Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 07, 2023

Over verkiezingsdag

Na ons ontbijt en wat cardio voor mij en een douche voor Rick gaan we eerst naar Starbucks. Met onze koffies rijden we naar Cedar Lane School waar ons stembureau is. 

Al weken, zo niet maanden werden we overspoeld met nare (en leugenachtige) politieke reclames. We zijn dus blij dat daar vandaag eindelijk een einde aan komt. 

Wij stemmen dit jaar o.a. voor het Vienna stadsbestuur, de sheriff en de afgevaardigden voor het Virginia Huis van Afgevaardigden. Het is dus geen nationale verkiezing dit keer. Vienna is een vrij kleine stad en soms net een dorp. 

Er gingen dan ook allerlei roddels over kandidaten voor het stadsbestuur rond. Rick en ik kennen sommigen van hen en daar hebben we op gestemd. Ook de sherriff heb ik weleens ontmoet en vind ik een heel leuk iemand. 

Zoals altijd stem ik voornamelijk op Democratische vrouwen. Vroeger stemde ik nog weleens op een Republikeinse kandidaat, maar die zijn veelal Trump supporters tegenwoordig. Afijn, we hebben ons stemrecht weer gebruikt. 


Thuis doe ik de rest van mijn cardio en rijd dan door de herfstbuurt naar Sharons huis. Het is nog steeds genieten van de rode, oranje en gele kleuren. Het halve uur personal training is altijd weer een uitdaging, maar al pratend gaat het snel. 


Na afloop besluit ik meteen maar door te rijden naar Trader Joe's. Daar hebben ze adventkalenders voor honden en katten! Op zich is het wel een leuk idee. Tegenwoordig zijn er adventkalenders met van alles: bier, wijn, kaas, noem maar op. 

Dit keer neem ik de palmharten pasta zeker mee. Ik kijk ook iedere keer in de winkel rond, want ze hebben heel vaak nieuwe dingen. Dit keer vind ik verder niets van mijn gading. 

Om half een is het weer tijd voor mijn virtuele lunch met Judith. Ik eet hetzelfde als gisteren en heb zo nog twee lunches met de prosciutto van Pazza Pomodoro gegeten. Het smaakt me zeer goed en het is weer gezellig. Voor we het weten loopt het tegen tweeen en moet Judith terug aan het werk. 

Het is alweer zulk heerlijk weer met een graad of 23. Ik maak een korte wandeling om wat herfstkleuren te fotograferen. Daarbij kom ik mijn buurvrouw Jeanne en haar schattige hondje tegen. We praten wat bij en ik knuffel haar schattige puppy. 

Onze Libanese buren doen leuk mee en hebben hun kalkoen in de tuin gezet




Tot de zon achter de huizen verdwijnt blijf ik verder buiten lezen. Onderstaande foto laat zien dat de herfstkleuren eindelijk ons plein hebben bereikt. Iedere dag is er meer rood en oranje. 

Als Rick klaar is met zijn werk beginnen we aan een nieuwe legpuzzel. Deze tijd van het jaar is daar altijd goed voor. Vanavond draaien we enkel de stukjes op de foto kant. Deze puzzel heeft bezienswaardigheden van over de hele wereld.

Vanavond maken we de maaltijd, die we gisteren wilden eten: palmharten linguini met ui, champignons, spaghetti saus en kalkoen gehaktballen. 

Die palmharten linguini gaan we vaker doen. Het lijkt wat ons betreft het meest op echte pasta. We hebben het al eerder gehad en ik ben blij dat ik het nu bij Trader Joe's heb gevonden.

 
En nu maar hopen dat we geen radicaal rechtse regering krijgen hier in Virginia. De gouverneur is al erg genoeg. 

4 reacties:

Petr@ zei

Klinkt lekker, die palmharten pasta. Ik ga eens kijken of dat hier ook ergens te koop is.
Wanneer is de verkiezingsuitslag? Hopelijk is die zoals jullie wensen.

Anja L. zei

Jullie hebben in ieder geval gestemd, nu maar hopen dat de uitslag gunstig is.
Wat worden de kleuren nu mooi op jullie plein.
Hier voor ons huis zijn de bomen nog groen en in de tuin zijn de meeste blaadjes weggewaaid met al die wind van de laatste tijd.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Jullie kunnen nog steeds genieten van een Indian Summer. Bij ons is het koud , wind en heel veel regen en storm. De esdoorn die voor het keukenraam staat is bijna helemaal kaal.
Snel even naar de Mall waar het warm is en de kerstverlichting al wordt opgehangen
Een groot hert, van led lights brengt al de nodige sfeer..
Gelijk maar even naar de Jumbo voor oliebollenmix voor Cathy., want bij AH lag het nog niet in de winkel. Die Jumbo is mijn winkel niet. Een kassamedewerker zat onderuit gezakt met een heel verveeld gezicht. "Oh "zei ze tegen me ;
"ga je oliebollenbakken" met een vet Surinaamsaccent. En dan de manier waarop ze het zei.
Ik gaf maar geen antwoord. Door naar AH voor andere boodschappen en daar is het personeel een stuk vriendelijker. Wat een verschil zeg.
Inmiddels heb ik om alvast in die gezellige Holiday sfeer te komen een paar kersthuisjes en de nodige waxinelichtjes en led lights neer gezet. Warm en gezellig.
Fijne woensdag

Petra zei

@Petra - De verkiezingsuitslag wisten we vanochtend en we waren er heel blij mee.

@Anja - De uitslag was zeer gunstig!

@Wil - Wat een verschil in klantenservice! Klinkt inderdaad gezellig, die huisjes.