Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 15, 2023

Over een heel gedoe met de auto, maar een (redelijk) goed einde

Als Rick om vijf voor zeven opstaat ben ik eigenlijk ook wakker. Ik blijf nog even liggen, maar heb mijn bed dan wel gezien. Beneden heeft Rick de koffie al klaar en ik maak mijn gewoonlijke ontbijt. 

Rick is inmiddels gereed en ik breng hem naar de metro. Hij gaat terug naar de garage waar de auto staat en hoopt dat de volgende sleepwagen niet weer te groot is. Het plafond van die garage is maar 2 meter hoog. 

Nu ik toch in de auto zit kan ik ook gelijk wel naar het Pan Am Center rijden. Daar gooi ik eerst een zak met oude kleding in de recycling bak. Dan haal ik mijn nitro brew van Starbucks en als laatste wat benodigdheden van Safeway. 


Dan kan ik er niet meer onderuit en ga sporten. Drie kwartier conditie training en twintig minuten onderlichaam krachttraining, dat sluit ik af met een stretch routine. Hierna doe ik een heel aantal Duolingo lessen in vier talen. Zo zijn mijn spieren en mijn brein weer getraind. 

Tegen elven belt Rick dat de tweede poging om de auto weg te slepen ook niet gelukt is. Het is heel moeilijk vanwege die lage plafonds. Hij neemt de metro terug naar huis en ik haal hem daar weer op.

Intussen heb ik een sleepbedrijf gebeld. Die zeggen dat ze wel een poging willen wagen. Ik laat ze verder met Rick praten. Ook heeft de BMW garage toegezegd een expert te zenden. 
Niet voor niets heet het hier een "burning bush"


Na de lunch zet ik Rick weer af bij de metro. Daarna heb ik zin in een masala chai thee van Caffe Amouri. Ik bedenk me dat ik eigenlijk altijd hierheen ga, terwijl er nog vier andere cafe's vlakbij ons zijn. Maar ze hebben hier zoveel thee smaken. 

Terwijl ik van de thee geniet kleur ik een herfstplaat van Happy Colors in. Dat heb ik alweer een hele tijd niet gedaan en het is toch wel erg leuk om te doen. Tegen vieren ga ik huiswaarts. 


Niet veel later sms-t Rick dat ze de auto eindelijk uit de garage hebben en dat die nu naar de BMW garage wordt gesleept. Poeh, wat een opluchting, we vroegen ons al af of dat ding gedoemd was in die parkeergarage te blijven. 

Het is allemaal wel een duur grapje, want er moest speciale apparatuur voor aan te pas komen. En nu nog uitvinden hoeveel de reparaties gaan kosten. Maar het belangrijkste is dat de auto nu tenminste gemaakt kan worden. 

Rick krijgt een leenauto en net voor zevenen is hij thuis. Wat een lange dag met ups en downs was het voor hem! Maar eind goed al goed hopen we. 

Voor ons avondeten hebben we het maal van gisteravond. Zalm van Whole Foods met boontjes, wilde paddenstoelen en bloemkoolpure, het is makkelijk en lekker. Handig dat we het al in huis hadden, want we hebben geen zin om nog op eten dat bezorgd moet worden te wachten. 

En nu is het tijd voor mijn shows. De kerstshows zijn weer begonnen en dat is altijd erg leuk. 

5 reacties:

Reny zei

Wat een gedoe met de auto, pfff, ik ben blij voor Rick dat het gelukt is.
Hopelijk vallen de reparatiekosten mee (maar misschien worden ze door de verzekering gedekt).


Prachtig die burning bush!

Fijne donderdag.

Anja L. zei

Gelukkig is de auto uit de garage gehaald.
Fijne donderdag.

Anoniem zei


Eigenlijk is die garage verantwoordelijk
om jullie auto uit die garage te krijgen,
vind het maar raar dat jullie daar verantwoordelijk voor zijn!

Zag dat je dat je dat recept-indiase-masala-chai-thee
Ook goed zelf kan maken,zou wel handig zijn als je er tussendoor eens zin in kreeg.
Bij deze de link van het recept:

https://jaimyskitchen.nl/recepten/recept-indiase-masala-chai-thee

groetjes Joke

Petr@ zei

Wat een gedoe om Ricks auto uit de garage te krijgen maar fijn dat het toch is gelukt. Hopelijk vallen de reparatie kosten mee.

Petra zei

@Reny - We moeten de kosten zelf betalen, want hebben uitgevonden dat de verzekering te vaak aanspreken betekent dat ze je eruit gooien. We zijn er nu dus wat voorzichtiger mee.

@Anja - Ja, hele opluchting.

@Joke - Dank je voor de link.

@Petra - Dat hopen wij ook.