Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, december 30, 2023

Over een rustige dag samen

Omdat ik vroeger naar bed ging dan Rick ben ik ook eerder wakker. Ik blijf een half uurtje op mijn telefoon lezen, maar om half negen begint er van alles pijn te doen. Teken dat ik op moet staan. 

Orion is het daarmee eens, maar Rick volgt wat langzamer. Ik laat Orion uit, want die moet duidelijk heel nodig. Gewoonlijk wil Rick zijn stappen beginnen met Orions wandeling, maar ik vind het zielig het dier te laten wachten tot Rick klaar is.

Na Orions wandeling gaan we Vienna in. We halen koffies en ontbijt van Starbucks, brengen ons lege glas naar de glasbak en rijden dan naar Greenheart. Daar koop ik twee flessen groentesap. Het is er nooit druk, dus ik hoop van harte dat het blijft bestaan. 


Het is een heerlijk gevoel dat we de drukke supermarkten niet meer hoeven te trotseren. We pakken Orions spullen in en brengen hem dan naar Dog's Downtown. Daar gaat hij tot dinsdagochtend verblijven. Zo hoeft hij morgenavond niet de hele avond te blaffen als we gasten hebben. 

Thuis doe ik een half uur cardio en dan maken we ons klaar voor de dag. We besluiten bij het Raouche Cafe te gaan lunchen. Ik ben daar een keer geweest en Rick nog nooit. Ze zijn een van de meest authentieke Libanese restaurants in onze omgeving.

Dat is te zien aan de andere gasten. Die zijn allemaal Arabisch, altijd een goed teken. Ik kies de kip shawarma fatoush salade en Rick de wraps met kip en lamsvlees. Die wraps zijn de heel dunne, die we in Jordanie ook aten. We smullen beiden, ze hebben niet voor niets zo'n goede reputatie. 

Een groot deel van de middag spelen we met onze voor Kerst gekregen spelletjes. Ik lees mijn stripboek van Baby Blues uit en ga dan verder met Animal Crossing. Daar moet ik mee uitkijken, want het is verslavend (en niet makkelijk). 

Rick speelt X Box spelletjes, waarvan hij Starfield, iets wat iedereen aanraadt, doodsaai vindt. Daarna gaat hij verder aan zijn Lego piramide. Ik moet zijn voorbeeld volgen, want ik heb nog steeds het pakket van Parijs staan om te maken. 

Amazon komt langs met wat bestelde dingen. Daaronder mijn nieuwe telefoonhoes. De oude begon te bladderen en het is ook weleens leuk om iets anders te hebben. Deze heeft de klassieke Disney stellen en ik ben er blij mee.

Verder werden nieuwe mini zwarte bordjes bezorgd. Daarop schrijf ik wat de verschillende schalen morgenavond zullen bevatten. Daarna doe ik dat op kaartjes voor Rick, zodat hij weet wat op welke schaal gaat. 

Helaas zijn er heel wat mensen ziek. Vandaag kregen we vier afzeggingen, dus nu komen er 17 mensen als er niet meer zieken bij komen. Hoe dan ook, het gaat gezellig worden morgenavond. 

Rick wil vanavond heel graag de nieuwe Casual Pint in Dunn Loring proberen. Ze noemen zichzelf een Beerstro, dus ik ga om Rick te plezieren. Tot mijn verbazing vind ik het er ook erg leuk. Om te beginnen hebben ze mijn favoriete Nieuw Zeelandse sauvignon blanc.

De barman, Chuck, is superaardig en hij woont al zijn hele leven in deze omgeving. We halen herinneringen op uit de jaren tachtig. Ik besef me opeens weer hoe lang ik hier al woon. Vier decennia is heel wat!

Rick en ik zijn er nog niet uit waar we willen gaan eten, want we verwachtten niet veel van het menu hier. Tot Chuck vertelt dat alles hier in de air fryer wordt gemaakt wat natuurlijk veel gezonder is dan frituren. Ook blijken ze een bloemkool korst voor hun flatbread te hebben. 

We bestellen de kip nuggets met Mambo saus (een plaatselijke saus) en Buffalo saus en een paar flatbreads. We missen de frituursmaak helemaal niet. Het is heel erg lekker. Ik zie ons hier wel regelmatig terugkeren. 

Op weg naar huis stoppen we nog even bij het "Ni" huis. Die familie heeft op musiek dansende lichtjes. Wij komen er net als Jurassic Park speelt. Het is mooi gedaan, maar ik heb liever kerstliedjes. Toch is het leuk er ieder kerstseizoen even langs te rijden. Ik ga al die vrolijke lichtjes weer missen!

Thuis gaan de kaarsen en feeenlichtjes aan en kijken we onze shows. Rick wil laat opblijven om in het ritme van morgenavond te komen. Dat werkt bij mij niet. Ik heb liever mijn gewoonlijke schema en dan is die late nacht niet zo'n probleem. 

Hierbij wens ik jullie allemaal een heel fijne jaarwisseling en een vrolijk, gezond 2024. Tot in het nieuwe jaar!

9 reacties:

Anoniem zei

Jullie ook een fijne jaarwisseling. Ik heb dit jaar je opmerking gemist over de man op de hoek met ogen als dagen van het jaar of hoe was die? Vanavond ga ik werken, nachtdienst komt eerder en mag rond 22.30 naar huis. Dus voor de wisseling binnen en dan zijn we gewoon saampjes. 1 januari gewoon lekker vrij. Kunnen we weer beginnen met de kerstspullen opruimen. Fijne avond.

Liefs Naomi

Reny zei

Hopelijk komen er niet meer afmeldingen voor vanavond.

Mooie jaarwisseling en een mooi, liefdevol maar vooral gezond 2024 !

Anja L. zei

Jammer dat er mensen ziek zijn, hopelijk krijg je niet meer afmeldingen.
Fijne jaarwisseling en een gezond en mooi 2024🥂🎇.

Petr@ zei

Hier lijkt nog niemand ziek te zijn voor vanavond. Hopelijk blijft dat zo. Zelf ben ik een beetje aan het kwakkellen maar niet echt ziek gelukkig.
Een hele fijne jaarwisseling voor jullie!

Anja zei

Fijne jaarwisseling en een mooi en gezond 2024!

Anoniem zei

Wat een heerlijk dagje zo met z’n tweetjes!
Ik wens jullie heel veel plezier vanavond.
En natuurlijk een heel gezond en gelukkig 2024 gewenst
Groetjes
Carla

Miseewillems@gmail.com zei

Fijn jaareinde voor jullie en een gezond 2024. Wie heeft er zo'n mooi geschrift . 2 x zo lekker nu.

Marion2 zei

Grappig, wij hebben de LEGO pyramide ook. Het is echt populair nu onder volwassenen.

Wat heb je de bordjes mooi geschreven. Heb je misschien ooit een foto cursus daarvoor gevolgd?

Ik wens jullie een heel gezellige jaarwisseling!

Petra zei

@Naomi - Ik heb wel aan die opmerking gedacht, maar vergeten in mijn blog te schrijven. Vier dagen voor Oudejaarsdag staat er een man op de hoek van de straat met net zoveel ogen, neuzen en monden als er dagen in het jaar zijn (m.a.w. gewoon twee ogen, een neus en een mond).

@Reny - Dank je wel, hetzelfde voor jullie!

@Anja - Er heerst hier van alles dus niet verwonderlijk

@Petra - Ik heb vandaag ook opeens iets raars, kriebelogen, -neus en -keel. Lijkt wel of ik ergens allergisch voor ben.

@Anja - Dank je, hetzelfde voor jou en Marcel!

@Carla - Dank je wel!

@Misee - Dat ben ik, mijn handschrift is altijd heel netjes geweest als ik mijn best doe.

@Marion - Nee, ik heb wel een cursus calligrafie gevolgd, maar dit is mijn handschrift.