Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 05, 2023

Over een gezellig happy hour

Het lukt me maar moeilijk om rond half acht op te staan. Ik had vannacht veel last van mijn benen en leek daardoor niet goed te slapen, hoewel mijn Fitbit meldt dat ik een 84 slaapscore heb. 

Gelukkig heeft Rick de koffie al klaar staan en met een mokvol maak ik mijn ontbijt. Dat helpt me goed om wakker te worden. Na het eten doe ik zoals gewoonlijk wat cardio tot Rick klaar is. 

We rijden naar de Starbucks drive thru en Frankie reikt ons onze koffies aan. Dan spelen we nog even wat Pokemon Go alvorens serieus aan de dag te beginnen. Rick pakt zijn spullen en vertrekt naar kantoor.

Na mijn cardio afgemaakt te hebben, rijd ik naar Sharons huis. Daar wacht me een pittige krachttraining. Sharon probeert tegenwoordig flink zware gewichten. Dat gaat goed, behalve met mijn schouders. Misschien moet ik in het nieuwe jaar toch maar weer een injectie vragen. 

Op de terugweg kom ik langs het grappigst versierde huis in de buurt. Het is absoluut niet mooi, maar leuk om het unieke en die mensen maken alle uitgesneden versieringen zelf. Je moet er echt even blijven kijken om alles op te merken. 


Behalve mijn gewoonlijke Duolingo lessen besteed ik de ochtend aan huishoudelijke taken. Daaronder valt ook stofzuigen. De schoonmaakploeg komt morgen en ik ben nu zo iemand, die schoonmaakt voor ze komen. Ik schaam me gewoon voor de hoeveelheid hondenhaar op onze tapijten. 

Voor ik het weet is het half een en tijd om het middageten te maken. Helaas kan Judith vandaag niet. Ik maak twee bloemkoolsneetjes met gerookte zalm klaar en heb er mini tomaatjes en komkommer bij. Het is weer erg lekker.

Tegen tweeen heb ik zin om het nieuwe cafe in Vienna uit te gaan proberen. Eerst loop ik een stuk langs de gezellige Church Street en neem foto's van de kerstversieringen. Diverse winkels doen mee met de wedstrijd voor beste versieringen. 






Dan stap ik Cafe de Vienna binnen. Daar is verder niemand en de eigenaresse vertelt dat dinsdag een rustige dag voor haar is. Er speelt Franse muziek (yay!) en er liggen goed uitziende croissants in de vitrine. Ik houd het bij een kaneel en kardemom thee. Er zijn nogal wat cafe's nu in Vienna, dus hopelijk is er genoeg animo voor.


Als ik terug naar de auto loop stap ik nog even Bard's Alley binnen. Dat is het gezellige boekenzaakje in Vienna. Waarom weet ik niet, maar ze hebben altijd net niet wat ik zoek. Dit keer wilde ik een klein boekje voor Fiona's kerstkous, maar alles voor kinderen is groot.

Bij de Shell heb ik vijftig cent per gallon korting. Ik ga dus tanken tot de VLINDR vol is. We zullen die benzine nodig hebben voor onze rit naar New Jersey. 

Zoals ieder jaar zijn er een paar LED netten en snoeren met blauwe lichtjes in de voortuin, die opeens lijken uit te gaan. Ik vervang een van de snoeren en die blijkt opeens veel korter te zijn dan de vorige. Met wat passen en meten lukt het me. Ook een van de netten is aan vervanging toe. Dat gaat makkelijker.

Maria zou me ophalen voor ons happy hour, maar zij staat in een file. Washinton verkeer is heel slecht. Omdat ik graag op tijd wil zijn bij Istanbul Blue brengt Rick me er even heen. Het restaurant is vlakbij. De gereserveerde tafel voor acht staat al klaar. 

Langzaamaan druipen de anderen binnen. Grappig is dat er vanavond drie Nederlandse dames aanwezig zijn, mijzelf incluis. Zoals altijd is het heel gezellig en Lois merkt op de terugweg op dat het niet uitmaakt naast wie je zit, iedereen is leuk om mee te praten. 

Dit Turkse restaurant heeft erg goed eten. Iedereen is zeer over haar gerecht te spreken. Ik heb de iskender kabob zonder brood en die smelt op mijn tong. Het happy hour wordt er meer dan twee en ik ben heel blij dat ze altijd zo succesvol zijn. 

Tot mijn verrassing krijg ik van Karen en Riekje een cadeautje. Zo ontzettend lief, ik vind het zo bijzonder dat mensen aan mij denken! Van Riekje krijgt ik een schattige kerstkabouter broche en van Karen een theedoek uit Singapore. 

Lois brengt me thuis en daar wacht Rick me al op met mijn advent wijntje. Het is Kiwi Cuvee malbec uit 2021 en ik vind hem lekker. Tot nu toe is er dus nog maar een wijn geweest, die ik niet lekker vond. Dat is een goede score, hopelijk blijft dat zo. Christine kon hem ook goed waarderen, het is leuk om met elkaar te vergelijken. 

11 reacties:

Petr@ zei

Die slaapscore van Fitbit vind ik ook altijd heel bijzonder. Vaak kloot het niet mee hoe ik het ervaar. Toch kijk ik er vaak wel even naar.

Alles ziet er bij jullie zo gezellig uit met de kerstversieringen!

Fijn dat het happy hour weer zo geslaagd was en wat lief dat je cadeautjes hebt gekregen.

Reny zei

De dames zijn ongetwijfeld heel blij dat jij het happy hour iedere keer regelt. Heel lief dat ze als dank een cadeautje gaven.

Uiteraard willen we wel een foto van die kerstkabouter broche zien :)

Fijne dag !

Anja L. zei

Die mensen steken er in ieder geval veel tijd in om hun tuin te versieren.
Vreemd hè, hoe die lichtjes er in een keer mee ophouden. Wij hebben het tegenovergestelde, een lantaarntje in de tuin brand nu al 4 weken non-stop. We snappen er niets van.
Wat leuk dat je cadeautjes hebt gekregen voor het organiseren van het happy hour.
Fijne woensdag.

Hilde uit B. zei

Gefeliciteerd. Wat zal Fiona blij zijn met een broertje volgend jaar.
Groeten van Hilde uit B.

Anja zei

Leuk dat jullie opnieuw opa en oma worden, gefeliciteerd!

Marion2 zei

Wat leuk, Petra, gefeliciteerd! Wat is het moeilijk om zoiets voor je te houden, hè?
Ik weet er alles van: ik word in juni voor de eerste keer oma :).

Anoniem zei

Ik waardeer het enorm dat jij dit elke keer weer organiseert. Het was heel gezellig en het eten was inderdaad fantastisch.

Anoniem zei

Wat een leuk nieuws dat jullie opnieuw opa en oma worden. En dat Fiona er een broertje bij krijgt.Ze heeft er de juiste leeftijd voor.
Fijne dag,
Wil

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd!
Wat een geweldig leuk nieuws, jullie worden weer opa en oma.
En wat leuk, een kleinzoon.
Hopelijk gaat met Katja alles goed tot nu toe?
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - Het is inderdaad zo gezellig met alle lichtjes en versieringen.

@Reny - Komt eraan!

@Anja - Hoe bizar dat het blijft branden.

@Hilde - Dank je wel! Fiona antwoordt nu nog "nee" als we vragen of Katja een baby in haar buik heeft.

@Anja - Dank je wel!

@Marion - Super nieuws! Gefeliciteerd!

@Riekje - Ik geniet er iedere maand weer van.

@Wil - Ja, we vinden het erg leuk!

@Carla - Dank je wel! Ja, het gaat gelukkig prima met Katja.

Ella zei

Oh what leuk, een kleinzoon underway, gefeliciteerd allemaal!!! 🐣🍼