Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 02, 2023

Over haren en happy hour

Het heeft vannacht voor het eerst sinds april gevroren. Dat is te voelen in onze kamer. Ik hoor Rick opstaan, maar ik lig nog zo lekker. Ik heb vandaag echter vroeg personal training dus ik sta toch ook maar om kwart over zeven op. 

Met koud weer is mijn warme ontbijt helemaal smakelijk en de koffie erbij ook. Zoals gewoonlijk doe ik wat cardio terwijl Rick zich klaarmaakt. 

Dan gaan we naar Starbucks. Vandaag zijn de kerstdrankjes weer te krijgen. Helaas geen van allen met suikervrije siroop en ik vind ze meestal sowieso te zoet. 

Op weg naar huis zien we een paar jonge herten op de stoep vlakbij ons huis lopen. Ze zijn absoluut niet schuw en kijken ons alleen maar nieuwsgierig aan. Hoe vaak het ook gebeurt, ik blijf het leuk vinden zomaar herten door de buurt te zien wandelen. 





Vandaag is personal training dus om negen uur. Ik heb me voor we naar Starbucks gingen al gereed gemaakt, dus ik vertrek meteen naar Sharons huis. Daar staat de enorme pompoen, die ze ieder jaar weer versieren met verse groentes, zo leuk.

Het halve uur gaat weer snel voorbij. We gebruiken vrij zware gewichten en alleen mijn linker schouder protesteert daar tegen. Toch volbreng ik alle oefeningen en zal dat morgen vast weer voelen. 


Thuis maak ik mijn cardio af en doe dan mijn Duolingo lessen. Rick en ik zijn langzamerhand de Halloween versieringen in de tuin op aan het ruimen. Aangezien het zonnig ik ga ik daar even aan werken en het feeentuintje uitgraven dat onder bladeren bedekt ligt.

Om twaalf uur heb ik een afspraak bij Lofty Salon. Daar kleurt Carmen mijn haar weer mooi bij. Het was dit keer echt nodig na vijf weken, maar ik wil niet eerder gaan. Daar is het me te duur voor. Gelukkig zijn er sprays om de uitgroei te bedekken. 

Pas om half twee ben ik weer thuis en mijn maag rommelt vervaarlijk. Ik maak de mini tomaatjes en komkommertjes op en besmeer een Scandinavische cracker met brie. Dat smaakt me zeer goed. 

Rick vertrekt naar de oogarts voor een nieuw recept voor zijn bril. Ik ga voor het laatst kijken of ik "Indian corn" voor een betere prijs kan krijgen bij DePaul's. 

Het is bijna tijd voor de kerstspullen, dus wie weet. Maar nee, het kost nog steeds $14,99 en volgens de verkoopster zal het niet goedkoper worden. Dat wordt dus geen siermais voor ons deze Thanksgiving. 





Donderdag is natuurlijk happy hour met Christine en Chuck dag. Ons fotothema deze maand is "Dingen waar we dankbaar voor zijn" en ik neem een foto van ons happy hour online. Rick en ik zien iedere week weer uit naar dit uurtje met onze vrienden. 



Vandaag hebben we gerookte zalm met dille als snack. Het is lekker en die ga ik vaker van Trader Joe's kopen. Natuurlijk duurt het happy hour met praten over het Thanksgiving maal meer dan een uur. Rick en Christine zijn de kokken voor die feestdag. Over precies drie weken is het al zover!

Voor mijn avondeten laat ik Chinees van Chili Wok bezorgen. Dat is op het moment mijn favoriete Chinees. Het eten is er authentiek Sichuan. Rick haalt zijn maal van Taco Rock.

Na Halloween gaan mijn gedachten al naar Kerst. Ieder jaar hoop ik daarvoor al heel wat gedaan te hebben voor Thanksgiving. Het is vreemd om al aan te denken, maar het is minder dan twee maanden van nu. Ik vind alle tradities super leuk, maar het helpt om het wat uit te spreiden. 

6 reacties:

Patrick zei

Kerst is al over een maand :)

Petra zei

@Patrick - "I see what you did there" is wat we hier zeggen. Op die manier gedacht inderdaad, ha ha

Reny zei

Ik heb toevallig gisteren met mijn zusje het Kerstdiner besproken en de "taken" verdeeld; wij vinden het prettig om op tijd te plannen :).

Jammer dat de siermaïs zo duur blijft maar je zult ongetwijfeld wel een mooie Thanksgiving tafel kunnen decoreren.

Maak er alvast een mooi weekend van !

Anja L. zei

Wat leuk gedaan die pompoen met die groente!
Eten die herten van de pompoenen?
Het jaar vliegt voorbij.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Ik ga inmiddels elke vier weken naar de kapper. Die sprays vind ik zo'n gedoe. Maar vaker dan dit ga ik echt niet, dat wordt me dan ook te duur. Dan zal ik toch aan de spray moeten ;)

Zo gezellig, elke week online happy hour. Een mooie manier om een vriendschap levend te houden!

Petra zei

@Reny - We overleven inderdaad prima zonder siermais, ha ha.

@Anja - Ja, de herten, eekhoorns, wasberen en ander wild zijn dol op pompoen. Wij gaan de onze denk ik dit weekend in het bos gooien.

@Petra - Ik vind die spray al na drie weken nodig, dus ik gebruik hem dan maar een paar weken.