Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 21, 2023

Over een natte herfstdag

Vandaag wordt een ongewone regendag. Ik hoor het water op het dak klateren en bedenk me dat dit heel goed is voor de natuur. Het is alweer een paar maanden geleden dat we regen van betekenis hadden. Ik ga er een gezellige dag thuis van maken. 

Na mijn ontbijt trap ik op de mini elliptische machine tot Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. Het is even droog en dat is wel fijn, want mensen rijden in de regen altijd als idioten hier. Zonder kleerscheuren halen we onze koffies op.



Dan maak ik mijn cardio af en rijd naar Sharons huis. Dit keer doen we alle oefeningen met weerstandsbanden. Dat is weer eens wat anders en zeker niet makkelijker! Het halve uur gaat zoals altijd snel voorbij en dan wensen we elkaar een Happy Thanksgiving. 

Nu hoef ik vandaag nergens meer heen en kleed me in een warme trui en een lounge broek gevoerd met fleece. Het zit zo lekker als een pyjama en dit ga ik vaker doen. Ik vergeet vaak dat ik dit soort kleding heb. 

Deze regenachtige dag is perfect om aan onze kerstkaarten te werken. Ik maak eerst een "brief" met foto's van alle stellen en Fiona en dan een stukje over het jaar bij ieder. Natuurlijk was Kai's bruiloft het hoogtepunt. Riley en Saskia zijn samen gaan wonen en Katja en Kevin hebben een goed jaar gehad. Voor Rick en mij was de reis naar het Midden Oosten een hoogtepunt. 

Omdat we die brief in een gewone kaart doen schrijf ik in iedere kaart een korte groet. Dan druk ik de adreslabels af en plak die op de enveloppen alsmede ons retouradres. Morgen hopen we de brieven te printen en postzegels te kopen. 

Als ik dit alles gedaan heb is het etenstijd. Rick gaat zijn lunch halen, maar ik maak hetzelfde als gisteren. Alleen speelt Orion het klaar een sneetje met gerookte zalm te stelen. Ik moet mijn bord iedere seconde in de gaten houden! Ik maak een nieuw sneetje bloemkoolbrood warm en doe daar gerookte zalmsalade op, ook lekker.

Dinsdag is virtuele lunch met Judith dag en het wordt weer net zo gezellig als altijd. Als Judith naar een vergadering moet nemen we afscheid tot volgende week. Het is zo grappig dat virtuele, want het voelt voor mij net als een lunch in persoon.

Van de Duitse winkel heb ik wat van mijn favoriete adventskalenders meegenomen. Ik vind die met chocolade helemaal niet leuk, maar deze ouderwetse met plaatjes achter de vensters wel. Ik hang de grote aan de deur en zet de mini kalender in de voorkamer. 


Halverwege de middag maakt Rick een capuccino voor zichzelf. Voor mij is het te laat voor caffeine, maar ik heb nog bottenbouillon met paddenstoelen smaak. Die vind ik heel lekker en is goed als middag opkikkertje. 

In mijn luie stoel kijk ik de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw. De keuzes verbazen me niets. Daarna kijk ik de nieuwste episode van de Below Deck Mediterranean en wat een drama is er dit seizoen!

Voor ons avondeten maken we korstloze broccoli en kaas quiches warm in de oven. Daar hebben we zoals gewoonlijk een frisse komkommersalade bij. Het is lekker comfort food op deze druilerige dag. Dan vind ik de kerstlichtjes helemaal gezellig. 

Vanavond ga ik wat Hallmark kerstfilms kijken. Die zijn altijd weer leuk al zijn de verhaallijnen allemaal vrijwel identiek. 

 

6 reacties:

Reny zei

Geweldig die ouderwetse adventskalender met plaatjes achter de venstertjes. Ik heb die al jaren niet meer gezien.
Mijn vader hing die altijd vóór een lampje zodat de plaatjes goed zichtbaar waren #nostalgie.

Ik kijk ook graag naar Hallmark Kerstfilms, in het 1e (OK, soms 2e shot) weet je al wie met wie eindigt, geweldig! En vooral die over the top Kerstversieringen.

Mooie traditie die Kerstkaart/brief, prachtig met die rode enveloppen!

Petr@ zei

Super dat je alle kerstkaarten geschreven hebt en zo. Dat lijkt me elk jaar weer een flinke klus.

Anja L. zei

Af en toe een regendag is niet vervelend maar hier hebben we de afgelopen tijd wel heel veel regendagen gehad.
Goed hoor dat je de kerstkaarten al vrijwel klaar hebt.
Zo’n loungebroek met fleece lijkt me ook heerlijk om thuis te dragen.
Bij BZV zag ik ook geen verrassingen, ik vind het wel sneu voor Haico.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Dat vind ik altijd zo’n leuke traditie een ‘jaaroverzicht’ met foto’s in de kerstkaart. Altijd leuk als ik dat van mijn Amerikaanse vrienden ontvang. En idd zo’n dagje in een huispak is echt lekker. Zeker als het weer daarvoor is. Gr Sally

Marion2 zei

Wat een leuke gewoonte zo'n jaarbrief! Jullie hebben een mooi jaar achter de rug.

Ik was stomverbaasd over het gedrag van Jasmijn bij Boer zoekt Vrouw. Echt niet oké.
Hoe kun je van de ene op de andere dag zo van gedachten veranderen? Ik hoop dat het
toch nog goed afloopt voor Haico.

Petra zei

@Reny - Leuk idee, een lampje erachter, alleen hangt de onze aan een deur.

@Petra - Is het ook, maar ik vind het ook zo leuk om ze te krijgen.

@Anja - Bij jullie regent het inderdaad wel heel veel deze herfst zo te lezen.

@Sally - Ik vond het ook wel leuk om die brief te doen, persoonlijker dan een fotokaart.

@Marion - Ik vond Jasmijn ook echt een kreng. Die komt niet naar de reunie.