Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 23, 2023

Over Thanksgiving de Rick en Petra viering

Rick stond er gisteravond op dat we voor half negen beneden zouden zijn. Dan begint namelijk de Macy's Thanksgiving Parade. Die is inderdaad de moeite waar om voor op te staan, dus net voor half negen zijn we paraat om te kijken.

We maken ons ontbijt en kijken naar de verschillende optredens, waaronder van Spamalot. Mijn telefoon beltoon is Always Look on The Bright Side of Life. We zagen de musical hier in Washington en ik zou zo weer gaan. 

Na ons ontbijt gaan we zoals iedere dag onze koffies halen van Starbucks. Tot onze verbazing is het best druk. Waarschijnlijk omdat het het enige cafe is dat open is op Thanksgiving. Ik ben dankbaar voor mijn nitro brew. 

De kalkoen van onze buren heeft nekproblemen

Thuis doe ik, al naar de parade kijkend, drie kwartier conditie training. Dat is weer genoeg voor vandaag. Fiona is helemaal blij als Bluey's ballon langs komt. Bluey, die een meisje is, is Fiona's idool en heel veel van haar kerstcadeautjes gaan een Bluey thema hebben. 

Na mijn sporten ga ik aan de kerstkaarten. Daar doe ik de kerstbrief in en dan helpt Rick me met de enveloppen dicht maken. Daar gebruiken we een natte doek voor, want 60+ enveloppen likken lijkt ons niets. Daarna plakken we er de leuke kerstpostzegels met schudbollen en elven erop. 

Net als Santa om twaalf uur aankomt in New York zijn de kerstkaarten klaar. Nu kan het kerstseizoen hier serieus beginnen. De Thanksgivings Day parade is iets wat we niet kunnen missen als we thuis zijn. Rick heeft intussen ook zijn twee pompoentaarten gebakken. 

Tijd voor onze douches en daarna halen we salades van Subway. Daar werkt alleen de eigenaar en die wensen we een happy Thanksgiving. Verder is Vienna uitgestorven. Dit is een van de weinige dagen dat de meeste winkels gesloten zijn. Kerstdag is de andere, maar meer is met Thanksgiving gesloten.

Rick wil heel graag Wish zien en als mede-Disney fan vind ik dat een heel goed idee. We rijden naar de Tysons Galleria en gaan de film bij CMX zien. Er zit verder niemand in de zaal, want iedereen viert Thanksgiving. 

Het is een heel erg leuke film. Hij gaat op het lijstje van favorieten voor mij en Walt Disney zou trots zijn. De film is van het kaliber van Sneeuwwitje en Assepoester met modernere animatie, maar ook aan de andere kant ouderwets. Het is een typisch Disney verhaal met een slechterik en een goede persoon. Ik vind het een aanrader voor jong en oud. 

De rest van de middag kijken we de Amerikaanse voetbal wedstrijd van de Washington Commanders tegen de Dallas Cowboys. Vroeger was het de Washington Redskins en daardoor cowboys tegen indianen. Nu de naam van het Washington team veranderd is, is die rivaliteit ook niet meer aan de orde. Helaas moeten de Commanders nog veel leren, want ze verliezen 45-10. 

Voor we gaan eten maakt Rick mijn favoriete mocktail. Dat wordt mijn dankbaar foto van de dag. Ik ben namelijk dol op deze gezonde combinatie van gefermenteerd augurkensap met kurkuma en peper en het Detox sap. Ik drink het iedere avond met smaak.


We roepen een Uber, die ons naar Cafe Renaissance brengt. Ik heb mijn fluwelen en glittertjes groene trui aan met mijn zwarte nette broek. Rick draagt wat hij ook met Kai's bruiloft aanhad. Saeed begroet ons als goede vrienden.

Ons tafeltje is in het midden van het restaurant en we hebben heel wat te zien. Onze serveerster is heel vriendelijk en zij neemt graag een foto van ons. Het blijkt dat zij Saeed al jaren helpt op zulke drukke avonden. Alles loopt inderdaad als een goed geoliede machine.

Voor mijn voorgerecht kies ik de oesters met krab en een Pernod creme saus. Er is iets teveel saus, maar het smaakt voortreffelijk. Rick is ook zeer te spreken over zijn kreeft ravioli. We kiezen beiden de filet mignon met brandy en peper saus als hoofdgerecht en die is super!

Als toetje krijgen we een appeltaart (niet zoals ik die ken), pompoentaart en chocolade mousse. Die zijn allemaal gemaakt door Saeeds vrouw.  Saeed komt bij ons zitten en biedt ons nog een glas witte port aan. Het is maar goed dat we met een Uber zijn gekomen!

Na een gezellig gesprek met Saeed is het tijd om afscheid te nemen. Onze Uber komt net aanrijden als we naar buiten lopen. We bedanken de chauffeur heel erg dat hij met Thanksgiving rijdt. Niet veel later zijn we thuis en krijgen een compliment over onze kerstversieringen van de Uber chauffeur. 

Morgen komen Katja, Kevin en Fiona en we kunnen niet wachten! Alles is gewassen en fris voor hen. Rick gaat morgen de hele dag in de keuken staan om zijn favoriete maaltijd te bereiden. 

8 reacties:

Reny zei

Ik kan me voorstellen dat jullie familie en vrienden/bekenden erg blij zullen zijn met jullie Kerstbrief/kaart met mooie envelop én postzegels !

Lijkt me heel gezellig zo'n ochtend parade kijken én tussendoor taarten bakken.

Maak er een super mooi weekend van, ben benieuwd hoe Fiona het vindt om haar schoentje te zetten.

Petr@ zei

Super leuk die parade, daar zou ik ook vroeger voor opstaan.
Jullie hebben een leuke Thanksgiving gehad met z'n tweeën.
En dan vandaag gezellig nog een keer met familie. Veel plezier!

Anja L. zei

Wat lekker dat de kerstkaarten nu helemaal klaar zijn.
Die parade zou ik ook wel willen zien.
Goed idee om met een Uber te gaan, dan kun je in ieder geval allebei wat drinken.
Hele fijne dag met Katja, Kevin en Fiona.

Nina zei

Mooie trui, staat je goed! Kleden jullie je voor Thanksgiving thuis ook weer mooi aan of is dat meer relaxed?Benieuwd wat jij voor lekkere gerechten uit Ricks favoriete maal kiest. Veel Thanksgiving-plezier met elkaar dit weekend!

Anoniem zei

Alleen in de bioscoop wat apart. Leuke Thanksgiving dag en vol met oude tradities. Gezellig zo’n avondje samen uit. Veel plezier met je (klein)kind morgen. Gr Sally

Anoniem zei

Wat een leuke Thanksgiving dag hadden jullie samen!
Heel veel plezier morgen met jullie kleinkind en natuurlijk Katja en Kevin.
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Best gezellig om Thanksgiving zo met z'n tweeën te vieren.
Wij zijn de hele Parade vergeten want moesten nog een dessert voor ons diner bakken.Een sticky toffee caramel pudding. Dit werd een zeer geslaagde tulband met saus Een van de gasten,een Schot, vond deze helemaal perfect.
Veel plezier dit weekend met de familie. Ben benieuwd hoe Fiona dit zal vinden ?
Groetjes
Wil

Petra zei

@Reny - Die parade is super mooi gedaan ieder jaar.

@Petra - Dank je wel!

@Anja - Inderdaad, Uber is dan een uitkomst.

@Nina - Dank je voor het compliment. Thanksgiving hier is meer relaxed, maar ook weer niet in pyjama

@Sally - Eigenlijk vind ik het wel heel leuk om zo Thanksgiving te vieren.

@Carla - Dank je wel!

@Wil - Dit is zo'n leuke leeftijd, ze vindt de lichtjes al prachtig