Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 17, 2023

Over van alles voorbereiden voor Kerst

Zaterdag

We liggen nog te slapen als ik om kwart voor acht wakker word door een WhatsApp telefoontje. Mijn broers en zus willen video bellen. Helemaal leuk, alleen had het wel wat later gemogen. 

Nu we toch wakker zijn gaan Rick en ik er maar meteen op uit. We halen onze koffies en ontbijt van Starbucks. Daarna spelen we wat Pokemon Go. Het is alweer mooi weer, maar daar moeten we snel van genieten, want er schijnt een zware storm te komen. 


We gaan naar McLean om bier en wijn te halen bij Total Wine & More. Als we weer naar buiten komen zien we een historische brandweerwagen met Santa Claus erop. Ik dacht altijd dat dat een pure Vienna traditie was, maar kennelijk niet (later vertelt Katja dat ook bij hen een brandweerwagen met de kerstman door de buurt rijdt). 

Eenmaal thuis doe ik een halfhartige poging om wat te sporten. Dat wordt onderbroken door onze Grieks-Amerikaanse buurman, die zijn jaarlijkse zelfgemaakte baklava komt brengen. Ik oefen meteen wat Grieks op hem en hij is onder de indruk. Hij wil zelf ook aan Duolingo beginnen, want hij is recentelijk gepensioneerd. 

Plichtsgetrouw doe ik vervolgens een heel aantal Duolingo lessen. Frans en Grieks worden het vandaag, want veel tijd heb ik niet. Ik maak me daarna klaar voor de dag en dan is het alweer lunchtijd. 

We gaan vandaag naar Sweet Leaf. Daar ben ik al bekend als Miss Petra. Ik bestel namelijk altijd online. Rick kiest zijn wrap in het restaurant en dat duurt meestal veel langer. Het is in ieder geval weer erg lekker en veel te veel.

Vandaag is de aangewezen dag om alle cadeautjes voor iedereen te kopen. Ik zet mijn schouders eronder en zoek op Amazon naar cadeautjes voor Kevin. Ik heb redelijk succes en als Rick binnenkomt na de laatste bladeren van het seizoen opgezogen te hebben is hij het met mijn keuzes eens. 

Ook de laatste kleinigheden voor de meisjes zijn makkelijk te vinden. De neiging is om meer en meer te gaan kopen, maar op een gegeven moment is het genoeg. Terwijl ik hiermee bezig ben ligt Orion naast me op zijn bed te slapen. 

Rick gaat de basement in om in te pakken. Ik ben hem zo dankbaar daarvoor! Ik krijg altijd overal pijn tijdens het inpakken. Saskia en Riley deden vandaag hun Kerstmis en Saskia heeft Ricks genen qua inpakken. Haar pakjes zien er professioneel uit. 


Voor ons avondeten gaan we naar Southeast Impression, want Jenny sms-te wanneer we weer eens zouden komen. De bar zit vol als we aankomen, maar Jenny heeft al gauw een paar stoelen vrij. Het is leuk dat behalve Jenny ook Diego en Liz ons herkennen als we plaatsnemen.

We beginnen met de pie tee, bakjes met garnalen en krab salade. Ik kan het niet laten en kies weer de Singapore noedels. Het stel naast me ziet die en bestelt ze ook. Het is dan ook echt super lekker! Rick smult van zijn rendang. Het restaurant zit vol, een goed teken. 


Na het eten gaan we eerst even kijken welk huis de Shine Bright wedstrijd heeft gewonnen. Dat is zo'n muziek geval met dansende lichtjes, maar heel saai. Ik neem er niet eens een foto van. Ik denk dat vooral buren erop hebben gestemd. 

Er is duidelijk dit weekend weer meer versierd en we stoppen bij een aantal fotogenieke huizen. Daarna fotografeer ik vijf huizen aan ons plein. Alle tien zijn versierd, dus de anderen komen later wel. De laatste foto is natuurlijk ons huis. Mijn favorieten blijven de huizen met witte lichtjes, maar ik heb met de jaren geleerd water in mijn wijn te doen wat dat betreft. 









Onze blauwe lichtjes zijn zodat Santa een landingsbaan heeft. Dat vindt Fiona later ook vast weer leuk.

Onze overbuurman John komt om met Rick bourbon te gaan proeven. Mij niet gezien en ik ga lekker een kerstfilm kijken. Het is een goed gevoel dat alle cadeaus nu besteld en onderweg zijn. 

Zondag

We blijven wat langer liggen, maar om half negen is het tijd om op te staan. We halen koffie en ontbijt van de Starbucks in het Pan Am Center en rijden dan naar het Mosaic District. Daar begint om tien uur een kerstmarkt, maar wij zijn er voor de gewone wekelijkse markt. 

Deze rendieren zijn zo grappig!


Even vrees ik dat King Mushroom er niet is, maar dat blijkt wel het geval te zijn. Ik koop er mijn maitake paddenstoelen. Rick en ik lopen nog verder langs de kraampjes en ik zie verse bok choy en spruitjes. Alleen maak ik Rick niet blij als hij dat moet eten. 


Na de markt gaan we de Target binnen. We hadden gehoopt nog wat blauwe kerstlichtjes te kunnen scoren, maar er zijn nauwelijks nog kerstspullen te vinden. Dan gaan we naar de badkamer afdeling. 

Onze kleden in de badkamer zijn stokoud en heel hard aan vervanging toe. Gelukkig vinden we de perfecte maten in donkergrijs. Ik wil ook een nieuw baddoek en kies een roze kleur, die wel in onze badkamer past. 

Thuis besluit ik een half uur cardio te doen. Intussen vermaak ik me met naar de eekhoorns en vogels te kijken. Kennelijk kunnen de eekhoorns het pittige vogelzaad ruiken, want ze zijn nog niet naar boven geklommen. Dat het pittig is merkte ik gisteren toen ik aan mijn lippen zat na het aangeraakt te hebben, die tintelden helemaal. 

Als we ons opgefrist hebben gaan we naar Wegmans. We willen alvast zoveel mogelijk kopen voor ons Kerstavond buffet en Kerst diner. Dat vinden we het best bij deze supermarkt, die net weer andere producten heeft dan Giant en Safeway.

Eerst eten we even lunch. De keuze is hier groot. Ik neem een bakje Italiaanse bruiloftsoep en sashimi. Rick kiest de chili. Het is allemaal erg lekker. 

Dan beginnen we helemaal aan de andere kant van de enorme supermarkt. We vinden vrijwel alles op onze lijst, maar voor sommige dingen zoals vleeswaren en groentes is het nog te vroeg. Na een uur zijn we klaar en rekenen af. 

De volgende stop is de grote Whole Foods in Fair Lakes. Die is bijna drie keer zo groot als die in Vienna. Ze hebben dan ook meer producten zoals mijn favoriete worstjes. We hebben niet veel nodig en zijn al snel klaar. 

Een paar dagen geleden is er vlakbij ons een Europese supermarkt met de nadruk op Oost Europese producten geopend. Daar zijn we natuurlijk heel benieuwd naar! 

De heel vriendelijke eigenaar laat ons alles zien en we mogen kaviaar en een Russische salade proberen. Ze maken hier ook van alles zelf. We gaan er zeker vaker heen!

Intussen is de regen gearriveerd en niet zo'n beetje ook. We dragen de boodschappen snel naar binnen. Als we die weggelegd hebben gaan we verder met cadeautjes inpakken. Zo zijn we aan het einde van de middag al een heel eind. 

De reflecties zijn met regen wel mooi (het enige huis aan ons plein dat hetzelfde model is als het onze) 


Wat doe je als het regent en donker is? Dan ga je de pub bezoeken. Hawk & Griffin is perfect voor avonden als deze. 

We delen een Schots ei en Rick heeft bangers & mash en ik hun overheerlijke kippenvleugeltjes. Het is perfect om dit weekend mee af te sluiten. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!

6 reacties:

Petr@ zei

Zo fijn als alle cadeautjes besteld zijn en je daar niet meer aan hoeft te denken. Ik heb ook alles besteld en het meeste is ook al binnen.
Nu nog bedenken wat we eerste Kerstdag gaan eten en daar op tijd boodschappen voor doen. Tweede Kerstdag gaan we uit eten dus dat scheelt alweer.
Afgelopen weekend was ik in Keulen, gezellig alle kerstmarkten afstruinen en zo alvast in kerststemming te komen.

Anja L. zei

Goed om te merken dat je buurman je verstaat als je Grieks spreekt.
Wat fijn dat Rick zo goed kan inpakken en Saskia dus duidelijk ook.
Ik hou ook van een kleur lichtjes in de tuin maar vind gekleurde lampjes in sommige tuinen wel leuk gedaan. Maar bij ons achter heeft iemand knipperende gekleurde lampjes en die zien we ‘s avonds dus steeds als we tv kijken, dat vind ik minder. De huizen met de witte lichtjes vind ik heel mooi.
Gelukkig helpt dat pittige vogelvoer tegen de eekhoorns.
Wat een lekker idee dat jullie een groot deel van de boodschappen al binnen hebben.
Fijne maandag.

Marion2 zei

De huizen aan jullie plein zien er erg gezellig uit, ze kunnen zo in een film.

Wat kan Saskia mooi inpakken! Het ziet er heel stijlvol uit.

Ik heb dit jaar voor het eerst geminderd met de kerstcadeaus. Het liep qua kosten helemaal
uit de hand. Toen de kinderen studeerden was het een mooie manier om ze wat extra’s te geven,
maar nu is het niet meer nodig. Maar evengoed verwen ik ze (te)graag met wat leuks en onverwachts.

Anoniem zei

Wat zijn alle huizen aan jullie plein mooi versierd.
De blauwe lichtjeslandingsbaan voor Santa vind ik ook heel origineel.
Fijn dat je de kadootjes allemaal besteld hebt. Ik heb ook, op 2 na, alle kadootjes al binnen.
Maar zo mooi en origineel inpakken als Rick en Saskia, kan ik helaas niet.
Fijne maandaf
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Ik vind het zelfs leuk cadeautjes inpakken en kan het heel goed, al zeg ik zelf.Ooit in een ver verleden in een modezaak gewerkt en daar heb ik dat geleerd. Was gisteren een welkome afleiding. Want na een paar gezellige dagen met een kerstlunch en kerstparties was de zondag wel een hele droevige dag.De oudste hond, Angel was 17,moesten ze onverwachts laten inslapen.Ze had al de nodige gezondheidsklachten maar haar toestand verergerde zo snel dat de juiste beslissing moest worden genomen.Cees wilde er nog niet aan maar Cathy heeft hem ervan kunnen overtuigen dat langer wachten onverantwoord was.Zo zielig als je dat kleine hondje zit liggen.En zodoende kwam de. dierenarts aan huis op de vroege zondagochtend. Ik zal haar zeker missen ,was de babysitter voor haar deze weken.
Dat inpakken was dus even een afleiding .
Wil

Petra zei

@Petra - Grappig, wij zijn er ook nog niet over uit wat we Kerstdag gaan eten.

@Anja - Oh dat knipperende zou ik gek van worden. Ik vind over het algemeen een combinatie van wit en kleur mooi. Al is het leuk om te zien, de huizen met een tuin vol dieren etc. vind ik niet mooi.

@Marion - Dat is mijn probleem, gauw teveel, ook bang dat de een meer krijgt dan de ander. Het gaat in de komende jaren ook minder worden.

@Carla - Dat inpakken is een kunst en ik heb het geduld er niet voor.

@Wil - Wat een nare zondag en zo vlak voor de feestdagen. Wens Cathy en Cees maar sterkte van mij.