Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 29, 2023

Over hot pot met een vriendin

Ricks wekker gaat om kwart voor zes af. Hij heeft een belangrijke dag met klanten vandaag en wil vroeg op kantoor zijn. Natuurlijk is dat mij veel te vroeg en het is zo koud in de kamer! Ik slaap nog tot vijf voor half acht en dan moet ik de kou trotseren en opstaan.

Gisteravond heeft Rick de timer van ons koffiezetapparaat voor zeven uur ingesteld. Dat hebben we nog nooit geprobeerd. Het lukte, want er staat een verse pot koffie klaar voor me. Ik maak mijn ontbijt en smul vooral van de cantharellen.

Daarna trap ik drie kwartier op de elliptische machine en Scoop. Vervolgens is het tijd voor mijn woensdag krachttraining. Die duurt 22 minuten en het rekken en strekken vijf minuten. Ik heb het gevoel weer goed bezig te zijn geweest. 

Tijd om erop uit te gaan. Bij Walgreens liggen twee medicijnen klaar en ik bestel ook meteen een nitro brew van de er tegenover gelegen Starbucks. De kerstboomverkoper heeft zijn kerstbomen neergezet. Wel fijn dat je zo de hoogte en vorm kan zien. Op veel plaatsen laten ze de bomen gerold in netten. Ik ben blij met onze kerstboomboerderij. Verser kan het niet.


Vanochtend opende ik een doos van Amazon die een popje met kleding en wat andere accessoires voor Fiona had moeten bevatten. Alleen ontbreken de pop en de kleding, slechts de accessoires zitten erin. Gelukkig kan ik die terugsturen en gaan ze het nog eens proberen met pop en kleding. De accessoires breng ik naar Whole Foods en van daaruit gaan ze terug naar Amazon. 

Zo gaat de ochtend vlot voorbij en is het tijd om me klaar te maken voor de lunch. Ik ontmoet mijn Singaporese vriendin Karen bij onze favoriete lunchplaats: Urban Hot Pot. Karen vertelde dat ze zich al maanden down voelt en haar baan kwijt is, dus ik nodigde haar uit.

We genieten zoals altijd van al het lekkers. Ik houd het voornamelijk bij vis en groentes, Karen neemt er ook vlees en noedels bij. Omdat het vrij langzaam gaat met het koken van het eten hebben we ruim de tijd om bij te praten. Ik bewonder Karen enorm, ze heeft hier al vanaf het begin geen makkelijk leven en toch is ze vastbesloten er iets van te maken.

Het anderhalve uur is snel voorbij en met volle magen lopen we naar Target. Karen gaat even mee om ook wat te kopen en vertrekt dan. Ik loop naar de speelgoedafdeling en ga speeltjes zoeken voor Toys for Tots. Rick kan die dan morgen mee naar zijn werk nemen. 
De bezorgrobots zijn als Rudolph verkleed

We geven altijd al veel aan goede doelen, maar in deze tijd des te meer. Voor dit doel heb ik een budget van $100. Het valt me mee hoeveel ik daarvoor kan kopen. Hopelijk geven we zo een aantal kinderen een fijne Kerst. 


De rest van de middag vul ik met wat huishoudelijke zaken en lezen. Ik zet bijvoorbeeld de nieuwe afvalbak op in de keuken. Onze Brabantia heeft het na vele jaren begeven, de deksel brak af. Helaas kon ik datzelfde model niet vinden en hebben we nu een soortgelijke afvalbak van Eko. 

Rick werkt een langere dan gewoonlijk dag en komt pas om zeven uur thuis. Hij heeft onderweg eten gehaald van Jaipur. Indiaas gaat er altijd goed in op een koude avond. 

De kerstfilm van gisteren was leuk en ik begin nu aan een andere. Het zijn altijd zulke fijne "feel good" verhalen.  

5 reacties:

Reny zei

Je hebt weer een drukke maar leuke dag gehad.

Lekker dat de koffie al klaar was ondanks dat Rick al naar kantoor was.

Onze kerstboom is gisteren bezorgd, die ga ik vandaag of morgen opzetten, kerstmuziekje erbij.........heerlijk !

Wat mooi dat jullie zo'n (groot) bedrag aan cadeautjes voor Toys for Tots geven.

Fijne donderdag.

Anja L. zei

Is jullie webcam uit de lucht? Ik mis de foto boven je blog.
Fred staat vijf uur op als hij naar kantoor moet, gelukkig is dat nog maar één keer in de week want ik val moeilijk in slaap daarna.
Het ruikt ook zo lekker in huis als er koffie klaar staat als je opstaat.
Brabantia spullen gaan erg lang mee, grappig genoeg brak bij mij ook de beugel van het deksel laatst.
Leuke spulletjes heb je gekocht voor Toys for Tots.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Wat een leuke dag had je, en gezellig de lunch met je vriendin bij Urban Hot Pot.
Fijn dat je zulke leuke cadeautjes hebt kunnen kopen voor Toys for Tots, een mooi initiatief is dat!
Hier was het vandaag de hele dag mistig en waterkoud…
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Wat lief dat je je vriendin mee uit lunchen hebt genomen nu het niet zo goed gaat met haar. Dat zijn net de dingen die iemand op zulke momenten nodig heeft.
Leuke cadeautjes heb je weer gekocht voor Toys for Tots. Zo'n mooi goed doel vind ik dat elk jaar.

Petra zei

@Reny - Ik vind die boom echt gezellig! Zo grappig dat ik er na de feestdagen altijd meer dan genoeg van heb.

@Anja - Dank je voor het melden van de webcam. Die is inderdaad uit de lucht, hopelijk kan Rick hem snel maken.

@Carla - Het was hier vandaag wel lekker, zon en dertien graden.

@Petra - Het is zeker een mooi goed doel. Er zijn er meerdere zoals dat, maar Toys for Tots is niet religieus en dat vind ik belangrijk.