Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 22, 2023

Over een gezellig etentje met Nederlandse vrienden

Als ik Rick om tien voor zeven op hoor staan denk ik nog even door te doezelen. Opeens is het dan half acht en dat voelt laat. Voor het eerst in lange tijd heb ik geen puf om mijn ontbijt te koken. In plaats daarvan haal ik de boerenkool en champignons egg bites van Starbucks met onze koffies.

Daarna gaan we naar Greenheart en ik koop zes flessen sap, ook alvast voor Katja. Het fijne van de plastic flessen is dat ze ongeopend tot eind januari goed zijn. Ook kan ik ze alle zes in een keer dragen. Dat kon zeker niet met de glazen flessen.

Thuis gaat Rick nog wat werk verrichten en ik heb een hele sportroutine. Eerst doe ik mijn conditietraining op de mini elliptische machine en Scoop. Dan volgt een van de pittige onderlichaam krachttraining programma's van mijn app. 

Als laatste rek en strek ik. Ik ben nog steeds trots dat ik dat nu doe, want eigenlijk heb ik het geduld er niet voor. De app helpt enorm met aftellen. 

De regen van gisteren is gelukkig weer vertrokken. Het is best lekker buiten in de zon, alleen staat er een venijnige wind. Onze esdoorns verliezen dan ook heel wat blaadjes vandaag. 


Tegen lunchtijd gaan Rick en ik erop uit. We halen onze lunches van Potbelly (Rick) en Cava (ik, geloof het of niet). Dan brengen we Ricks kleding naar de stomerij en ik haal bij het Community Center een bordje om in de tuin te zetten. 

Samen met het hele plein doen we mee aan de wedstrijd "Shine Bright Vienna" voor het beste versierde huis. Natuurlijk gaan we niet winnen, maar we worden zo op de kaart gezet voor mensen, die mooie lichtjes willen zien in de stad. 

We zijn net klaar met eten als de schoonmaakploeg aankomt. Perfect dus, want we hebben nog een hele lijst van boodschappen af te werken. Als eerste gaan we naar de Hallmark winkel om een verjaardagskaart voor Saskia uit te kiezen. Ze hebben hier ook altijd zulke leuke kerstspulletjes, maar ik houd me in. 

De volgende stop is het postkantoor. Daar willen we Saskia's cadeautje opsturen, maar het zal vrijdag al aankomen en Saskia en Riley zijn dan in Chicago. Dan wachten we nog wel even. Wel kopen we de benodigde postzegels voor de kerstkaarten. 

Rick stelde voor om de kerstbrieven op zijn kantoor te printen. We gaan naar het nieuwe Microsoft gebouw in Reston. Mijn hemel wat modern is dat! En ze hebben zelfs een gedeelte met allerlei spelletjes. Ook is er vanaf de elfde verdieping prachtig uitzicht. 

De brieven zien er werkelijk professioneel uit met deze printers! Die van ons thuis had nooit zulke sprekende kleuren gedaan. Ook zou 70 van die dingen afdrukken heel wat langer geduurd hebben dan de paar minuten hier. 



Het vliegveld Dulles in de verte

Terug in Vienna gaan we naar de Giant voor wat laatste Thanksgiving benodigdheden. Wij en verder heel Vienna, de parkeerplaats staat vol. Ook in de winkel heb ik het al jaren niet zo druk gezien. Gelukkig hebben wij mazzel en komt er net een self checkout vrij. 

Als laatste gaan we naar Norm's Beer & Wine. Hier mag ik wat mousserende rose proeven en Rick haalt een nieuw biervat op. Ook nemen we een doosje Virginia pinda's mee voor onze vrienden vanavond. 

Thuis ruimen we alles op en maken ons klaar om naar de stad te gaan. Daar hebben we met Robert Jan en Caroline afgesproken voor het avondeten. We hebben een parkeerplaats via SpotHero geregeld tegenover het restaurant. 

We ontmoeten elkaar bij Central Michel Richard, een Frans restaurant tegenover het Waldorf Astoria waar RJ en Caroline logeren. Het wordt een fantastische avond! Het is alweer meer dan zeven jaar geleden dat we elkaar hier in Washington ontmoetten. 

Die zeven jaar maken geen verschil, het is meteen vertrouwd en gezellig. We beginnen met een cocktail en bestellen dan een voorafje (uiensoep voor mij, crab cakes voor Caroline en RJ en Cajun garnalen voor Rick). We hebben het over van alles en nog wat.

Als het hoofdgerecht komt (eigenlijk voorafjes voor drie van ons: de steak tartare en voor Rick een kipschnitzel) raken de mannen in gesprek over wijn en Caroline en ik over meer persoonlijke dingen. Na meer dan drie uur nemen we afscheid al is er nog heel veel meer gesprekstof. 

Op weg naar de auto vertelt Rick hoe onder de indruk hij is van Robert Jans wijn kennis en wijn verzameling. Rick is zelf meer een bier drinker en daar kan hij ook heel enthousiast over vertellen, maar hij waardeert wijn ook. Rick heeft zelfs een paar wijn apps gedownload en dat ga ik ook doen. 

De rit naar huis gaat gelukkig zonder oponthoud. En zo is het lange Thanksgiving weekend heel goed begonnen. Caroline bracht o.a. een pak oliebollenmix en een zakje kruidnootjes mee waar ik heel blij mee ben. Die kruidnootjes gaan we dit weekend soldaat maken.

9 reacties:

Reny zei

Wat leuk dat jullie elkaar weer getroffen hebben én uiteraard een gezellige avond hebben gehad.

Happy Thanksgiving !

Anja L. zei

Leuk die wedstrijd om de mooist versierde straat. Handig dat de straten op een website komen.
Gezellig zo’n avond met vrienden.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

De Hallmark winkel is ook mijn favoriet, ik vind er altijd leuke Snoopy spullen, die verzamel ik namelijk. (Overal in mijn huis kom je wel Snoopy tegen)
Wat gezellig, een etentje met Nederlandse vrienden!
Fijne donderdag
Carla

Anoniem zei

Fijne Thanksgiving vandaag!!

Groetjes,
Maria

Petr@ zei

Wat gezellig om met vrienden uit eten te gaan, zeker als je elkaar zo lang niet gezien hebt.
Fijne Thanksgiving!

Anoniem zei

Fijne Thanksgiving.

Groetjes.
Wil

Anja zei

Wat gezellig dat etentje met Robert-Jan en Caroline!
Fijn Thanksgiving-weekend, geniet van de kinderen en van Fiona.
Ondanks dat jullie zo ver uit elkaar wonen zien jullie Fiona toch heel regelmatig.
Hier komen de kleinkinderen morgen hun schoen zetten, zo leuk!

Petra zei

@Reny - Zulke gezellige avonden zijn parels. Hopelijk ooit eens met jou en Erik?

@Anja - Het is altijd weer leuk, die wedstrijd en nu doen wij officieel mee.

@Carla - Wat leuk! Ik vind Snoopy ook erg leuk, maar houd het bij fantasiefiguren.

@Maria - Dank je wel!

@Petra - Jij ook dank je wel!

@Wil - Ik hoop dat die van jullie ook heel fijn was!

@Anja - Ja, we zijn blij dat New Jersey binnen rijafstand is. We laten Fiona dit weekend ook haar schoentje zetten. Hopelijk wordt dat een traditie.

Reny zei

@Petra, mochten we ooit nog eens jullie kant uitkomen zouden we dat heel leuk vinden.