Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 09, 2023

Over een zomerse dag

We hebben vanochtend allebei haast en halen onze koffies van de Starbucks in het Pan Am Center. Rick is twee minuten voor zijn vergadering terug. Ik doe mijn cardio en ga dan naar personal training.

Sharon werkt vandaag met de BOSU bal en dat is weer eens heel wat anders. Het is heel goede evenwichtstraining. Volgens mij voel ik de weersverandering aankomen, want ik heb veel pijn. Toch doe ik alle oefeningen braaf. 

Na afloop ga ik richting Whole Foods. Onderweg stop ik af en toe om foto's te maken van de overgebleven herfstkleuren. Voor ik de supermarkt inga loop ik verder een stuk van het W&OD pad waar overgebleven besjes nog wat kleur bieden. 









Bij Whole Foods zoek ik een snack voor bij het happy hour van vanavond. Verder wil ik een proteine voor mijn lunch vandaag. Ik slaag voor beiden. 

Het is inmiddels warm genoeg om buiten te zitten en ik geniet van het uitzicht op een van onze bomen, die nu helemaal op het hoogtepunt van kleur is. Het is bijzonder dat het op 9 november warm genoeg is om slippers te dragen. 


Met mijn lunch van mini tomaatjes en komkommertjes en zalm hot dogs in koolhydraatarme tortilla's ga ik buiten op het deck zitten. Het is zomaar 26 graden en zelfs in de schaduw warm. Ik laat het me goed smaken, want ik ben dol op de zalm hot dogs.

Na het eten blijf ik een tijdje buiten zitten tot er tegen half drie opeens een koude wind opsteekt. Meteen gaat de temperatuur een stuk naar beneden en ga ik maar naar binnen. De rest van de middag besteed ik aan een online drama m.b.t. de Foodies groep.

Al een aantal jaren ben ik mede-moderator van de Vienna VA Foodies groep. Dat is meestal een gezellige groep waar voornamelijk over plaatselijke restaurants wordt geschreven. Sinds de oorlog in Israel zijn er echter opeens twee kampen. En vanmiddag werd dat helemaal duidelijk. 

Een paar weken geleden postte iemand over Taco Bamba hier vlakbij. Zij raadde de Palestinian chicken taco aan. Het restaurant heeft die zo genoemd, dus wat had ze het anders moeten noemen? We kregen meteen allemaal klachten van Joodse mensen dat we politiek bezig waren en de verkeerde kant steunden. 

Prima, taco post weggehaald en met zijn vieren besloten niets meer goed te keuren dat met welke kant van het conflict ook te maken heeft. Dat ging tot nu toe goed. Maar nu is er binnenkort een brunch om Israel te steunen in een plaats niet ver van hier, maar niet in Vienna. 

We hebben die dus niet doorgelaten, want tegen onze nieuwe interne regel. De vrouw die hem plaatste ging vanmiddag zo ver dat ze de hoofd moderator heel persoonlijk aanviel en haar zelfs een hatelijke antisemiet noemde en dreigde dat in heel Vienna aan te gaan kondigen. 

Natuurlijk is Lydia, die iets ouder is dan Katja en ook een tweejarige heeft, die net een paar weken in het ziekenhuis heeft gelegen (wat die vrouw wist), er helemaal van ondersteboven. Ik kan het me zo voorstellen. 

We raden haar aan de politie te bellen, want internet bedreigingen zijn strafbaar in Virginia. Ik kan me geen liever iemand voorstellen dan Lydia, die van Iraanse afkomst is en een geloof heeft waar ze in dat land voor vervolgd zou worden. 

Enfin, zo is het al heel gauw vijf uur en Rick komt thuis. We maken ons klaar voor het wekelijkse happy hour met Chuck en Christine. We hebben gerookte zalm ringetjes met kruidenkaas als snack. Zoals altijd wordt het meer dan een uur, want we hebben nooit gebrek aan gesprekstof. 

Intussen heb ik ontzettend veel pijn en dat maakt dat ik minder trek heb. Ik bestel mijn favoriete Chinese eten van Chili Wok en zal wel zien hoeveel ik ervan eet. Gelukkig heb ik allerlei tv shows te kijken waar ik niet bij na hoef te denken.  

5 reacties:

Anja L. zei

Jammer dat de warme dagen nu voorbij zijn. Maar wie had er nou verwacht dat je in november nog flip flops had kunnen dragen.
Ik vind het eng hoe mensen op elkaars mening reageren, allesis in een keer zo zwart wit geworden, een tussenweg kennelijk niet meer mogelijk.
Gelukkig had je nog het happy hour om de dag toch leuk af te sluiten.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Wat vervelend dat dit speelt in de foodies groep. Dat zou over eten moeten gaan en niet over politiek. Het valt me op sociale media op dat momenteel de oorlog al heel snel betrokken wordt bij onderwerpen die heel ergens anders over gaan. Net als destijds met corona.
Maar bedreigingen vind ik echt niet kunnen, ontzettend triest!

Anoniem zei

Wat heerlijk dat je nog buiten kon zitten!
En de gebeurtenissen in jullie foodies groep zijn wel heel vervelend en intimiderend.
En ook totaal niet op z’n plaats.. Jammer altijd dat sommige mensen zo reageren, maar goed dat jullie berichten tegen kunnen houden in de groep.
De gerookte zalm ringetjes klinken erg lekker trouwens!
Fijne vrijdag
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Jammer dat sommige mensen zo moeten reageren. Laat iedereen toch in zijn waarde..
En om alle kritiek te voorkomen zal mijn schoonzoon nooit meer zijn keppeltje dragen.
Kan hem geen ongelijk geven.
Groetjes
Wil

Petra zei

@Anja - Inderdaad en mensen zijn zo snel met uitschelden,vreselijk gewoon.

@Petra - Bedreigingen zijn strafbaar, ik hoop dat Lydia er wat mee doet.

@Carla - Die ringetjes zijn inderdaad heel smakelijk.

@Wil - Wat erg toch! Die onverdraagzaamheid wordt steeds erger.