Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 13, 2023

Over nog een rustige dag

Om vijf over half acht word ik met schrik wakker. Het gebeurt zelden dat ik Rick niet hoor opstaan. Het Westin hotel gaf een flesje met lavendelolie dat je op je polsen en slapen kunt rollen. Ik heb dat de afgelopen nachten gebruikt en misschien verbeeld ik me dat het daardoor is, maar ik slaap als een roos met dat spul op.

Rick heeft de koffie klaar staan en ik maak mijn ontbijt. Ik bak roerei met geraspte kaas en tomaat. Dat rol ik in een eiwrap en ik moet zeggen dat ik dat heel erg lekker vind. Misschien dat ik iets soortgelijks ga doen de komende week met de paddenstoelen er ook bij. 

Na het eten rijden we achter elkaar aan naar de Farrish Auto Body Shop. Daar breng ik mijn auto heen om de schade, die ik in oktober opliep tijdens het bizarre ongeluk met de vrouw die wegreed, te laten maken. 

Wanneer de auto klaar zal zijn kunnen ze me niet vertellen en daar ben ik niet zo blij mee. Gelukkig heb ik hem tot na de feestdagen niet per se nodig. Daarna rijden we in Ricks auto naar het Pan Am Center. 

Daar halen we eerst onze koffies van Starbucks. Dan zet Rick me af bij Enterprise om mijn huurauto op te halen. Dat gaat heel vlot en in een zilveren Toyota Camry met Maryland kenteken rijd ik naar huis. 

Ondanks dat ik me wat beter voel dan gisteren ben ik duidelijk niet mijn fitte zelf. Ik besluit deze week alleen wat cardio te doen en dan volgende week weer vol aan mijn gewichtenroutine te gaan. Ik trap vandaag drie kwartier op mijn mini elliptische machine. 

Daarna doe ik een heel aantal Griekse en Arabische lessen op Duolingo. Ik moet toegeven dat ik ietwat verslaafd ben. Grieks blijkt een logische, maar ook wel heel andere taal te zijn vooral de verschillende werkwoorden. Dat voor "gebruiken" is ellenlang en ik weet niet of ik dat ooit onder de knie ga krijgen. 

Rick heeft een pot luck feestje bij een van zijn managers vanmiddag, maar brengt mij naar Noodles & Company om mijn lunch op te halen. Ik was het bestaan van dit restaurant een beetje vergeten, maar de zoodles (courgette noedels) met marinara saus, spinazie, tomaat, champignons, garnalen en Parmezaanse kaas is erg lekker. 

Rick vertrekt naar Bethesda voor zijn pot luck en ik ga naar Parcel Plus om onze familiekalender naar Frankrijk te sturen. Iemand raadde Parcel Plus aan en wat een verademing in vergelijking met het postkantoor. 

Er staat geen rij en zij doen verder alles, douane biljet en al. Het kost hetzelfde, want gaat met de post. Wat is het toch idioot duur om pakjes naar het buitenland te sturen. Het kost meer dan de kalender zelf!

Op de terugweg stop ik om foto's te maken van wat versierde tuinen. Daaronder ook het Grinch huis, het blijft zo grappig en ieder jaar is er meer bij. Ik vind het Whoville gedeelte het leukst. Als je hem nog niet hebt gezien kijk dan de originele tekenfilm, die is veel leuker dan de Jim Carrey film en het verhaal zoals Dr. Seuss het opschreef. 






Het verzenden van de kalender was mijn ene doel van vandaag. Ik voel me nog net niet als een vaatdoek, maar wel heel moe. Een mooi excuus om op mijn luie stoel een kerstfilm te gaan kijken. Deze "Letters to Santa" wijkt ook af van het geijkte liefdesverhaal. 

Christine en ik openen weer tegelijk onze advents wijn van vandaag. Het is een Franse pinot noir en we vinden hem allebei erg lekker. Ik ben sowieso wel een pinot noir fan. Het blijft leuk om iedere avond een nieuwe wijn te proberen. 

Rick is intussen onderweg naar huis en haalt eten van Sushi Koji voor mij. Hij heeft zelf geen trek na al het eten dat mensen meebrachten. Het is leuk dat lokale managers zulke dingen regelen, want Microsoft als bedrijf heeft dingen als een kerstfeest afgeschaft. Heel erg jammer vinden wij en al Ricks collega's.

7 reacties:

Anja L. zei

Lavendelolie ruikt in ieder geval heerlijk.
Vervelend dat ze niet kunnen vertellen hoe lang het duurt om je auto te repareren, moet je die huurauto zelf betalen?
Post versturen is hier ook zo duur geworden.
Pinot Noir vind ik meestal ook erg lekker. Met zo’n kalender poef je ook wijnen die je anders niet snel zou nemen.
Leuk idee dat de managers zelfs iets organiseren voor kerst.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Misschien moet ik lavendelolie ook eens proberen, wie weet helpt het echt.
Wat leuk dat jij en Christine elke dag hetzelfde wijntje van de kalender nemen. Zo doe je het toch een beetje samen.

Anoniem zei

Er zijn studies dat lavendel net zo goed werkt als kalmeringsmiddel dan lorazepam (hoewel ze het in die studie in pilvorm gaven). Zelfs met al de stress van de afgelopen jaren heb ik meestal goed geslapen, en misschien komt het door de zakjes lavendel die ik altijd al op mijn slaapkamer had liggen, zonder van het effect te weten. Ze ruiken gewoon lekker :) Dus het kan best dat je daardoor zo goed slaapt :)
Annemiek

Anoniem zei

Wat een idee, die lavendelolie. Dat wist ik niet, ik ga het ook eens kopen hier.
Jij had er baat bij, heel erg fijn! En lavendel ruikt zo heerlijk.
Gelukkig heb je een huurauto nu, al is je eigen auto natuurlijk het fijnst.
Ik hoop voor je dat hij snel gerepareerd is
Geoetjes
Carla

Marion2 zei

Zou het kunnen dat Grieks je wat meer ligt omdat je vroeger Oud-Grieks hebt geleerd?

De Grinch is misschien wel mijn favoriete kerstfilm. Ik wil hem elk jaar wel een keer zien.
De originele versie ken ik nog niet.

Anoniem zei

Onze favoriet is ELF gevolgd door Santa met Tim Allen. En ook de Grinch mag zeker niet ontbreken.En hoewel mijn schoonzoon niets om deze kerstfilms geeft heb ik ze toch kunnen zien.
Wat is het heerlijk als je goed kunt slapen. Hoewel ik regelmatig van die hele korte nachten heb slaap ik momenteel des te beter.Zelfs geen last van jetlag gehad dit jaar. En dat is,sinds ik al 20 jaar mijn dochter in Las Vegas bezoek, nog nooit voorgekomen.
Groetjes
Wil

Petra zei

@Anja - de verzekering betaalt de huurauto tot een bepaald bedrag. Hopelijk is mijn auto klaar voor dat op is.

@Petra - Ja, vanavond tijdens ons virtuele happy hour, voelt net alsof we samen zijn.

@Annemiek - Interessant en stukken gezonder dan Lorazepam.

@Carla - Ik ook, al vind ik het ook weleens lekker in een wat kleinere auto te rijden.

@Marion - Dat zou inderdaad kunnen, het alfabet hoef ik al niet te leren.

@Wil - Altijd fijn als je goed kunt slapen. Slapeloosheid lijkt me vreselijk.