Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 01, 2023

Over een koude eerste novemberdag

Er staat een enorme wind als we opstaan en de temperatuur is om het vriespunt. Zondag zaten we nog buiten en nu begint november winters. Iets ten noorden van ons is er zelfs wat sneeuw gevallen. Nog maar iets meer dan drie weken voor we Thanksgiving vieren. Het jaar gaat nu wel heel snel!

Halloween is voorbij, op naar Thanksgiving

Na Ricks douche en wat cardio voor mij gaan we Vienna in. De bomen worden kaler, maar er is nog genoeg kleur te zien. Met onze koffies spelen we nog even Pokemon Go en dan is het tijd om officieel aan de dag te beginnen. 


Na mijn cardio doe ik een onderlichaam krachttraining van twintig minuten en eindig met een onderlichaam stretchroutine. Ik moet zeggen dat ik mijn spieren zeker voel na al die training met gewichten. Ik merk ook dat ik zwaardere dingen kan tillen.

De rest van de ochtend doe ik Duolingo. Ik concentreer me voornamelijk op Arabisch en Grieks. Om de een of andere reden vind ik Grieks tot nu toe een heel logische taal en ik vlieg door de lessen heen. Dat zal op een gegeven moment vast veranderen. 

Eigenlijk zouden we met zijn vieren bij Urban Hot Pot gaan lunchen. Twee van de dames zegden op het laatste moment af. Maar Sharon K. en ik hadden op een kille dag als vandaag juist enorme zin in een warme Chinese fondue. Dus besloten we met zijn tweeen te gaan. 

Sharon is een ontzettend leuk mens en zij en haar man houden ook van reizen. We praten zoveel dat we snel moeten eten om binnen de anderhalf uur te blijven. Om het "All You Can Eat" is zetten ze een limiet, logisch natuurlijk. Het is zoals altijd weer heerlijk. 

Thuis verwissel ik mijn warme schoenen voor teenslippers en rijd naar Pro Nails 3. Daar maakt Phuong mijn veel te lange nagels weer keurig. Dit keer kies ik een rode kleur met goudglans en natuurlijk wit om stickers op te doen. Thuis maak ik er weer een herfstthema van. 


Helaas heb ik het laatste boek in mijn serie uit en moet tot december wachten tot het volgende boek. Gelukkig heeft dezelfde schrijfster nog een paar series en degene waaraan ik nu begin heeft dertien boeken. Ik kan dus weer even vooruit.

We hebben deze week geen zin of energie om te koken en ik heb na de hot pot niet zoveel trek. We halen van Plaka Grill. Ze hebben lekkere Griekse gerechten en ik kan de overblijfselen als snack eten. 

Dit weer is funest voor mijn spieren en ik zit dit onder een dekentje te typen. Tijd om shows waar ik niet bij na hoef te denken te gaan kijken. 

5 reacties:

Anoniem zei

Welke reeks ben je aan het lezen, Petra? Ik ben bezig met de 'island' reeks van Jenny Colgan, geen detective of geschiedenis, pure feel good romance 😉

Anja L. zei

Wat een daling in temperatuur, geen wonder dat je lichaam daarop reageert.
Altijd jammer als je klaar bent met een leuke serie boeken. Ik hoop dat de volgende serie ook zo lekker leest.
Hier waait het vandaag ook heel erg, helaas moet ik straks toch in de auto want mijn moeder is al een paar dagen ziek. Vannacht heb ik voor het eerst wwer thuis geslapen.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Dat is dan wel heel erg wennen, zo’n groot temperatuursverschil.
Vandaag stormt het hier, en het is echt niet fijn nu buiten.
Wat zijn je nagels weer mooi, zo leuk met die stickertjes erop!
Heerlijk he, ‘s avonds onder een dekentje voor de tv of een boek lezen. Heel herkenbaar.
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Het stormt hier en de wind beukt op de ramen.En daarbij praktisch de hele dag regen.Ook ik kruip 's avonds lekker onder een plaid en op mijn bed ligt het dubbele donzen dekbed er al.Net zoals ik die lekkere winterpyama ook tevoorschijn heb gehaald.
Voor vanavond staat er boerenkool op het menu.Lekker simpel want ik heb de nodige porties al gekookt.
Groetjes
Wil

Petra zei

@Anoniem - Het zijn de cozy mysteries van London Lovett. Ik heb de Port Danby serie uit en ben nu aan Firefly Junction begonnen.

@Anja - Beterschap voor je moeder!

@Carla - Dat vind ik het enige positieve aan de winter, de gezelligheid binnen, maar verder kan het me gestolen worden.

@Wil - Oh, boerenkool! Ik ben er dol op, maar als we het hier maken is het heel anders dan in Nederland.