Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 06, 2023

Over meer Indian Summer

Voordeel van de wintertijd is dat we allebei om half zeven al wakker zijn. We eten ontbijt en ik ren op de plaats terwijl Rick zich klaarmaakt. Dan vertrekken we voor onze dagelijkse rit naar Starbucks. Het valt me op dat er nog volop herfstkleuren te zien zijn. 

Aan ons plein beginnen de esdoorns nu echt te kleuren. Die van ons is aan de plein kant knalrood, maar aan de kant van ons huis nog vrijwel helemaal groen. Ik vraag me altijd af waardoor dat is. De kant van het plein krijgt meer zon. 


Rick begint aan zijn werkdag en ik doe mijn cardio. Daarna is het tijd voor een benen en billen krachttraining. Als laatste doe ik een stretchroutine en dan ben ik om half tien al klaar. Dat is lekker vroeg!

Omdat het Rick dit weekend niet lukte een zwaar genoege Butterball kalkoen te vinden ga ik naar Safeway om te kijken of ze er daar een hebben. Rick wil er een die minsten tien kilo weegt en ze hebben de perfecte kalkoen daar. 

Het is wel zeulen om het ding naar huis te krijgen. Hij doet de naam "butterball" eer aan. Wat een enorme kalkoen is dit, zeg! Rick is helemaal blij als ik hem laat zien. De kalkoen kunnen we van het te doen lijstje schrappen. 

We genieten op het moment van prachtig zonnig weer met aangename temperaturen. Ik maak mijn lunch van bloemkoolbrood met overgebleven prosciutto van gisteravond en mini tomaatjes en komkommertjes. Rick heeft helaas maar vijf minuten lunchpauze, maar ik ga in de zon voor het huis eten. 

Met dit lekkere weer heb ik zin in een wandeling in het bos. Ik rijd naar Nottoway Park en geniet van de warme zon en herfstkleuren. Het is heel rustig en het enige dat ik hoor is het geritsel van de eekhoorns. Dit wordt mijn Dankbaar Voor foto van vandaag. Er zijn zoveel parken bij ons in de buurt. 







 De rest van de middag lees ik voor het huis. Ik zie dat onze buurvrouw twee huizen verderop vandaag al haar professionele kerstverlichting krijgt. Er zijn al een aantal andere huizen in de buurt versierd en vanochtend zag ik dat de bloemist ook al helemaal in kerstsfeer is. Vroeger was het na Thanksgiving, nu is het al na Halloween. Ik vind het wel sfeervol en gezellig. 

Voor ons avondeten zouden  we "spaghetti" gemaakt van palmharten met een saus van pastasaus, uien, champignons en kalkoengehaktballen eten. Alleen kunnen we de "pasta" nergens vinden. Het zal altijd een raadsel blijven. Nu hebben we maar een pizza besteld om de bovenkant van te eten. Morgen ga ik nieuwe pasta kopen. 

Tijd om de nieuwste Boer Zoekt Vrouw te kijken. Ik ben benieuwd of iemand van de vijf liefde gaat vinden. Er zijn er een paar waar ik een hard hoofd in heb. 

6 reacties:

Reny zei

Fijn dat het gelukt is de perfecte kalkoen te vinden. Ik vraag me alleen af of die op de een of andere manier bewerkt is zodat hij goed blijft tot Thanksgiving?

Ik vind het nog nét te vroeg voor Kerstversiering alhoewel ik het heerlijk vind om in winkels en tuincentra al alle versieringen te zien Ik wacht tot nét voor het eerste Adventsweekend.

Jullie buurt ziet er nog prachtig uit!

Fijne dinsdag.

Petr@ zei

De kalkoen is in elk geval vast binnen. Ik zie het helemaal voor me hoe jij met dat enorme beest loopt te sjouwen.
Hier zie je ook al wel wat kerstversiering maar ik vind het daar nog veel te vroeg voor.

Anja L. zei

Gelukkig, de kalkoen kan van het lijstje af. Wat een joekel moet dat zijn zeg.
Hebben jullie de spaghetti misschien in de winkel laten liggen.
Ik vond het een leuke aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Ik ben echt benieuwd naar volgende week. Bernice komt een beetje los, het zijn twee lieve jongens bij haar maar ik heb een beetje medelijden met haar. Ik zou er niet aan moeten denken om zo voor het oog van iedereen een man of vrouw te moeten kiezen.
Fijne dinsdag.

Marion2 zei

Het lijkt wel of ik sneeuw op jullie webcam zie…. Dan wordt de kerstversiering ineens heel passend ;).

Ik heb ook veel twijfels bij Boer zoekt Vrouw. Ik denk dat Bernice de jongen met krullen gaat kiezen. Voor Claudia hoop ik dat ze René kiest, Haico Jasmijn en Richard Robin. En dan maar hopen dat het echt wat wordt. Altijd weer leuk om te zien.

Anoniem zei

Wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt!
Fijn dat jullie de juiste kalkoen hebben gevonden.
Wij wachten dit jaar met de kerstversiering tot na Sinterklaas.
Maar ik vind t wel heel erg leuk en gezellig al staan!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - De kalkoen is bevroren en Rick moet hem een paar dagen voor we hem eten ontdooien.

@Petra - Het is veel te veel voor ons vieren en Fiona, maar Rick eet er nog weken kalkoen boterhammen van.

@Anja - Ik denk inderdaad dat we de spaghetti in de winkel vergeten zijn. Bernice is volgens mij nog helemaal niet klaar voor een serieuze relatie.

@Marion - Gelukkig nog geen sneeuw al wordt er deze winter wel veel van voorspeld. We gaan het zien. Ik hoop ook dat Claudia Rene kiest, maar ik denk dat het Paul wordt.

@Carla - Wij doen zoveel aan kerstversieringen dat ik wel lang van dat werk wil genieten. Ik denk dat wij het weekend voor Thanksgiving gaan versieren, afhankelijk van het weer.