vriezer, die lekker bij de kalkoen zullen smaken. Dit keer neem ik ook de hondenadventkalender mee. 

Thuis laden we alles uit en zien dat er enorm veel bladeren uit onze esdoorns zijn gevallen. Maar er zitten er nog net zoveel in. Je realiseert je niet hoeveel bladeren een boom heeft tot het herfst is. Rick kan het met zijn maaimachine nauwelijks bijhouden. 


Nadat ik een half uur op de elliptische machine heb getrapt ruim ik de herfstspullen op. Rick haalt intussen de kerstversieringen voor binnen naar beneden. Voor ik daaraan begin gaan we lunch halen. Voor mij wordt het een poke bowl en voor Rick kabobs van Tasty Kabob. 

Na het eten begin ik met versieren. Als eerste natuurlijk de stockings, dit jaar heeft Riley er ook een. Er moeten niet teveel bij komen, want er is maar weinig plaats over. Verder doe ik feeenlichtjes her en der. 


Na de keuken, eetkamer en voorkamer begin ik aan de trap. Dit is altijd het meeste werk, maar zo gezellig! Als ik ermee klaar ben neem ik even pauze met een caffeine vrije Coke Zero. Intussen hangt Rick de lichtjes boven de garage. Morgen gaan we buiten versieren. 

Als ik weer wat op adem ben gekomen zet ik onze Disney boom in de voorkamer op. Orion weet niet goed wat hij ervan moet denken. Ik ben nog steeds heel blij met dit boompje. Het is in een mum van tijd opgezet. 

We gaan in december een weekend naar New York met Katja, Kevin en Fiona. Het wordt dus wel tijd om een hotelreservering te maken. Zeker in de kersttijd zijn hotels daar gigantisch duur.  Maar gelukkig is er Hotwire en ik vind een kamer voor $462 per nacht bij het Westin Grand Central. 

Dat is echt goedkoop! We blijven maar een nacht dus ik boek het meteen. Later kijk ik op de website van het hotel en zie dat we per kamer ongeveer $250 hebben bespaard door Hotwire te gebruiken. Die website is een grote aanrader.

Zo is de middag al heel snel voorbij. We hebben zin om ergens waar het warm en gezellig is te gaan eten. Dat wordt Harth en we krijgen een tafel bij de haard. Die is behaaglijk warm in mijn rug. 

We delen een charcuterieplankje en dan heb ik een van de tarte flambees. Rick kiest het kipgerecht bereid met de honing van de bijen op het dak van het hotel. Zoals altijd is de bediening super vriendelijk en het eten heerlijk. 

Op weg naar huis zien we dat we lang niet de enigen zijn die dit weekend voor Kerst versieren. Het zal ermee te maken hebben dat het weer nog erg lekker is. Volgende week wordt het een stuk kouder.


Zondag

Tegen achten staan we op en gaan na Orions wandeling meteen op pad. We beginnen natuurlijk bij Starbucks. Vandaag heb ik de boerenkool met paddenstoelen egg bites. 
Rick gaat bij het Merrifield Garden Center nog wat tulpenbollen kopen. Hij wil de gaten waar de eekhoorns ze hebben opgegraven weer vullen. Ik hoop maar dat het geen gevecht tegen de bierkaai is en dat we deze lente een heel aantal tulpen zullen hebben. 

Nu we hier toch zijn kijken we ook nog even bij de kerstspullen. Ze hebben zulke leuke dingen en kleuren kerstster waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Vooral de Grinch spullen vind ik enig. 





Bij H Mart haal ik mijn paddenstoelen voor de week en dan gaan we naar de Mosaic markt. Daar begint om tien uur een kerstmarkt, maar nooit zo leuk als in Europa.Tot mijn verbazing is de paddenstoelen stand er (gewoonlijk niet als er een braderie is) en ik neem een bakje maitake mee. Bij Savagely Good kopen we een korstloze quiche met broccoli en kaas. 



We gaan met de lift naar boven naar Target en daar kopen we blauwe lichtjes en netten voor in de tuin en als laatste gaan we naar Home Depot. Daar vind ik nieuwe candy canes voor in de laarzen van de Kerstman. Verder zien we een leuke toevoeging aan onze sneeuwpoppen verzameling en twee mini kerstboompjes voor voor het huis. Ik koop ook een mooie rode kerstster. 

Thuis doe ik snel een half uur cardio, terwijl Rick de spullen voor buiten van zolder haalt. Dan gaan we lunch halen en besluiten hetzelfde te eten als gisteren. Ik kan iedere dag wel een poke bowl eten. 

Na het eten beginnen we aan de lichtjes buiten. De candy canes voor de laarzen zijn veel groter dan de oude, maar het staat prima. De netten hang ik en Rick zet alle sneeuwpoppen vast. Dan doen we samen de blauwe "landinglichtjes voor Santa" langs de oprit en het pad.

Alles bij elkaar zijn we  zeker drie uur bezig, maar dan ziet het er ook heel goed uit. Alleen het feeentuintje "moet" nog, maar dat doe ik morgen wel. Nu is het extra leuk als Fiona volgende week komt en alle lichtjes ziet. 

Na een paar uur computeren en alvast wat kerstcadeautjes bestellen gaan we naar Bonaroti. Ik heb enorme zin in hun zuppa Michelangelo, bouillon met Parmezaanse kaas, ei en spinazie. Verder kies ik de kip marsala met champignons, heerlijk! Rick heeft o.a. de crab cakes en gehaktballen, die er ook erg lekker uitzien. 

Op de terugweg zien we dat er dit weekend een heel aantal versierde huizen bij zijn gekomen. Het is altijd zo gezellig tijdens deze donkere dagen. 

Allemaal een heel fijne week gewenst! 





9 reacties:

Reny zei

Gezellig als de boel weer versierd is voor Kerst.

Grappig te lezen dat je de Grinch spullen énig vind, ik vind die nét helemaal niet leuk, gelukkig mogen smaken verschillen:).

Fijne week.

Anja L. zei

Bij ons in de tuin zijn de bomen nu bijna kaal, dit weekend ging het heel hard.
Leuk als de kerstversiering weer hangt, jullie huis ziet er weer gezellig uit.
Mooie besparing op de hotelkamer.
Fijne maandag.

Anoniem zei

Wel lekker vroeg die kerstversiering en o zo gezellig.!!!
We zullen dat waarschijnlijk a.s weekend of het weekend daarop doen. Vrijdag heerlijk sushi gegeten en zaterdag aan de dumplings. Boodschappen gedaan en bij de Walmart door de gigantische kerstafdeling gelopen. Niets gekocht op 2 doosjes kerstkaarten na .
Toch maar eerst eens kijken wat er nog in huis is.
Zaterdagavond met Cathy naar Formule 1 race gekeken.Kijk er thuis nooit meer naar maar nu vond ik wel weer leuk.
En zo gaan we richting Thanksgiving en die brengen we altijd door met vrienden.
Fijne week
Groetjes Wil.

Sonja zei

Wat een ontzettend gezellig weekend was dat. Heerlijk zo bezig zijn en voorbereidingen te treffen voor alle feestelijkheden die eraan komen. Heerlijk naar New York, mooie besparing.
Happy birthday to Rick!

Petr@ zei

Ziet er weer heel gezellig uit, de kerstversiering. Die sokken wordt nog wel een dingetje als er meer kleinkinderen gaan komen maar daar vind je tegen die tijd wel een oplossing voor.
Grappig, die verschillende kleuren kerstster. Ik ken alleen de rode en witte.
Wat leuk om in december naar New York te gaan. Lijkt me heel gezellig met alle kerstversieringen.

Anoniem zei

Wat staat dat mooi en gezellig, alle kerstversieringen.
Jullie tuin en oprit ziet er ook geweldig uit!
En wat leuk, een weekend New York in kersttijd!
Ik ben diverse keren in NY geweest, maar nog nooit in kersttijd helaas.
Fijne maandag
Groetjes
Carla

Anja zei

Allereerst gefeliciteerd met Rick.
Gezellig weer die kerstversieringen.
Wat leuk om naar New York te gaan, wij zijn er ook in kersttijd geweest.

Petra zei

@Reny - Ik vind alles Grinch leuk. Heb je het originele tekenfilmpje weleens gezien? Veel leuker dan de film.

@Anja - Het is hier ook steeds kaler, maar nog even te gaan.

@Wil - Alvast een heel leuke Thanksgiving gewenst!

@Sonja - We waren verbaasd hoe lang we al niet in New York zijn geweest. Dank je voor de felicitaties!

@Petra - Ik ken die oranje en gele ook niet en vind die ook niet zo kerstachtig.

@Carla - NYC is heel erg leuk met Kerst. Ik zie ernaar uit de versieringen aan Fiona te laten zien.

@Anja - Dank je voor de felicitaties!

Reny zei

@Petra
nee, dat originele tekenfilmpje heb ik nog nooit gezien, misschien toch eens kijken of ik dat ergens kan vinden (Netflix, Youtube).