Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 19, 2023

Over een koude dinsdag

Het is Ricks laatste werkdag van het jaar dus hij staat keurig om zeven uur op. Ik volg een kwartiertje later. Met een mok koffie met suikervrije gingerbread latte siroop begin ik mijn ontbijt te maken. 

Helaas krijgen we een berichtje van Katja dat zij flink ziek is, koorts, keelpijn etc.. Er waait van alles rond. Hopelijk knapt ze snel op en krijgen Kevin en Fiona het niet. 

Terwijl Rick zich aankleedt doe ik alvast een groot deel van mijn cardio. Dan gaan we naar Starbucks voor onze koffies. Op de terugweg ga ik ook even Whole Foods in om weer soep voor mijn lunch te kopen. 

Eenmaal weer thuis heb ik precies genoeg tijd om mijn cardio af te maken voor ik naar personal training moet. Sharon heeft een heel aantal nieuwe oefeningen deze week. Dat vind ik het fijne aan haar, het is nooit iedere keer hetzelfde. 

Het halve uur is dan ook zo voorbij. Ik rijd even langs een van de muurschilderingen in Vienna voor mijn dagelijkse weerfoto. Dan fotografeer ik een van mijn favoriete voor kerst versierde huizen. Zo heb ik mijn themafoto "Feestelijk" ook meteen gemaakt. 



,


Na mijn gewoonlijke uurtje Duolingo warm ik de Italiaanse bruiloftsoep weer op. Rick maakt zijn lunch en we eten gezellig samen. Als ik soep eet is het handiger om al gegeten te hebben als Judith belt. 

Dat video bellen wordt weer heel gezellig. We hebben elkaar een cadeautje gestuurd en maken dat open. Van Judith krijg ik een heel leuke mok met kabouters erop. Ik vind hem zo vrolijk!

Als we tot volgend jaar afscheid hebben genomen ga ik terug naar DePaul's. Daar zag ik gisteren vrolijke mini kerstboompjes en die lijken me leuk om op de kamers van de kinderen te zetten. Er zijn drie maten en natuurijk is de prijs daarnaar. Ik besluit twee van de kleinste mee te nemen. Ze staan leuk in de kamers van Katja en Saskia. 







Rick werkt tot vijf uur en nu heeft hij tot 3 januari vakantie. We bedenken waar we eten van zullen halen, want we hebben geen zin om te koken. Het is een koude, gure nacht en het gaat flink vriezen vannacht. Dat brengt ons tot ons favoriete "comfort food": Indiaas. 

Dit keer bestellen we van Aditi Gourmet. De pittige kippensoep en de saag paneer (spinazie met Indiase kaas) smaken me weer prima. Dit is zo'n restaurant waar we altijd hetzelfde bestellen. 


Na het eten gaan de kaarsen aan en ik kijk de meest recente aflevering van Below Deck Med. Ik moet toegeven dat ik dit seizoen een van de minste Below Decks vind. Er zitten een paar heel vervelende mensen tussen het personeel. 

Onze avond wordt een paar keer onderbroken door buren, die hun jaarlijkse lekkernijen en cadeautjes komen brengen. We krijgen koekjes en een kerstboomversiering van een van hen en een Kerst zout en peper setje en zelfgemaakte lekkernijen van een ander. 

We hebben die van de andere buren dit weekend al gekregen. Het is zo'n leuke traditie! Wij zijn dus laat, maar gaan morgen langs de deuren. 

Tot slot wil ik iedereen vragen te duimen dat Katja snel beter wordt. Zij heeft zo uitgekeken naar deze Kerst. Het zou sneu zijn als ze niet zouden kunnen komen. 

8 reacties:

Reny zei

Wat vervelend voor Katja dat ze ziek is. Hopelijk voelt ze zich snel weer beter, ik ga voor jullie duimen !
Wij vieren Kerst met mijn zus en haar gezin, we zijn met 10 volwassenen en 6 kinderen (tussen de 2 en 14 jaar oud) en zijn ook aan het duimen dat niemand ziek wordt.

Leuke mok met die kabouters, soms lijkt het alsof de koffie/thee beter smaakt als ik hem uit een gezellige beker drink 😊.

Geweldig dat Rick zolang vakantie heeft. Erik heeft dit jaar helaas niet veel vrij, hij moet zelfs op 23 én 24 december werken (bibliotheek)!

Maak er een mooie woensdag van.

Petr@ zei

Vervelend dat Katja net nu ziek is. Hier zijn ook ontzettend veel mensen ziek.
Hopelijk is Katja genoeg opgeknapt voor de kerst!

Leuk dat jij en Judith elkaar een cadeautje hebben gestuurd en dat jullie dat hebben uitgepakt tijdens de virtuele lunch. Zo is het net of je het live geeft.

Die mini kerstboompjes voor op de slaapkamers zijn schattig.

Anja L. zei

Hè, wat jammer dat Katja ziek is, ik ga duimen dat ze snel opknapt en dat ze kunnen komen.
Wat een gezellige mok is dat, leuk om daar thee uit te drinken.
Fred moer vandaag en mrgen nog werken en dan is hij vrij tot 2 januari.
Ik vind dat zo’n leuk gebaar van jullie en de buren.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Wat sneu voor iedereen dat Katja ziek is. ook ik ga duimen dat ze snel opknapt.
Wat fijn dat Rick zolang vrij heeft, dat hoor je niet zo vaak. Gezellig hoor.

Anoniem zei

Zal zeker sneu voor Katja zijn als ze de Kerst niet naar jullie kan komen.Fingers crossed. Wat een leuke beker heb je gekregen ! Daar drink je met plezier koffie mee.
Hier was het ook de gewoonte elkaar met de Kerst een kleinigheid te geven. Tegenwoordig doen ze met elkaar Christmas neighborday en Cathy geeft iedereen een fles wijn.Dat wordt ook zeer gewaardeerd.
Wat gezellig dat Rick zo lang vrij. Cathy en Cees kregen alleen voor 26 dec. vrij van hun werkgever.was vorig jaar nog een hele week.Wel heel jammer.
Groetjes
Wil

Marion2 zei

De kerstboompjes vielen me gisteren al op, erg leuk.

Wat een teleurstelling zou het zijn als Katja en haar gezin niet zouden kunnen komen.
Gelukkig duurt het nog een paar dagen, dus er is best kans dat ze op tijd beter is.

Anoniem zei

Ook ik zal mee duimen dat Katja snel weer opknapt en gewoon naar jullie toe kan komen met kerstmis.
Wat fijn, dat Rick tot 3 januari vrij is, heerlijk!
Leuk, die kleine kerstboompjes,dat staat echt feestelijk.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - Dat is toch altijd weer iets in deze tijd van het jaar, ik hoop voor jullie dat iedereen gezond blijft.

@Petra - Ze zijn klein maar fijn, die kerstboompjes

@Anja - Ik vind het ook zo'n leuke mok.

@Anoniem - Dank je wel voor het duimen.

@Wil - Wat jammer dat Cathy en Cees maar zo weinig vrij krijgen dit jaar.

@Marion - We hopen het van harte en dat Kevin en Fiona het niet krijgen.

@Carla - Dank je voor het duimen!