Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 08, 2023

Over een gezellig maandelijks happy hour

Als we beneden komen zien we zeer welkom nieuws. De Democraten hebben gisteren ruim gewonnen inclusief in Virginia. De anti-abortus agenda van de Republikeinen blijkt niet populair te zijn. Onze engerd van een gouverneur zal de komende twee jaar niets raars kunnen doen, want de rest van de regering is nu helemaal Democratisch. 

Na ons ontbijt en Ricks douche doen we Zorro in de kattendraagtas en gaan op weg. Eerst rijden we naar Greenheart om een nieuwe fles groentensap te kopen. Ik heb $5 korting bijeen gespaard, altijd meegenomen. 

We dachten daarna tijd te hebben koffies van de Starbucks in het Pan Am Center te halen, maar de app doet het niet en dus gaat dat niet lukken. We hebben namelijk een afspraak bij de dierenarts voor Zorro. Het is al veel te lang geleden dat hij nagekeken is. 

Het lijkt allemaal prima te gaan met Zorro, maar het is ons wel opgevallen dat hij opeens uit de waterbak van Orion drinkt iedere ochtend. Zorro is al dertien en het zou kunnen dat dat te maken heeft met zijn nieren of diabetes. 

De dierenarts is super aardig en heeft al gauw door dat Zorro dat niet vindt. Met veel moeite geven ze hem zijn hondsdolheid en kattenziekte injecties. Dan moet er nog bloed afgenomen worden, maar de urine moeten we zelf op gaan vangen. 

Dat wordt een dingetje, want we hebben een automatische kattenbak. De dierenarts raadt aan een heel eenvoudige kattenbak te kopen en daar het goedje in te doen dat ze ons meegeven. Zorro moet daarvoor een nacht in een van onze badkamers doorbrengen, maar dat is geen probleem. 



De Starbucks app werkt weer en op de terugweg halen we onze koffies op. Als we ons plein binnenrijden worden we bijna verblind door de oranje en rode bomen. Ook in de achtertuin zijn de herfstkleuren nog volop aanwezig. 

Dat uitzicht heb ik als ik mijn cardio doe. Het is later dan ik gewoonlijk sport en ik zou mezelf er heel makkelijk van kunnen overtuigen dat ik geen tijd heb voor mijn krachttraining. Dat doet me dan weer schuldig voelen (jegens wie?) en dus doe ik toch twintig minuten onderlichaam training en wat stretchen. 


Al gauw is het na twaalven en tijd voor het middageten. Ik besmeer twee bloemkoolbrood sneetjes met Delice de Bourgogne en heb er de mini tomaatjes en komkommertjes bij. Het blijft een lekkere lunch. 

Om de schoonmaakploeg te ontwijken ga ik het centrum van Vienna in. Eerst ga ik naar de Dollar Tree om te zien of ze daar een supergoedkope kattenbak hebben. Dat is niet het geval, maar bij Petco vind ik er wel een voor $12. Nu maar hopen dat het allemaal lukt met de urine. 

Het is schitterend weer met een graad of achttien. Prima dus om Church Street en het W&OD pad te bezoeken. Ik fotografeer wat herfstkleuren en loop dan Church Street af. 

Bij de Bard's Alley boekhandel ga ik kijken wat voor Bluey boeken ze hebben. Ze hebben een kartonnen boekje waar Fiona eigenlijk te oud voor is en boeken met lange verhalen waar ze net te jong voor is. Ik vertrek dus met lege handen. 

Daarna zoek ik een bankje in de zon uit en lees daar een tijdje. Het blijft genieten van dit lekkere weer, vooral omdat we er nog maar een paar dagen van hebben. Het is ook leuk mensen kijken hier. 

Rond drie uur belt Christine en we praten een tijd bij. Om vier uur ga ik naar huis en daar zijn de schoonmakers nog niet helemaal klaar. Dat geeft niet, ik ga me boven klaarmaken voor ons maandelijkse happy hour. 




De kerstversieringen hangen er al langs Church Street 

Om kwart voor vijf komt Maria me ophalen en we gaan naar Bazin's on Church. Daar wacht Joni ons al op, want zij woont sinds kort op wandelafstand van het restaurant. Uiteindelijk zijn we met zijn zessen en het wordt heel erg gezellig, zoals altijd. 

Een heel aantal van ons kiezen de champignonsoep en die is werkelijk heerlijk! Zo zacht en met een duidelijke champignon smaak, iedereen is blij met de keuze. Ik bestel daarna hun krab loempia, die ook heel lekker en licht is. Dit is een heel goed restaurant en iedereen smult van hun eten. 

Het gesprek gaat onder anderen over Sinterklaas. Joni, die getrouwd is met een van oorsprong Nederlander, Riekje en ik denken terug aan de tijden dat we dat vierden. Joni's volwassen kinderen verwachten nog steeds gevulde schoenen. 

Dat brengt mij op een idee. Ik ga wat Sinterklaas snoep en pepernoten bestellen en Fiona mag als ze hier Thanksgiving weekend is haar schoentje zetten. Ik denk dat ze dat heel leuk zal vinden. 

Maria brengt me thuis en nu is het weer bedenken waar we ons volgende happy hour gaan houden. Dat is het enige moeilijke aan dit organiseren. 

7 reacties:

Reny zei

Wat een leuk idee om Fiona haar schoentje te laten zetten, zal ze vast heel leuk vinden.

Wij "vieren" geen Sinterklaas meer, onze kleinkinderen zijn inmiddels zo groot en we hebben unaniem besloten om cadeautjes met Kerst te doen i.p.v. Sinterklaas. Vind ik soms wel eens jammer.

Ik hoop dat het opvangen van de urine van Zorro goed gaat!

Fijne donderdag.

Anja L. zei

Wat fijn dat de Democraten hebben gewonnen. Ik ben benieuwd hoe onze nieuwe regering gaat worden, er komen steeds meer partijen met enge ideeën.
Gelukkig had je weer een goed restaurant uitgezocht voor het happy hour.
Succes met het opvangen van de urine.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Wat een fijne verkiezingsuitslag! Dat is lekker wakker worden.
Leuk idee om Fiona haar schoentje te laten zetten. Zo kun je toch een beetje Nederlandse tradities voortzetten en ze gaat dat vast heel leuk vinden.
Hopelijk lukt het opvangen van de urine en komt er verder niks ernstigs uit de uitslag.

Anoniem zei

Goed dat de democraten hebben gewönnen. Hier moeten we nog maar afwachten wat de uitslag van de as. verkiezingen zal zijn.
Hoop op een linkse regering want rechts is me te conservatief .
Leuk om het Sinterklaas met Fiona te kunnen vieren.
Sasja, de enige overgebleven kat bij Cathy is al 20 jaar. Echt een ouwetje hoor.Schuilt voor de jonge honden en blijft veilig op haar gekozen plek in haar mandje op de aanrecht. Krijgt een lichte dosis prednison waardoor ze niet meer zo stijf is.
Op het grote keukenblok is voor ons genoeg ruimte om eten e.d te bereiden.
Groetjes

Wil

Anoniem zei

Dat is goed nieuws, dat de Democraten hebben gewonnen!
Wij vieren dit jaar voor het eerst sinds lange tijd weer Sinterklaas, omdat onze kleinzoon nu 2 jaar oud is en dat vast heel leuk gaat vinden.
Maar kerst vieren we ook uitgebreid altijd, al jaren, met cadeautjes voor iedereen onder de kerstboom, en daarbij een warm/koud buffet altijd op kerstavond. Ik heb er al zin in!
Fijne donderdag
Carla

Anja zei

Goed dat de Democraten hebben gewonnen!!
Leuk dat Fiona haar schoentje mag zetten bij jullie, ga je daar een traditie van maken?
Onze kleinzoon gelooft niet meer in Sinterklaas, gelukkig zijn zusje nog wel.
Ze mogen hier ook de schoen zetten.

Petra zei

@Reny - Rick is degene, die Sinterklaas mist, dus hij is helemaal blij dat Fiona haar schoentje mag zetten.

@Anja - Hier is het voor de Republikeinen: als je niet extreem rechts bent ben je links. Ik zie mezelf als geen van beiden.

@Petra - Inderdaad, we hadden al eerder gezegd dat we met een kleinkind de traditie weer een beetje op zouden pakken.

@Wil - Jee, twintig is wel heel oud! Geen van onze katten heeft dat gehaald.

@Carla - Ik heb ook al zin in de feestdagen.

@Anja - Ja, we hopen er een traditie van te maken.