Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 06, 2023

Over een koude woensdag

Br, zo koud iedere ochtend, ik begin steeds meer winterslaap neigingen te krijgen. Maar daar heb ik geen tijd voor. Om half acht sta ik beneden mijn ontbijt te maken met een lekkere door Rick gezette mok koffie erbij.

Het lukt me 25 minuten cardio te doen voor Rick klaar is om op pad te gaan. We gaan door de Starbucks drive thru en die eerste slok van mijn nitro brew is iedere dag zo lekker! De kaneel er bovenop maakt het nog verrukkelijker. 

Thuis maak ik mijn cardio af en doe dan de langste onderlichaam krachttraining van de app. Die duurt maar liefst 28 minuten en ik zou meer dan 500 calorieen verbrand hebben. Dat lijkt me wel erg veel. Nog even stretchen en ik ben weer klaar voor vandaag. 

Het volgende uur besteed ik aan mijn woordspelletjes, Wordle en Connections. Die laatste is vandaag moeilijk en ik los hem met nog maar een poging over op. Verder ga ik door met Grieks op Duolingo.

Ik zet deze kerstboomversiering een paar keer per dag aan, zo leuk!

Dan is het tijd om mijn sportplunje te verwisselen voor presentabele kleding. Ik kies speciaal een groen topje uit, zodat ik de kerstkabouter, die ik van Riekje kreeg, erop kan dragen. Hij staat erg leuk!

Omdat ik vanmiddag een kappersafspraak heb en dit de laatste van dit jaar is ga ik naar Safeway om Visa cadeaubonnen voor Mona en Carmen te kopen.  Ik neem er ook meteen maar een mee voor Sharon om later te geven. 

Rick moet weer vroeg lunchen en heeft maar een heel korte pauze. Ik eet dus in mijn uppie dezelfde lunch als gisteren. Ik vind dat bloemkoolbrood met gerookte zalm heerlijk. 

De cadeaubonnen gaan in onze kerstkaart en als de schoonmaakploeg komt vertrek ik. Ik ga eerst even naar het huis waar ik vanochtend een opblaas Bluey zag. Ik neem een foto voor Fiona. Helaas is die nergens meer te krijgen anders zou ze hem voor Kerst krijgen. 

In het centrum van Vienna wil ik net als gisteren een wandeling gaan maken, Er staat echter een ijskoude wind, die door merg en been gaat. Ik maak alleen even een foto van de Town Green. Dit jaar zijn er behalve de kerstboom ook een menorah en een dreidel voor Chanoeka en een bord over de Winterzonnewende. 


Om half drie loop ik de Lofty Salon binnen. Mona knipt mijn haar bij en daarna kleurt Carmen mijn haar en wenkbrauwen weer keurig. Ik kan er weer een aantal weken mee door. 

Op weg naar huis maak ik wat foto's van versierde huizen en tuinen. Als ik de oprit oprijd vertrekken de schoonmakers net. Dat is goede timing!


Het is zo waterkoud en er valt af en toe een sneeuwvlok. Ik kleed me in mijn warme loungepak en steek de kaarsen en feeenlichtjes aan. Ik hoop dat het morgen niet zo waait, want dan heb ik een rondleiding. 

Voor ons avondeten maken we "hutspot", alleen hebben we bloemkoolpuree in plaats van aardappelpuree. Ik ben zo blij dat ze bij H Mart penen hebben, want met gewone wortels is het lang niet zo lekker. We hebben er een kielbasa van de Poolse winkel bij. 

Tijd om mijn brein weer te trainen met Jeopardy en daarna een kerstfilm (niet om mijn brein te trainen). Ik zie enorm uit naar de rondleiding morgen met DC in kerststemming. 

6 reacties:

Anja L. zei

Die hutspot ziet er lekker uit.
Veel plezier met je rondleiding vandaag en ik hoop voor je dat het niet zo koud wordt.

Petr@ zei

Eens wat anders, een rondleiding buiten de zomer. Hopelijk is het niet al te koud.
De hutspot zag er heerlijk uit en een lekkere maaltijd bij kouder weer.

Anoniem zei

Washington in Kerstsfeer is toch anders dan Washington in de zomer.Ben benieuwd hoe je
ďit zal vinden.
Groetjes
Wil

Anoniem zei

De hutspot ziet er erg lekker uit!
Ik vind stamppotten als t koud is altijd zo lekker!
Veel plezier met de rondleiding morgen
Washington in kerstsfeer is ook erg mooi denk ik.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Die hutspot vind ik lekkerder dan met aardappelpuree

@Petra - Ik zou zo graag boerenkool maken, maar dat is een heel werk hier.

@Wil - Het was zeker anders en erg leuk.

@Carla - Dat is het inderdaad. Natuurlijk heb ik tijdens een rondleiding minder tijd om foto's te maken dan als ik alleen op pad ben.

Reny zei

Dank je wel voor de foto van de kerstkabouter