Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 10, 2023

Over een weekend in New York

Zaterdag

We hebben onze wekker voor half zeven gezet en een half uurtje later checken we uit het hotel. We hebben intussen de ontbijt bestellingen van Katja en Kevin binnen gekregen. We halen de koffies en diverse ontbijtkeuzes van de Starbucks drive thru dichtbij Katja en Kevin.

Om iets over half acht komen we bij het gezinnetje aan en iedereen is bijna klaar om op pad te gaan. Kevin en Rick laden de tassen in de auto en dat past allemaal precies. Het is handig dat we met zijn allen in de VLINDR passen, want parkeren in New York is onvoorstelbaar duur. 

Het verkeer naar de stad is heel rustig, alleen in de Lincoln Tunnel is er langzaamrijdend verkeer. Na een uur een een kwartier komen we bij het Westin Grand Central Station aan. We halen de spullen uit de auto en checken in. 

Dat laatste duurt even, maar het fijne is dat een van de kamers klaar is. Daar kunnen we dus onze bagage in zetten. Rick gaat de auto parkeren, want in het hotel kost het $125 voor een SUV en via Spothero heeft Rick een garage om de hoek gevonden, die "maar" tachtig dollar kost. 


Om kwart over tien zijn we eindelijk gereed om de stad te gaan verkennen. We willen zoveel mogelijk vandaag doen, want morgen gaat het regenen. We lopen als eerste naar de kerstmarkt in Bryant Park. Daar is het al flink druk, vandaar dat ik dat als eerste wilde doen. 




We lopen langs de kraampjes, maar zien niets waar we geinteresseerd in zijn. Bij de ijsbaan blijft Fiona een tijdje kijken hoe de zamboni het ijs schoonmaakt. Dan zetten we onze tocht voort naar Macy's. 



Hier valt me de drukte alles mee. We kunnen met gemak bij de interactieve etalages komen en Fiona vindt ze prachtig. Vooral als ze op een knopje kan drukken is het een succes. Ze zijn weer erg leuk gedaan dit jaar. 











Langzaamaan beginnen we trek te krijgen. Eerst proberen we een Ierse pub te vinden, maar die blijken geen eten te serveren vanwege de Santacon vandaag. Geen wonder dat we overal Santa's zien lopen. Fiona vindt dat fantastisch en de Santa's vinden het superleuk om het kleintje heel enthousiast "Santa!" te horen roepen. 

We lopen dan maar een paar straten verder en vinden Annie Moore's. Daar staat, zoals we elders al eerder zagen, "No Santas" op de deur. Dat ziet er gunstig uit. Inderdaad hebben ze plaats en een lekker menu. Rick en ik hebben de kalkoenburger, Katja de gewone burger en Kevin chili. Fiona eet wat van haar pasta met boter. 

Na het eten wandelen we Fifth Avenue af. Het wordt steeds drukker, maar vooral Saks Fifth Avenue en de grote boom bij Rockefeller Center maken indruk op Fiona. De hoge gebouwen doen dat sowieso want ze blijft maar omhoog kijken. 










Fiona is haar buggy beu en wil lopen en rennen. In Central Park kan dat eindelijk. Eerst worden de paarden bewonderd en dan vinden we een veld waar lekker zonder problemen gerend kan worden. Natuurlijk bevriend Fiona een hond, die ze wat koekjes mag geven. 




Na deze ruime pauze is het tijd om terug naar het hotel te lopen. We doen dat via Sixth Avenue en komen zo langs de grote kerstversieringen. Fiona krijgt van mij een Minnie Muis ballon met lichtjes. Helaas werken die lichtjes bij Fiona niet lang, maar zonder is het ook een leuke ballon. 








Fiona is inmiddels echt aan wat rust toe. Katja moet haar telkens dragen en dat is zwaar en vermoeiend. We gaan dus zo snel mogelijk terug naar het hotel. Helaas voor Katja en Kevin valt Fiona daar niet in slaap, maar ze rust tenminste wat. 

Rick gaat wat kleine boodschappen halen en ik ga op bed liggen en mijn foto's opladen en blog schrijven. Zo gaan de twee uur snel voorbij. 

Voor het avondeten lopen we naar Angeletto waar ik om zes uur heb gereserveerd. Het is een vijftal blokken lopen en gelukkig is dat in New York een stuk minder dan in Washington. Het is een gezellig Italiaans restaurant met een lekker menu. 

Fiona is doodmoe, maar als haar pasta met boter en Parmezaanse kaas wordt voorgezet gaat dat er met veel smaak in. Daarna is Biepa de favoriet en hij kijkt samen met Fiona naar Bluey, terwijl hij van zijn lasagna geniet. 

Katja en Kevin nemen beiden rigatoni carbonara en ik kan het niet laten de inktvisinkt linguine met zeevruchten te bestellen. Dat is zo'n lekkere maaltijd! Vroeger had Pazzo Pomodoro die, maar helaas niet meer. Ik smul er in ieder geval van. 

Omdat Fiona zo moe is gaan Katja en Kevin meteen terug naar het hotel. Rick en ik genieten nog even op ons gemak van New York in het donker. Jammer genoeg zijn onze voeten niet meer in staat om ver te wandelen, maar het Chrysler gebouw en nog wat anderen zien er mooi uit. 

Bij een marktje koop ik nog even een snack en het valt ons op dat op Second Avenue op iedere hoek zo'n bloemist/supermarktje is. Dit is meer een woongedeelte van de stad zo te zien. 




Terug in het hotel horen we dat Fiona vrijwel meteen in slaap viel. Het is ook nogal wat voor zo'n kleintje en ze heeft zich engelachtig gedragen. Voor een tweeeneenhalf jarige waren dit enorm veel indrukken, geluiden en meer. Ze nam het allemaal zo schattig in zich op. 

Rick en Kevin gaan naar het Hof Brauhaus een paar blokken verderop voor een biertje. Katja blijft met Fiona rusten en ik ga naar de bar om een van de gratis drankjes bonnen, die we kregen te gebruiken. 

Meestal vergeten we die, maar dat is eigenlijk zonde. Ik neem een Grand Central Spritz mee naar de kamer en die is erg lekker.

Zondag

Als ik rond half acht wakker word zie ik dat Katja al een berichtje heeft gestuurd. Fiona werd om tien voor half zes al wakker, maar sliep verder wel de nacht door. Rick en ik maken ons klaar en dan gaan we met zijn allen op pad naar de Reading Room waar ik gereserveerd heb om te ontbijten.

Het restaurant is vrijwel leeg en toch worden we vlak naast de enige andere gasten geplaatst. Fiona heeft honger en is wat tegendraads, maar niets vreselijks. Daar denkt het Italiaanse paar naast ons anders over. Ze praten met afkeurende blikken over "questa bambina". Van Katja mag ik niets zeggen anders had ik mijn beste Italiaans even gebruikt.

Zodra het eten komt is alles goed, maar de afkeurende blikken blijven. Het is maar ontbijt, zeg! We zitten hier niet in een vijf sterren restaurant. Enfin, het eten is wel lekker en Fiona smult van het hare. Rick en ik hebben de zalm eggs Benedict en tot onze verrassing zijn de gepocheerde eieren gefrituurd. Extra koolhydraten, die ik er niet nog bij wilde hebben. Al met al is dit restaurant geen enorm succes. 

Het is nog steeds droog en we lopen naar Times Square. Fiona kijkt haar oogjes uit met alle reuze tv's. Vooral Coca Cola adverteert heel veel en daar is Santa te zien. Fiona jubelt iedere keer als ze die gigantische Santa ziet. 

Als eerste gaan we de Disney Store binnen. Wat mis ik die bij ons in de buurt! Ik wil wat leuks vinden voor Fiona, maar het is of te klein of te groot. Voor mezelf koop ik een ugly Christmas sweater op de Disney manier en voor Fiona kopen Rick en ik een pluche kerst Mickey. 
 





De volgende winkel waar we binnen gaan is de M&M Store. Een gigantische winkel met drie verdiepingen helemaal toegewijd aan M&Ms. Natuurlijk krijgt Fiona een zakje mini M&Ms en Katja en Kevin kiezen een mix van verschillende kleuren. 

Rick en ik nemen een zakje met de nieuwe nitro brew caramel smaak mee. Verder vind ik de kerstboomversiering van 2023 heel leuk en schaf ik een nieuw bagage label aan. Mijn laatste leuke is tijdens onze reis naar het Midden Oosten "verdwenen", eens kijken hoe lang deze aan mijn tas blijft hangen. 






Het begint te spatten en Fiona is duidelijk nog moe van gisteren. Ook Katja en ik voelen het vele wandelen en Fiona dragen van gisteren. We lopen de rest van Times Square af en besluiten dan bij het Hard Rock Cafe te gaan lunchen. 

Dat is perfect, want veel te zien voor Fiona en zo lawaaierig dat wat krijsen niet eens opvalt. Wat een verademing na vanochtend. Fiona valt aan op haar macaroni met kaas en we hebben geen kind meer aan haar. Verder nemen we allemaal een burger, ik met champignons en kaas, en die smaken prima. 








Als we weer buiten komen regent het gestaag. We hebben uitgezocht hoe we met de Subway naar Grand Central Station moeten komen en dat blijkt maar twee haltes verderop te zijn. We moeten wel even zoeken naar het juiste perron, maar dan vindt Fiona het prachtig voor het eerst in een "choo choo train" te rijden. 


We hadden een late checkout van twee uur gekregen en dat is helemaal perfect. We brengen de bagage naar beneden en Rick haalt de auto. De regen komt nu met bakken naar beneden dus het is goed dat we vertrekken. 

Zodra we op weg zijn valt Fiona in slaap. Het is heel vervelend rijden in de mist en stromende regen en we zijn blij dat we vanavond niet helemaal terug naar Virginia hoeven. Eenmaal weer in New Jersey maken we er verder een rustige middag van.

We kijken eerst Aladdin en daarna Beauty & the Beast. Fiona is dol op de Disney musicals en voor ons is het ook leuk ze weer eens te zien. Intussen horen we de windstoten buiten, het is vreselijk weer. Gelukkig dat we dat gisteren niet hadden.

Voor het avondeten bestellen we Aziatisch van Rice. Het is een mengsel van verschillende Aziatische cuisines en de meesten van ons kiezen Japans daarvan. Het is een goed einde van dit heerlijke weekend. 

Katja en Kevin gaan Fiona in bed leggen en wij zeggen "night night". Het regent nog steeds keihard en Rick rijdt stapvoets naar het hotel. Daar is gelukkig een overdekt uitpakgedeelte. Nu is het even ontspannen op de kamer en dan naar bed. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!

7 reacties:

Anja L. zei

Wat een leuke maar drukke dagen hebben jullie gehad. Leuk om al die foto’s te zien.
Wat vreemd dat jullie nou net naast andere gasten werden geplaatst bij het ontbijt in een vrijwel leeg restaurant. Die afkeurende blikken maken het niet echt gezellig.
Gelukkig hoefden jullie niet in het slechte weer naar huis te rijden, ik hoop dat het vandaag beteris.
Fijne maandag.

Sonja zei

Wat een super weekend. Heerlijk mee genoten van NY in kerstsfeer. Fijne week!

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekend in New York.Leuk al die kerstversieringen. Goed dat jullie niet op zondag nog terug naar Vienna hoefden na zo'n weekend.
Groetjes
Wil

Anja zei

Wat een heerlijk weekend, New York is zo leuk rond de kerst.
Hoe lief, leuk en schattig kleine kinderen ook zijn, soms zijn ze dwars.
Waren die mensen in het restaurant geen kinderen gewend?

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekend hadden jullie. En zo gezellig, met zn allen!
Leuk om New York eens in kerstsfeer te zien..ik ben er alleen in de zomer geweest een paar keer, maar dat is al een jaar of 10 geleden.
Fijne maandag
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Zo leuk, New York in kerstsfeer. Ik kan me voorstellen dat Fiona haar ogen uitkeek. Gelukkig hadden jullie de eerste dag goed weer.

Petra zei

@Anja - Inderdaad dat was het enige negatieve puntje van het weekend, die afkeurende mensen.

@Sonja - Was inderdaad erg leuk, ging te snel voorbij zoals altijd.

@Wil - Gewoonlijk is het maar 3,5 uur naar huis, maar met die regen zou het vreselijk geweest zijn.

@Anja - Ik denk het niet en Fiona was niet eens hard aan het huilen of zo.

@Carla - New York in kerstsfeer is inderdaad uniek. Toch vind ik het in de andere jaargetijden ook erg leuk en vooral minder druk.

@Petra - Ja, daarom hebben we zoveel in de eerste dag gepropt, ha ha.