Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 03, 2023

Over van alles en nog wat

Het heeft vannacht weer gevroren en we zijn blij dat we onze hibiscus planten binnen hebben gehaald. Die doen het nog goed, maar zullen de winter niet overleven. We hebben nergens om ze binnen te bewaren. 

Zoals iedere vrijdag maak ik de paddenstoelen en spinazie voor mijn ontbijt op. Ik vind het nog steeds erg lekker, maar merk dat ik af en toe naar iets nieuws op zoek ben. Er zijn zoveel gezonde ontbijten met ei en groentes. 

Rick is gekleed om naar zijn werk te gaan. We gaan eerst naar de Starbucks in Vienna. Dan wacht Rick tot de spits tol van de I-66 voorbij is en vertrekt dan. Ik doe mijn cardio en vervolgens een intensieve benen en billen krachttraining. Ik eindig met strekken. 

Eerlijk gezegd ben ik best trots op mezelf. Ik heb eigenlijk een hekel aan gewichten heffen. Daarom heb ik de personal training, zodat iemand me zegt wat te doen. Nu met mijn apps vind ik de zelfdiscipline om ook thuis gewichten routines te doen. Ik ben zo blij die apps gevonden te hebben!


De rest van de ochtend besteed ik met Duolingo lessen en ik bel onze verzekeringsmaatschappij om uit te vinden wat er met mijn auto claim gaande is. Natuurlijk is de verzekeringsagent niet beschikbaar. Verder bestel ik Riley's kerstsok. Gelukkig zijn diezelfde sokken nog te koop en er zijn dieren, die we nog niet hebben. 

Zo is het al na twaalven en ik bestel een Subway salade voor mijn middageten. Onderweg stop ik een paar keer om wat herfstfoto's te maken. De bomen zijn mooi, maar de kleurrijke bladeren op de grond ook. 




Orion en ik smullen van de salade. Ik eet het merendeel ervan, maar er blijft altijd wat over. Orion is er dol op en likt de bak helemaal schoon. 

Het is inmiddels zestien zonnige graden en ik ga daar op de oprit van genieten. Onze esdoorns zijn nog voornamelijk groen en ik denk dat ze zelfs als we voor Kerst gaan versieren nog niet kaal zullen zijn. Ik klaag niet, niets deprimerender dan kale bomen voor mij. 

Het is te merken dat we de kortste dagen van het jaar zijn begonnen. De zon verdwijnt al snel achter de bomen en dan is het te kil om buiten te blijven. Ik neem mijn "boek" (Kindle) mee naar binnen en lees het eerste boek in de Firefly Junction serie uit. Ik kan niet wachten aan het tweede deel te beginnen. 

Rick komt terug uit zijn werk en we besluiten naar Parc de Ville te gaan. Dit is een van mijn favoriete restaurants, want het eten is precies zoals ik me herinner uit Senegal en Frankrijk.  We nemen plaats aan de bar en bestellen de uiensoep, die van mij zonder brood, zo lekker!

Mijn hoofdgerecht bestaat uit hun heerlijke kruiden en gruyere omelet. Dat is zo Frans en ik heb het nog nergens anders zo gegeten. Rick heeft de steak frites en smult daar ook van. Het is gewoon Frans eten goed bereid. 


En dan eindig ik zoals alle vrijdagen: allemaal een heel fijne weekend gewenst!

6 reacties:

Anja L. zei

Ik vind het knap dat je zo’n discipline hebt met thuis sporten. Ik neem me steeds voor om ‘s ochtends oefeningen te doen voor ik naar beneden ga maar ik kan me er niet toe zetten. Verder krijg ik genoeg beweging maar ik zo vooral moeten stretchen want ik nerk dat ik stijf wordt.
Ik ben in de boeken van Madame le Commissaire bezig, leuke boeken en zeker omdat we vaak in die omgeving op vakantie zijn geweest.
Vervelend dat je nog niets van je verzekering hebt gehoord.
Fijn weekend.

Petr@ zei

Zo goed van je dat je de gewichten routine ook thuis doet. Ik heb een aantal oefeningen die ik thuis doe maar het merendeel doe ik in de sportschool.

Anoniem zei

Wat heb je toch een discipline met dat sporten altijd. Groot respect! Hoe heten de apps die je gebruikt?

Tineke zei

Goed bezig; ik doe yoga en tai-chi ; bevalt me prima. Is met een groep dus makkelijk om naar toe te gaan.
Wij zien vanmorgen gelukkig de zon weer eens; het is echt herfst.
De 1e sint en kerst cadeaus probeer ik ook in te slaan.

Anoniem zei

Dat is wel wennen he, weer nachtvorst.. maar toch overdag lekker weer!
Wat vervelend, dat je nog niets van je autoverzekering hebt gehoord. Hopelijk komt het snel goed.
Uiensoep, wat heerlijk vind ik dat ook altijd, zeker met kouder weer!
Heel fijn weekend gewenst
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Die Madamme Le Commissaire boeken kan ik hier alleen in het Duits krijgen.

@Petra - Ik weet niet of ik ooit weer lid ga worden van een sportschool. Het betekent altijd een stuk rijden en de tijd gebruik ik net zo lief om thuis te sporten en eerder klaar te zijn.

@Anoniem - Het zijn de apps van Leap Fitness op Android. Ik neem aan dat ze ook op iPhone zijn.

@Tineke - Ik zag laatst dat ze bij ons recreatiecentrum tai chi klassen hebben, lijkt mij ook wel leuk.

@Carla - Het blijkt dat ik de foto's verkeerd heb gedaan, dus morgen maar weer foto's van de auto nemen en inzenden.