Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 05, 2023

Over terug naar wintertijd

Zaterdag

Volgens mij lagen we op elkaar te wachten om op te staan, want als ik mijn telefoon pak is Rick meteen uit de veren. Na Orions wandeling gaan een heel aantal boodschappen doen. Natuurlijk nadat we ontbijt van Starbucks hebben gehaald.

We rijden naar de overkant en werken onze boodschappenlijst van Giant af. Dan gaan we naar Wag n Wash. Daar hoopt Rick snoepjes voor Zorro te vinden, maar het blijkt een winkel met alleen maar hondenspullen te zijn. 

Ze hebben zelfs een hondenbakkerij, die hondendonuts en andere lekkernijen maakt. Daar gaan we voor Kerst wat van kopen. We hebben een 25% kortingsbon en kopen alvast kerstcadeautjes voor Django en Orion plus wat snoepjes. 


We besluiten ons bezoek aan Trader Joe's ook vandaag te doen. Ik koop mijn gewoonlijke mini groenten en we vinden wat lekker dingen voor komende maaltijden. Alleen de bloemkool gnocchi waar ik over gelezen heb is er niet. Wel zoete aardappelen, maar die hebben meer koolhydraten. 
Granaatappels zijn heerlijk, maar ik heb er geen geduld voor

Als we tegen elven weer thuis zijn gaat Rick de Halloweenspullen naar zolder brengen. Ik doe een half uur cardio, want dat helpt altijd weer om me beter te doen voelen. Het weer vandaag doet dat ook, opeens is het een aangename twintig graden. 

We halen lunch van Sweet Leaf en zoeken dan een picknicktafel in de Town Green op. Het is zo genieten om op 4 november zonder jas buiten te kunnen eten. De slawrap met kip, bacon en allerlei groenten is weer heerlijk. 


Rick is nog steeds op zoek naar het heel dunne brood waar onze shawarma in Jordanie in werd geserveerd. We gaan naar Yas Bakery en daar zien we saj. Dat is hetzelfde volgens de eigenaar en dat zei ik vorige week al tegen Rick bij een andere winkel. Hij neemt er dus een pak van mee naar huis. 

Gisteren ging ik eens kijken naar de foto kerstkaarten, die we ieder jaar verzenden, en ik schrok van de prijs! Met de 50% korting was het nog bijna $150 voor het aantal kaarten dat wij nodig hebben! We besluiten eens bij de Hallmark winkel te gaan kijken of ze daar leuke kaarten hebben. 

Ons idee is om dan leuke "gewone" kaarten te sturen met foto's en een kort verslag over ons jaar erin. Dat is heel Amerikaans en lijkt ons leuk. De kaarten blijken toevallig halve prijs te zijn vandaag, perfect. We kopen 80 kaarten voor $15! 

Een deel van die bezuiniging besteed ik echter aan een kerstboomversiering. Ze hebben dit jaar erg leuke en ik moet me inhouden er niet meer te kopen. Een ervan is een gingerbread dorpje dat op batterijen werkt en super leuk is. Ik weet uit ervaring dat je die bijzondere maar beter mee kunt nemen voor ze uitverkocht zijn. 

De rest van de middag besteden we al lezend voor het huis. Het is genieten van alweer een weekend met warmere temperaturen. Ik ben weer helemaal in mijn boek en Rick werkt aan zijn kerstlijst.

We besluiten bij One Bar & Grill te gaan eten. Daar vonden we vorige keer het eten heerlijk. We kiezen dit keer weer een aantal tapas. Sommigen, zoals mijn quesadilla rol, zijn flink groot en de garnalen blijken gefrituurd te zijn. Ik haal al het deeg eraf, want de tortilla is al genoeg koolhydraten. 

Spaans zijn de tapas niet bepaald, maar wel heel lekker. Verder is de ambiance heel gezellig. Vanavond is er een live gitarist, die allerlei Golden Oldies speelt. Ook Will achter de bar is een leuke enthousiaste man. We zijn blij dat het restaurant dit keer bijna vol zit, de vorige keer waren er maar een paar stellen.

Zondag

Vannacht is bij ons de wintertijd ingegaan. Het is dus opeens veel vroeger licht in de kamer. Met moeite houden we het tot half acht in bed uit. Zo begint deze zondag lekker vroeg. 

We laten Orion uit en gaan dan naar Vienna. Daar halen we koffies en ontbijt van Starbucks en een fles Detox groentensap van Greenheart. Het is rustig in de stad, zelfs niemand op het W&OD pad. 


Rick had in de voortuin een paar extra gaten geboord voor tulpen. We gaan naar het Merrifield Garden Center om nog wat bollen te kopen. Later, als Rick ze wil gaan planten, ziet hij dat er nog meer gaten zijn. Het lijkt erop dat een of ander dier sommige bollen heeft opgegraven, gr!


Al volop in de kerstsfeer



Bij H Mart neem ik een paar bakjes enoki paddenstoelen mee en dan steken we over naar de markt. Het is altijd weer leuk daar even bij de verschillende kraampjes te kijken. Liberty Delight, mijn eierboer, heeft dit keer Ameraucana eieren. Die hebben verschillende kleuren, leuker dan de saaie bruine eieren hoewel er volgens mij geen smaakverschil is. 




Na de markt gaan we nog even naar de grote Giant in Fairfax. Rick wil onze kalkoen vast kopen, maar ze hebben zijn merk Butterball niet. Hopelijk kan Rick het ergens anders vinden. Hij koopt wel de ingredienten voor pompoentaart. 

Het is pas tien uur als we weer thuis zijn. Ik doe een half uur cardio en Rick gaat een stuk fietsen. Het is er lekker weer voor, maar Rick heeft andere ideeen over een leuke route dan ik. Hij fietst namelijk een heel stuk langs de snelweg, doodsaai. 

We voelen het uur verschil wel en hebben al gauw trek. We gaan naar The Boro om lunch te halen. Ik heb een gratis poke bowl van Poki DC bijeen gespaard en Rick haalt taco's van Fish Taco. We smullen er in de zon voor het huis van. 

De reden dat ik nog niets van mijn autoverzekering had gehoord blijkt te zijn dat ik de foto's op de verkeerde plek in de app heb geplaatst. Ik rijd mijn auto naar buiten en volg de instructies voor de juiste foto's. Ik krijg een sms dat ze ontvangen zijn dus hopelijk kunnen we nu verder. Ik wil mijn auto zeker met Thanksgiving hebben. 

Rick en ik genieten voor het huis van de zon tot die veel te vroeg achter de huizen verdwijnt. Als we om half zes naar Pazzo Pomodoro rijden om daar te eten is het al bijna donker. We vinden met gemak plaats aan de bar en zien er een aantal bekenden. 

We bestellen beiden een pizza waar we alleen de bovenkant van eten. Dat is ruim voldoende voor een maal. Mike geeft ons een paar "baci di Sofia (Loren)" als dessert. Die zijn perfect, een hapje van een mini pure chocolade bekertje met room en een framboos erop. 

Onderstaande foto nam ik van Orion als mijn themafoto "Waar we dankbaar voor zijn" vandaag. Hij kan moeilijk zijn, maar ik houd zoveel van hem! Hij is mijn wat ze noemen "heart dog". 

En zo is er weer een weekend voorbij gevlogen! Allemaal een heel fijne week gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Wat een geld voor de fotokaarten. Wat een geluk dat de kaarten bij de Hallmark winkel afgeprijsd waren. Ik ga dit jaar weer minder kaarten sturen, alleen nog maar naar directe familie. Het is zo duur om ze te versturen, de kerstzegels zijn ook alweer duurder geworden.
Wat een grappig gezicht die pastel kleurige eieren.
Ik hoop dat je nu snel antwoord krijgt van de verzekering.
Wij hadden gisteren een feest van het restaurant waar we regelmatig komen. Omdat ze 10 jaar bestaan, zaten we aan tafels met z’n tienen en kregen we 10 gangen. Het was een geweldige avond en grappig om met mensen te praten die je alleen van gezicht kent. Er was muziek en we hebben zelfs gedanst. We begonnen om drie uur en liepen om kwart over tien pas naar buiten.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Lekker hoor, om in deze tijd nog buiten te kunnen lunchen.
Hier is het echt herfstweer. Zaterdagavond fijn naar de sauna geweest met een vriendin. Heerlijke manier om te ontspannen.
Het met de feestdagen sturen van een jaar 'overzicht ' doen ze in Australiƫ ook. Mijn nichten sturen dat elk jaar, erg leuk.

Anoniem zei

Wat ziet die hondenbakkerij er leuk uit!
Heerlijk om in november nog buiten te kunnen lunchen!
Ik was zaterdag een dagje naar Utrecht met mijn oudste zoon, maar ‘s middags kwam het weer met bakken uit de hemel. Maar wat is en blijft Utrecht een mooie en gezellige stad!
Je had wel geluk met de kerstkaarten bij Hallmark.
Mooie foto van Orion trouwens!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Wat leuk zo'n viering in dat restaurant!

@Petra - Inderdaad, ik denk dat dat eigenlijk leuker is dan een fotokaart.

@Carla - Ik ben dol op Utrecht, maar favoriete Nederlandse stad.