Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 20, 2023

Over Ricks verjaardag

Er is er een jarig en dat is Rick! Zodra we op zijn en Orion hebben uitgelaten gaan we op pad. Eerst rijden we naar Starbucks waar Rick zijn gratis verjaardagskoffie krijgt. Dan heeft Rick gekozen voor een ontbijt van McDonald's: een sausage egg mcmuffin en een ontbijt burrito. 

Voor mij hoeft dat ontbijt niet en ik kook mijn gewoonlijke maal thuis. Ik heb toch waarschijnlijk al teveel paddenstoelen. Ik vind McDonald's ontbijt alleen lekker als we op reis zijn en er geen alternatief is.

Na zijn douche vertrekt Rick naar kantoor voor zijn laatste serieuze werkdag deze week. Ik ga aan het sporten. Daar ben ik een uur en vijf minuten mee zoet. Eerst 7500 stappen, dan een kwartier gewichten en als afsluiting onderlichaam stretchen. 



Als ik me op heb gefrist pak ik eerst Ricks cadeautjes in. Dat van de kinderen ook, al zal hij dat pas dit weekend uitpakken. Verder schrijf ik zijn verjaarskaart, ik vond dit keer een leuke bij de Hallmark winkel.

Gisteren vertelde Rick mij dat hij Mad Elf Grand Cru bier zo lekker vond. Ik bel Norm's Beer & Wine in Vienna en die hebben het in voorraad. Fijn, want dan hoef ik niet helemaal naar Total Wine. Nu ik er toch ben neem ik ook de kerstfles met prosecco mee. 

De volgende stop is Whole Foods. Ik koop wat benodigdheden en een mini dessertje voor Rick. Hij wil nooit een hele taart, maar iets lekkers is wel leuk. 

De ochtend is zo snel voorbij en na nog wat nodige telefoontjes is het tijd voor het middageten. Ik heb een zak met allerlei verschillende gehakte en gesneden groentes van Trader Joe's gekocht. Die doe ik in een bakje met wat ketjap als salade. Verder eet ik twee sneetjes bloemkool brood met gerookte zalm. 

Nu het nog zonnig is ga ik Fairyville opruimen en voor Kerst versieren. Het ligt helemaal vol met bladeren, dus het duurt even voor die verwijderd zijn. Dan haal ik de Halloween decoraties weg en zet de kerstbomen, winterkerk, Santa's en sneeuwpoppen neer. Het ziet er weer vrolijk uit. 



Tot de zon achter de wolken verdwijnt en het te koud wordt lees ik een tijdje in de zon in de garage. Het uitzicht is nog steeds erg mooi, maar vooral de rechterboom op de foto wordt steeds leger. 

Tegen vieren komt Rick thuis uit zijn werk. Ik had dus van Whole Foods een mini chocolademousse bakje meegenomen. Daar steek ik een kaarsje in en zing Happy Birthday to Rick. Dan mag Rick het kaarsje uitblazen. Hij eet het niet meteen, maar vanavond na het eten. 


Dan is het tijd voor de cadeautjes. Als eerste opent Rick de Mad Elf Grand Cru. Daar is hij mee in zijn nopjes, maar nog veel blijer met de mooie fles cognac van D'USSE. Deze fles zal goed staan in de bar en is weer eens wat anders dan de gewoonlijke tequila, die Rick altijd krijgt. 

Als laatste heb ik een boek met ouderwetse Donald Duck stripverhalen voor Rick. Dat boek kan alleen bij Target gekocht worden en het was de laatste. Ik heb het meteen gekocht en Rick is er dolblij mee. 

Zijn verjaardag kan al niet meer stuk en dan gaan we naar Yardhouse voor biertjes voor Rick. Ik heb een glaasje prosecco en vertel de bartender dat het Ricks verjaardag is. Daarvoor krijgt hij een tequila shot on the house. We delen verder een poke nacho's met tonijn en wonton chips. 

Rick geniet van zijn biertjes en daarna lopen we naar The Cheesecake Factory. Jasmine is een ontzettend leuke serveerster met een gulle lach. Ik bestel de gevulde champignons als voorafje en de Mexicaanse kippensoep als "hoofdgerecht". Rick smult van taquitos en een filet mignon. 

Dan buigen we ons over de enorme lijst met cheesecakes. Rick kan geen keuze maken en bestelt de witte chocolade met frambozen cheesecake voor hier en de chocolade mousse om mee naar huis te nemen. De witte chocolade cake wordt op een bord met Happy Birthday Rick geserveerd, zo leuk. 


De enige cheesecake, die ik echt lekker vind, is de salted caramel. Daar bestel ik dus een stuk van. Het is heerlijk, maar ik kan er nog geen derde van op, zo machtig! De rest gaat mee naar huis, als ik het niet eet doet Rick dat wel. 

Rick is zeer te spreken over zijn verjaardag. Hij was vandaag echt jarig. De kinderen en Fiona belden ook nog even. 

Over Fiona (en haar ouders) gesproken, zij deden een fotoshoot en de foto's zijn prachtig! Deze fotograaf is fantastisch. Hieronder een paar van de vele gelukte portretten. 


9 reacties:

Hilde uit B. zei

Fijne verjaardag gewenst voor Rick, wel 1 dag te laat, maar beter laat dan nooit.
De foto's van Fiona met haar ouders zijn zeker geslaagd en wat is Fiona een mooie kleuter geworden.
Groeten van Hilde uit B.

Reny zei

Proficiat met en voor Rick !
Wat een prachtige Kerstfles met prosecco.

Ik zou al die cheesecakes wel willen, zelfs voor mijn ontbijt (het is nu 6.18 uur) :).

Prachtige foto's van Fiona, Katja en Kevin !

Fijne dag en alvast een mooi Thanksgiving.

Marion2 zei

Gefeliciteerd met Rick! Jullie hebben er samen een leuke dag van gemaakt.
Veel feestelijkheden voor jullie achter elkaar, gezellig.

Prachtige foto's van het gezin.

Anja L. zei

Wat een mooie fles cognac!
Ik zou zo’n stuk cheesecake ook niet opkrijgen na het eten, maar het ziet er heerlijk uit.
Wat een leuke foto’s.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Nog van gefeliciteerd met Rick!
Wat een leuke cadeautjes heb je gekocht voor hem. Jullie hebben er een gezellige dag van gemaakt!
En wat een mooie foto’s van Katje,Kevin en Fiona.
Fijne dinsdag
Carla

Anoniem zei

Alsnog van harte voor Rick, fijn dat hij zo genoten heeft van zijn verjaardag!
Mooie foto's van het gezinnetje van Katja!

Groetjes,
Maria

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met Rick.Je vindt toch altijd weer leuke cadeautjes voor hem.
Prachtig die fles cognac en natuurlijk ook de Prosecco die er weer zo leuk uit ziet.
Cheesecake is zo verleidelijk lekker maar helaas öok zo machtig.
En natuurlijk zijn de foto's van Katja,Kevin en Fiona zeker geslaagd.
Fijne dag,
Wil

Petr@ zei

Fijn dat Ricks verjaardag geslaagd was. Hij heeft leuke cadeaus gekregen.
Toen wij jaren geleden in Florida waren was mijn jongste zoon jarig en dat werd natuurlijk ook gevierd met taart bij de Cheesecake Factory. Zo leuk, die felicitatie op het bord en het zingen.

Wat een prachtige foto's van Katja, Kevin en Fiona!

Petra zei

@Hilde - Dank je voor de felicitaties!

@Reny - Ik vind die prosecco flessen zo leuk, ik doe er als ze leeg zijn feeenlichtjes in.

@Marion - Het is inderdaad veel feest deze week.

@Anja - Zoals met ieder dessert heb ik na een aantal hapjes wel genoeg gehad.

@Carla - Rick heeft er duidelijk van genoten.

@Maria - Dank je wel!

@Wil - Dank je wel!

@Petra - Het zingen doen ze hier niet meer, volgens mij