Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 24, 2023

Over Thanksgiving met Katja, Kevin en Fiona

We blijven tot acht uur liggen en dat is eigenlijk te laat, want we hebben vandaag heel veel te doen. We maken ons snel klaar, laten Orion uit en gaan dan op pad. We halen eerst ontbijt en koffies van Starbucks en gaan dan naar Dogs Downtown. 

In onze haast zijn we helemaal vergeten Orions eten mee te nemen! We gaan terug naar huis waar ik mijn sportroutine doe. Rick rijdt helemaal terug naar Chantilly. Gelukkig is er een verfwinkel naast Dogs Downtown en Rick heeft verf nodig.                                                                                    


Terwijl Rick weg is help ik vast met het in kleine stukjes snijden van selderij en ui. Daarna begin ik met het schillen en in blokjes snijden van de aardappels. Rick is aangenaam verrast als hij terugkomt. 

Hij maakt de kalkoen klaar en zet hem in de oven. Het is inmiddels na twaalven en we hebben eindelijk tijd om te douchen. Daarna halen we lunch, ik van Cava en Rick van Potbelly. Ik vind de salade, die ik samenstel van Cava, erg lekker. 

Na het eten ga ik naar buiten om mijn leuke sneeuwpop op te zetten. Dit is de laatste versiering voor de tuin. 

Om half drie komt de New Jersey familie de oprit op. Fiona is superblij ons in persoon te zien. Dat is weer eens wat anders dan op de telefoon. Natuurlijk zijn er allerlei leuke dingen bij Omi en Grandpa (Biepa). Vooral de zingende Disney figuren vindt ze prachtig. 






Nu Orion niet in zijn bench zit moet er wel een hond in volgens Fiona. Haar pluche hond mag er dan in. Die hond is duidelijk zeer geliefd. 

Halverwege de middag dek ik de tafel met onze gewoonlijke Thanksgiving versieringen. Fiona vindt het prachtig. Gelukkig is ze de leeftijd een beetje voorbij dat ze alles wil pakken. 


Dan volgt nog een rondje met Mickey, Donald en Goofy. En opeens zegt Fiona "all done" en kijkt er de rest van de middag niet meer naar om. 




Het liefst wil Fiona Bluey kijken, maar Katja vindt dat ze er te geobsedeerd door is. In plaats daarvan zetten we de tekenfilm van How The Grinch Stole Christmas aan. Ricks schommelstoeltje uit zijn kindertijd is nu de perfecte grootte voor Fiona. 

Dan help ik Rick met de bijgerechten, maar Fiona begint baldadig te worden. Ik stel voor haar naar buiten te nemen om naar de kerstlichtjes te kijken. Dat is een groot succes en nu kunnen Katja en Kevin Rick ook helpen. 

Fiona en ik zien Henry, de kat van de buren, en die moeten we natuurlijk gaan bezoeken om te aaien. Lorraine is net hun kerstverlichting aan het ophangen en we praten even bij. Henry klimt telkens in bomen en Fiona en ik krijgen het koud. Henry is niet zo vriendelijk met kinderen, dus van verre zien is het beste.

Binnen is het behaaglijk en we gaan vrijwel meteen aan tafel. Er is natuurlijk kalkoen met stuffing en aardappelpuree. Verder hebben we broccoli en bloemkool au gratin, meerkleurige worteltjes, een mengeling van paddenstoelen en stokbrood. Het is allemaal zeer smakelijk. 


Kevin helpt Rick de keuken opruimen, terwijl Katja en ik ons over Fiona ontfermen. Die blijft tegenwoordig wat later op. Ze drinkt haar melk en ik lees nog een boekje voor. Dan nemen Katja en Kevin Fiona naar boven. 

We kijken een Hallmark film en de kaarsen en lichtjes gaan aan nu Fiona naar bed is. Het is zo gezellig samen!!

7 reacties:

Reny zei

Wat een gezellige dag, heerlijk om met (een deel) van je gezin deze feestdag te vieren.

Geweldig dat "all done" van Fiona!

De tafel ziet er als ieder jaar weer prachtig uit.
Have fun !

Anja L. zei

Ik las eerst te snel en dacht dat jullie bij de kennel kwamen zonder Orion😀.
Wat wordt Fiona groot, grappig dat ‘all done’. Kinderpraat is leuk.
Zo te lezen hebben jullie een leuke dag met elkaar gehad.
Fijn weekend.

Anoniem zei

Wat een fijne dag zo samen. Om heel dankbaar voor te zijn. Wat een schatje is die Fiona. Ook de leeftijd die ze nu heeft is leuker (vind ik dan) omdat je al veel meer kan communiceren. Fijn weekend, Sally

Petr@ zei

Wat een gezellige dag samen. Fiona heeft een leuke leeftijd nu, van alles ontdekken en lekker kletsen.
Het eten klonk ook erg smakelijk.

Anoniem zei

Gezellig zo'n dag met elkaar.Het eten zag er heel smakelijk uit.
Wij zijn geen liefhebber van bleekselderij en gebruiken een stuffing van o.a.sausijsjes en appel.
Vandaag tijd om de lampen buiten op te hangen ( taak Cees en Cathy ) en straks een van de kerstbomen. Daar kan ik wel mee helpen.
Fijne dag samen.
Wil

Anoniem zei

Wat een gezellige Thanksgiving met zijn allen. Ook Fiona heeft genoten zo te zien!
Wat wordt ze al groot! En wijs!…
En wat een prachtig gedekte tafel, met al die lekkernijen, geweldig!
Nog een fijne zondag gewenst
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - het was weer super gezellig.

@Anja - Die prietpraat is altijd zo schattig, bijna jammer dat ze op een gegeven moment het goede woord zeggen.

@Sally - Dat is precies wat Katja vandaag zei.

@Petra - Inderdaad wordt alles ontdekt, heel erg opletten geblazen.

@Wil - In de stuffing vind ik bleekselderij wel lekker, maar verder niet.

@Carla - Dank je, jij ook!