Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 15, 2023

Over een mooie vrijdag

Het vriest als we opstaan, maar zal vandaag een prachtige dag worden. Na mijn roerei ontbijt en Ricks douche gaan we naar Starbucks. Alleen heeft het Vienna cafe geen nitro brew vandaag. Dan maar naar het Pan Am Center. Daar maken ze mijn nitro brew altijd beter, er zit bijna geen schuim op.

Met onze koffies rijden we naar het centrum van Vienna. Daar kan ik het niet laten nog een foto te maken van onze versierde locomotief. Daarna koop ik twee flesjes Detox groentensap van Greenheart. 


Rick werkt vandaag thuis en gaat zijn kantoor in. Ik doe mijn drie kwartier op de elliptische machine. Zorro houdt me gezelschap en kijkt gebiologeerd naar de af en aan vliegende vogels. Katten tv noemen we dat. 

Als mijn cardio erop zit is het tijd voor Duolingo. Ook doe ik mijn dagelijkse Wordle en Connections spelletjes. Voor die laatste moet je het verband zien tussen woorden en zo vier rijen maken. Ik word er steeds beter in. 

Het is dan opeens twaalf uur. Rick en ik gaan lunch halen. Rick haalt chili van Potbelly en ik heb een salade van Cava ernaast. Ik vind de huidige zelf samengestelde salade van hen erg lekker. 

Na het eten gaat Rick terug aan het werk en ik ga erop uit. Ik rijd door de buurt en maak een foto van onderstaande grappige "kabouters". Dan rijd ik door naar het Mosaic District en breng een bezoek aan Neuhaus. 

Het doet me deugd de winkel vol te zien. Het is onze favoriete chocolade dus we willen dat ze het goed doen. Ik koop een doosje met verschillende bonbons voor Rick en de laatste melkchocolade beer voor in Fiona's kerstkous. Nu ben ik helemaal klaar voor beiden, alleen nog inpakken. 

We zoeken nog een paar cadeautjes voor Katja en Saskia, maar voor Kevin zijn we er nog lang niet. Als iemand nog ideeen heeft voor een man van halverwege de dertig lees ik ze graag. 

Het is inmiddels maar liefst 16 graden en er staat weinig wind. Ik besluit een tijdje in de zon te gaan zitten lezen. Die is zelfs nu nog flink warm. 

Lichtjes in de zon


Rick heeft nog wat geld over van het bedrag dat Microsoft ieder jaar geeft om te besteden aan activiteiten. Ik kan wel wat warme laarzen gebruiken en ga daarnaar op zoek. Ik vind een leuk paar op Amazon dat er niet zo onelegant uitziet. 

Vanavond gaan we een nieuw restaurant in Vienna proberen: The Maple Room. Ze hebben een enorme bar en heel sfeervolle verlichting. Op de tv's is een haardvuur te zien. Dat is weer eens wat anders dan alle sportwedstrijden op tv's in bars. 

Op het cocktail menu zie ik meteen welke ik ga proberen: de 007 Octopussy. Ik ben dol op olijven met blauwe kaas en ben benieuwd hoe die inktvisinkt smaakt in een dirty martini. Het is een goede keus, erg lekker, al proef ik de inktvisinkt niet echt. Rick heeft zijn favoriete margarita.

Het eten is ook lekker. We delen eerst een charcuterie en kaas plankje. Dan neem ik de zalm tartaar op knapperige rijst en Rick de banh mi met kip en eendenpate. Ik vind mijn keuze erg lekker, maar voor de prijs had er wel wat meer zalm op gemogen. 

Gordon, de Britse manager, komt even praten. Hij blijkt heel wat Nederlands te kennen en heeft de typisch Britse humor. We lachen wat af in de korte tijd dat we met hem praten. Al met al is dit een goede nieuwkomer in Vienna. 


Voor we naar binnen gaan maak ik een paar foto's van onze kerstlichtjes en die van de buren. Alle tien de huizen zijn weer versierd, zo gezellig! 


PS: Allemaal heel hartelijk dank voor de lieve reacties op mijn vorige blog. Ik heb het om verscheidene reden voorlopig even op prive gezet.

6 reacties:

Reny zei

Ik kon het vorige blog al niet meer vinden, begon aan mezelf te twijfelen!

Geniet van alle mooie Kerstversieringen in de buurt en in huis en maak er samen met Rick een heerlijk weekend van.

Anja L. zei

Die rode locomotief is ook wel erg fotogeniek met die blauwe lucht.
Wat heerlijk dat je zelfs even buiten kon zitten.
Wat een interessant cocktail menu had dat restaurant zeg.
Hel fijn weekend.

Marion2 zei

Ik vind het voor mannen lastiger een cadeau te bedenken dan voor vrouwen. Ik heb voor dit jaar een airtag en verwarmde handschoenen bedacht. Wat ook populair is bij jonge mannen uit mijn omgeving zijn bordspellen (spelen ze met vrienden) en games.

Petra zei

@Reny - Ik wilde er eerst zeker van zijn dat alle familie op de hoogte was en nu lijkt er toch weer verbetering te zijn dus ik houd dat blog even uit de lucht.

@Anja - Inderdaad, er waren meerdere cocktails, die me lekker leken.

@Marion - Het is super lastig! Maar ik heb ook zoiets van als je niet laten weten wat je leuk vindt krijg je wat wij denken dat je kunt gebruiken.

Anoniem zei

Hoi Petra,

Ik heb nog een paar kado ideeën voor Kevin. Puzzel van Jan van Haasteren (1000 puzzel stukjes), masterclass cocktails maken, fotografie, iets met zijn hobby, etc. Ik vind het zelf ook lastig om een kado voor een man dan een vrouw te bedenken.

Groetjes,
Susan

Petra zei

@Susan - die cocktail klas ga ik onthouden. Ik ben er uiteindelijk gisteren uitgekomen en ik denk dat hij blij zal zijn.