Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 27, 2023

Over afscheid nemen van Katja, Kevin en Fiona

Het is een grijze, grauwe dag en het regent als we beneden komen. Saskia, Kevin en Fiona zijn al sinds half zeven op. Wij sliepen tot acht uur. Katja ligt nog in volle rust.
We nemen iedereens ontbijt bestellingen op, inclusief die van Kevin, want de bagels waren al beschimmeld. Rick en ik gaan eerst naar Starbucks en dan naar Caffe Amouri voor een lavendel latte voor Katja en een Mexicaanse hete chocolade voor Saskia. Ik ben vandaag slim geweest en heb het ruim van tevoren via de app besteld. 

Intussen heeft Kevin de meeste van hun spullen al in de auto geladen. Nadat we ontbeten hebben gaan Katja en Kevin verder met inpakken en Saskia ontfermt zich over Fiona. Rick en ik nemen onze douches en gaan dan ook naar de basement.

Daar treffen we Fiona spelend met de Barbies en Saskia is nostalgisch bezig haar vroegere speelgoed uit te zoeken. Ze merkt terecht op dat haar kledingstijl wel wat wegheeft van die van Barbie en Polly Pocket. Saskia's kleding smaak zou het goed doen in de jaren zestig en zeventig en is nu weer helemaal in. 



Als we weer boven zijn klimt Fiona op haar nieuwe (niet zo veilige) manier in haar kinderstoel. "I want mac and cheese" komt er uit het mondje. We moeten allemaal lachen, want het is pas tien uur. Maar een compleet bakje Kraft macaroni met kaas en een hele mandarijn verdwijnen in Fiona's maag! Als het op is vraagt ze nog om meer, maar dit was het laatste bakje. 




Helaas is het dan weer de gevreesde tijd om afscheid te nemen. Ik weet dat Katja dat heel moeilijk vindt, want zij zou heel graag weer in ons gebied wonen. Ik maak het haar niet zwaarder door te gaan huilen, maar geef haar een flinke knuffel en beloof in januari te komen. Dat helpt mij ook om me aan vast te houden. 

Het is opeens enorm stil in huis, want Fiona is duidelijk aanwezig als ze wakker is. We ruimen wat op en het is al gauw lunchtijd. Mijn lekkernijen van het kerstavondbuffet zijn op en ik vind met dit weer een bak pho heel erg lekker.

Rick en ik rijden samen naar Roll Play. Daar staat mijn pho met koolhydraatarme noedels en garnalen al klaar. Rick maakt nog een laatste maal van de buffet overblijselen en Saskia eet een boterham met veganistische kaas en worst. 

Daarna gaat Saskia slapen, want zij is erg moe. Ik speel met mijn Switch en Rick gaat een film kijken in de basement. Zo'n paar uur rust is eigenlijk wel heel fijn. 

Tegen vieren komt Saskia naar beneden en gaan we Boggle spelen. Saskia en ik dagen onszelf uit door alleen woorden van vier of meer letters te zoeken. Rick doet wel aan drie letters. 

Het is superleuk en leerzaam, want we leren een aantal nieuwe woorden. We doen tien rondjes en dan zijn onze breinen moe. Ik win ternauwernood van Saskia, die een formidabele tegenstandster blijkt te zijn. 

Saskia gaat zich klaar maken om met haar beste vriendin en haar man uit eten te gaan. Rick en ik besluiten naar The Maple Room te gaan. Daar is nog plaats aan de bar en we worden herkend, al zijn we er pas een keer geweest. 

Hun dirty martini met inktvis inkt smaakt weer voortreffelijk. Dan bestellen we beiden uiensoep, ik zonder brood. Dat kan niet volgens de barman. Kate, die ons water bijvult en super lief is, komt vertellen dat het wel kan. 

Uiteindelijk krijgt zij natuurlijk gelijk, maar de barman is niet blij met haar bijdrage zo te zien. Er is hier duidelijk een rangorde en Kate staat aan de onderkant. Ik ben haar dankbaar, want ik heb zin in uiensoep. Die is dan ook erg lekker, helemaal niet te zout zoals zo vaak.

Voor mijn hoofdgerecht bestel ik de knoflook gamba's met tomaat, olijf en inktvis inkt pasta. Dat is werkelijk heerlijk! Die inktvis inkt geeft de pasta zoveel meer smaak. Ik eet lang niet alle noedels om niet teveel koolhydraten binnen te krijgen, maar ieder hapje is zo lekker!


Als we het restaurant uitlopen plenst het weer. Er is vandaag ontzettend veel regen gevallen! Onze achtertuin staat op verschillende plaatsen blank. Ik weet dat het niets is vergeleken bij Nederland. 

Morgen hebben we nog een gezellige dag met Saskia met hopelijk meer Boggle. Vrijdag gaat zij terug naar Boston en dan zijn Rick en ik weer met zijn tweeen. 

6 reacties:

Reny zei

Het weer had zich duidelijk aangepast aan jullie gevoel (afscheid nemen van Fiona, Katja en Kevin). Kan me zo goed voorstellen dat dat iedere keer lastig is.

Gezellig dat jullie nog even tijd met Saskia kunnen doorbrengen, geniet ervan !

Anja L. zei

Ik snap dat het stil is nu in huis, zo’n kleintje is bijna nooit stil. Ze kan wel lekker eten zeg.
Gelukkig kon je de uiensoep wel zonder brood krijgen, ergelijk zo’n barman die al meteen zegt dat het niet kan.
Hier is het ook erg zacht, gisteren was het wat kouder maar vannacht is de temperatuur weer gestegen naar 10 graden. Ik drijf mijn bed uit😜.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Het valt altijd tegen als het na al die gezellige dagen met elkaar het in eens zo stil
is.Nog even Saskia en dat is maar wat fijn toch.
Die stilte heb ik altijd als ik na die maanden thuis kom.Weer alleen thuis en daar moet ik ook weer aan wennen.Geen honden meer die constant aandacht vragen en de gezelligheid met Cathy en Cees. Op de zaak is het zo stil dat ze al om twaalf uur thuis kwamen. En daardoor konden we na de lunch naar de Bellagio om de kersttuin te bekijken. Komende en vertrekkende gasten en dat veroorzaakte een enorme chaos in heel Las Vegas. En eindelijk wordt er iets gedaan aan de slechte wegen dus overal zijn ze bezig.
Misschien beter kunnen wachten tot na 3 januari.Dan wordt al snel alles weer opgeruimd voor de nieuwe setting en dat wordt het Chinese Nieuwjaar.
Fijne dag,
Wil

Petr@ zei

Altijd een moeilijk moment om afscheid te nemen. Fijn vooruitzicht om elkaar in januari weer te zien.
Gelukkig is Saskia er nog even. Ook fijn om quality time met haar alleen te hebben.

Anoniem zei

Mmoeilijk altijd he, afscheid nemen…. Gelukkig zie je ze in januari weer.
Gezellig dat Saskia er nog is.
Geniet er nog van
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - Het is altijd weer partir c'est mourir un peu gevoel. Ik hou me eraan vast dat we elkaar redelijk snel weer zullen zien.

@Anja - Het was vandaag bijna warm genoeg om buiten te zitten!

@Wil - Die Bellagio kersttuin zou ik ook heel graag zien. Las Vegas staat op ons lijstje om binnen afzienbare tijd weer te bezoeken.

@Petra - Zo'n dag met alleen Saskia is inderdaad heel fijn. Ik wou dat het makkelijker was om haar regelmatig te zien.

@Carla - Wat zou ik al mijn kuikens graag dichterbij hebben. Maar het is niet anders.