Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 25, 2023

Over Kerstavond en Kerstdag

Kerstavond

Het is al kwart over acht als ik wakker word. Ricks kant van het bed is leeg en ik hoor Fiona op de gang. Gelukkig ben ik niet de laatste die opstaat. Katja volgt een half uurtje later, maar die slaapt voor twee. 

Rick en ik gaan ontbijt halen. Katja, Rick en ik bestellen ontbijt en koffie van Starbucks. Daar willen Kevin en Saskia ook graag een koffie van. Voor Saskia gaan we naar Whole Foods voor bosbessen muffins waar Fiona ook dol op blijkt te zijn. Kevin doet zich tegoed aan een van de groen-wit-rode kerstbagels met cream cheese. 

Na het ontbijt kleed ik Fiona aan in het jurkje en leggings, dat ik haar gisteren gaf. Deze jurk is roze en heeft ballerina's erop. Het staat haar schattig, hoewel het nog wat groot is. Hanna Andersson heeft zulke leuke kleding!

Gisteravond vond Saskia uit dat haar kamer is geinfesteerd met kleine insectjes. Ze heeft op de bank beneden geslapen, hoewel ze niet in haar bed zaten, want dat heb ik net gewassen. Rick gaat aan het werk met de stofzuiger om de kamer kevervrij te maken en alles wordt nog eens gewassen. 

Terwijl zij daarmee bezig zijn gaan we in Kevins auto naar het Mosaic District. We gaan eerst naar Target, want Katja moet plassen. Dat is iets wat ik me ook nog van zwanger zijn herinner. We gaan dan maar meteen kijken of ze super Boggle hebben wat Saskia graag wil spelen. 


Dat is niet het geval en als we weer op de begane grond zijn zien we dat er helemaal geen rij is voor de Santa Claus daar. Fiona is helemaal weg van Santa en gaat graag op zijn schoot zitten. De vader van een meisje van ongeveer Fiona's leeftijd gaat weg, omdat zijn dochtertje niet wil. Gelukkig dwingt hij haar niet. Het is best bijzonder dat Fiona niet bang is. 


We lopen naar de markt en die is heel rustig. Fiona ziet weer een aantal honden en kan lekker rennen. Bij het kraampje met macarons krijgt Fiona er eentje met een kerstboompje erop. Die gaat er goed in.

Wij zijn nog steeds op zoek naar Boggle en gaan bij Barnes & Noble kijken. Daar hebben ze geen Super Big Boggle, maar wel Big Boggle en er zijn er nog maar twee. Daar nemen we er een van mee en ik zie dat een andere man net na ons de andere koopt. Kennelijk is dit absoluut niet nieuwe spel opeens populair. 

Dan lopen we langs Sephora en Saskia heeft om lippenbalsem gevraagd. Ik kan ook wel nieuw oogpotlood en mascara gebruiken. De anderen laten Fiona verder rennen, terwijl ik mijn aankopen doe. Dan blijkt dat de prijs van het oogpotlood verkeerd is. 

Die moet halve prijs zijn, maar dat is kennelijk niet in de computer veranderd. Het duurt eeuwen voor een manager het eindelijk rechttrekt. En ook nog alsof ik niet al een kwartier wacht terwijl zij met haar collega kletste. Maar het scheelde me wel $20!

Fiona is moe en heeft honger dus we gaan naar huis. Daar maak ik een bordje met lekkernijen klaar voor haar. Rick heeft een piroshki van de Russische winkel als lunch en Saskia heeft eten van Whole Foods besteld. 

Kevin, Katja en ik gaan een nieuw pho restaurant vlakbij proberen. Gao is pas een aantal maanden open. Rick gaat het eten voor ons halen, want Fiona moet naar bed en dat vergt meerdere handen.  Ik heb kip pho zonder noedels en die is lekker met veel kip en groentes. Ik mis de noedels niet. 

Saskia zet een gezellige kerstachtergrond met kerstmuziek aan op de televisie. Lang rust hebben we niet, want Katja krijgt van mij een kerstmanicure en de afspraak is om twee uur. Ze zou dinsdag haar nagels hebben laten doen, maar toen was ze zo ziek. Mijn nagels zien er nog goed uit, dus daarmee wacht ik tot eind deze week.


Terwijl Katja daarmee bezig is bedenk ik me dat we geen bordjes en servetten hebben voor vanavond. Ik loop snel naar de Safeway en daar zijn nog een klein aantal te krijgen. Ik vind ze nog leuk ook, dus perfect. 

De rest van de middag genieten we van elkaar. Fiona is extra dol op Saskia. Het is zo fijn dat we dit keer een aantal dagen hebben en niet zo hoeven te haasten. Rick en ik dekken de tafel en beginnen aan het buffet. 

Saskia stelt voor cocktails te maken en dat worden mules. Saskia heeft een Mexicaanse met tequila en Rick ook, Kevin wil een gewone met wodka en ik een Franse met cognac. Die is anders en smakelijk! Katja vindt die van haar zonder alcohol ook lekker. 

We hebben weer heel wat eten voor ons kerstavond maal. Dit is Ricks traditie en iedere keer weer een genot. We hebben schalen met kaas, vis en vleeswaren. Verder allerlei hapjes uit de oven, zoals authentieke Cornwall pasties, worstjes in deeg en mini quiches. 

Fiona vindt het allemaal prachtig en gedraagt zich voorbeeldig. Als we klaar zijn met eten gaan we naar The Polar Express kijken. Fiona is er helemaal door gebiologeerd. Het is zo schattig!

Halverwege pauseren we om de kerstavond pyjama's te openen. Ik krijg een super zachte groen en zwart geruite pyjamabroek van Rick. Fiona's pyjama is net als haar jurkje van Hanna Andersson en heeft de Grinch erop.

Voor de mannen heb ik Snoopy pyjamabroeken en de meisjes krijgen hun favoriete pyjama's, die ze mij van tevoren toe zonden. 

We gaan ons allemaal verkleden en kijken dan de rest van de film. Fiona gaat daardoor veel te laat naar bed, maar het is tenslotte kerstavond. 

Als Santa tevoorschijn komt in de film is het het grote hoogtepunt voor Fiona. Ze is zo enthousiast, zo schattig voor een tweeeneenhalf jarige. Ze begrijpt volgens ons absoluut niet wat het hele verhaal is, maar hij is naast Bluey haar grote held. 

Katja en Kevin nemen Fiona mee naar boven om haar in bed te leggen. Daarna kijken we naar het einde van de film. Ik vind de animatie altijd een beetje engig, maar verder is het een leuk verhaal om iedere kersttijd te kijken. 

Dan is het tijd voor Santa Rick en Petra. We vullen de kousen en leggen de "Santa" cadeaus neer. Het ziet er allemaal zo feestelijk uit. We drinken nog een eggnog met rum en gaan dan naar bed. 

Kerstdag

Rick staat om acht uur op en ik volg een kwartiertje later. Katja en Saskia komen ook net hun kamers uit. Kevin is al sinds tien voor zes op met Fiona.

Saskia kleedt zich in haar Kerstman jumpsuit en dan gaan we naar beneden. Fiona weet niet wat ze ziet met alle cadeautjes, maar eerst geven we haar even ontbijt. 


Fiona kiest de Rudolph bagel. Kevin begint hem te snijden om er cream cheese tussen te smeren. Dat mag echter niet. "Daddy, don't cut!!" Fiona wil de hele bagel hebben en die is bijna net zo groot als haar hoofdje. Toch eet ze er heel wat van en vraagt uiteindelijk toch om cream cheese. 




Wij maken allemaal ook iets om te eten. Katja en ik besmeren een kwart bagel met cream cheese en doen er gerookte zalm op. Kevin weet een methode om de bagels weer heel zacht en lekker te maken in de magnetron. 

Nu is het tijd om het grote cadeau uit te pakken en daarna de kousen. Iedereen wordt flink verwend. Fiona krijgt heel veel Bluey dingen en is dol op de Haribo yoghurt snoepjes. Het openen van de cadeautjes is leuker dan de cadeautjes zelf op deze leeftijd. 


Santa's cadeau voor Fiona is Bluey's huis

Mijn Santa cadeau voor Rick is de Lego Grote Pyramide van Giza met een verlichting erbij. Daar is hij heel blij mee. Ik krijg eindelijk na hem al drie jaar gewild te hebben een Nintendo Switch. Verder krijg ik een Pandora armbandje met een speciale Disney 100 Donald Duck bedel eraan. Ook is er een lekker doosje Neuhaus chocolaatjes. 

Als alle kousen zijn uitgepakt nemen we pauze en vullen de koffiemokken weer op. Dan is het tijd voor de cadeautjes onder de boom. Dat gaat langzaam, want Fiona wil alles uitpakken. Dat is extra gezellig, hoewel het kleintje er wat moeite mee heeft dat niet alles voor haar is. 

Het hoogtepunt is Ricks cadeau van de kinderen. Ze geven hem een enorme wereldkaart waar hij met speldjes op kan aangeven waar wij geweest zijn. Die staat al jaren op Ricks verlanglijst dus hij is er super blij mee.

Ook ik ben verwend door de kinderen. Van Katja en Kevin krijg ik een Keurig koffiemachine voor een kop koffie. Zo kan ik per kop afwisselen welke koffie ik wil. Kai en Raquel verwennen me met twee trivia spelletjes voor de Switch en van Saskia krijg ik Animal Crossing. 

Tegen elven hebben Kai en Raquel tijd om te video bellen. Fiona moet even wennen, maar praat dan honderduit met hen. Ze laat ook schattig haar favoriete cadeautjes zien. Kai en Raquel hebben het leuk in Spanje. Fiona krijgt een Bluey tent van Kai en Raquel.


Rick verwent mij echt enorm dit jaar! Ik krijg o.a. oorbellen, een vogelhuisje dat foto's van vogels maakt en sneeuwpop kaarsen zonder vlam. Gelukkig is hij ook blij met zijn cadeaus, want ik vond het dit jaar moeilijk. 

Fiona's is inmiddels hard aan haar middagslaapje toe. Wij maken een lunch van de overblijfselen van gisteravond. Dan hebben we een rustige paar uur om met onze cadeaus te spelen. Ik zet alvast mijn tent op bij Animal Crossing. 

Tijdens het zoeken naar een lekker veganistisch recept voor spruitjes bedenk ik me dat we geen olijfolie hebben. Dat is wel nodig, ook voor de asperges. Het is vier uur en ik zie dat de Giant tot vijf uur open is. 

Rick en ik gaan erheen en we zijn absoluut niet de enigen. Zij zijn dan ook de enige supermarkt die zo laat open is. We kopen de olijfolie en knoflook voor het recept. Verder neem ik een doosje Kcups mee van Peet's Coffee. Dan kan ik morgen mijn Keurig machine proberen. 

We zijn er een half uur voor sluiting en dat willen ze ons laten weten. Er wordt iedere minuut omgeroepen dat de winkel om vijf uur sluit en alvast af te gaan rekenen. Ik snap het ook wel, want de medewerkers willen ook gezellig Kerst vieren.

Thuis beginnen Rick en ik aan het kerstdiner. We eten vanavond een krabcocktail vooraf en dan ham, asperges, spruitjes en zoete aardappelfrietjes. De spruitjes rooster ik met olijfolie, zout, peper en heel veel knoflook.

De krabcocktail maak ik met mijn eigen cocktailsaus van mayonnaise, ketchup en een scheut cognac. Alleen was ik even vergeten dat Katja geen alcohol kan drinken. Gelukkig vindt Katja het prima, want het is maar zo weinig. 

We smullen allemaal. Saskia geniet van haar favoriete maaltijd van Sunflower, die ze in de airfryer opwarmde. We hebben stad en land afgezocht naar de veganistische Wellington, die Saskia een paar jaar geleden lekker vond. Die was nergens te krijgen, dus dit was een goed alternatief.

Na het eten halen we de mini desserts naar boven. Saskia heeft haar eigen vegan chocolade mousse. Ik kies een roomsoesje en donkere en witte chocolade mousse. Het is precies genoeg. Rick en Katja smullen van een chocolade taartje en chocolade mousse. Fiona krijgt een mini cheesecake. Die eet ze niet op en Kevin eet de overblijfsels. 

We kijken nog even naar een Mickey kerstfilm, maar dan is het ruim bedtijd geweest voor Fiona. Ze komt "night night" zeggen en dan is deze Kerst weer voorbij. Wat gaat het toch altijd snel! Gelukkig hebben we morgen nog een dag met zijn allen.

7 reacties:

Rebecca Bouwman zei

Wat een fijne tijd zo met zijn allen. Veel speel plezier met je switch! Ik heb er ook een en hij wordt bijna iedere dag wel bespeeld 😊

Anja L. zei

Dat waren een paar gezellige dagen met elkaar.
Wat is iedereen weer verwend met leuke spullen. Ik ben benieuwd naar de foto’s van het vogelhuisje.
Geniet nog van deze (voor ons) tweede kerstdag.
Wij zien vandaag eindelijk de zon weer, helaas maar voor even want de rest van de week gaat het weer regenen. Ik denk dat ik donderdag niet eens binnendoor naar mijn moeder kan rijden omdat de weg dan blank staat, gisteren ging het nog net.

Petr@ zei

Ten eerste natuurlijk: wat leuk dat jullie weer opa en oma gaan worden. Ik vermoedde het al een poosje door dingen die je schreef. Hoe lang is Katja nu zwanger?
Wat een fijne Kerst hebben jullie samen gehad en allemaal zulke leuke cadeautjes gekregen. Fijn dat Kai en Raquel het naar hun zin hebben in Spanje.

Anoniem zei

Jullie hebben erg gezellige kerstdagen achter de rug, wat een leuke foto’s, en iedereen heeft zulke leuke cadeautjes gekregen!
Wat vliegt de tijd dan om he,als je het zo gezellig hebt met elkaar.
Onze kinderen hebben alledrie hier gelogeerd, en zijn inmiddels weer naar huis vertrokken.
De rust is weergekeerd, maar wat een stilte dan weer….
Wij hebben ook de traditie om op kerstavond cadeautjes voor iedereen te hebben onder de kerstboom. Onze kleinzoon van 2 hielp maar wat graag mee cadeautjes uitdelen en helpen uitpakken.. hij vond het prachtig.
Nog drie weken,dan wordt ons tweede kleinkind verwacht, zo spannend weer!
Nog een hele fijne dag gewenst met z’n allen!
Groetjes
Carla

Marion2 zei

Het klinkt allemaal heel gezellig en zo ziet het er ook uit. En wat is iedereen verwend.
Ik vind jullie traditie met de pyjama’s ook zo leuk.

Ik at vandaag wat jullie voor Saskia zochten: biet Wellington. Ik had geluk, want het was de

Petra zei

@Rebecca - Heb je nog aanbevelingen voor spelletjes?

@Anja - Mijn broer in Nederland liet ook al foto's van overstroomde wegen zien.

@Petra - Ja, wij vinden het super! Katja is ongeveer vijf maanden zwanger.

@Carla - De tijd vliegt inderdaad. Gelukkig blijft Saskia nog een paar dagen.

@Marion - Volgend jaar gaan we die Wellington (hopelijk) ruim op tijd bestellen.

Rebecca Bouwman zei

Petra, wij vinden allle Mario spelletjes altijd erg leuk. Noah is helemaal gek van alle Pokémon spelletjes en ook de Zelda (breath of the wild en tears of the kingdom) zijn erg leuk. Als je alle ouderwetse Nintendo spelletjes van vroeger wilt spelen dan kun je in de store gratis Nintendo Entertainment system downloaden