Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 01, 2023

Over lunch met een vriendin en kerstlichtjes

Vrijdag alweer en Rick staat om tien voor zeven op. Tot mijn verbazing ben ik ook helemaal wakker en sta tien minuten later naast mijn bed. Het ziet er buiten somber uit en later vandaag zal het gaan regenen. 

Na het ontbijt is onze eerste orde van de dag mijn auto naar de Nissan garage brengen. Alleen is de garage waar ik hem kocht verhuisd en lijkt het erop dat ik nu naar een andere, die dichterbij is, "moet". We rijden dus achter elkaar aan naar Safford Brown Nissan.

Daar krijg ik meteen een lijst met dure dingen aangereikt, die volgens mij echt niet allemaal hoeven te gebeuren. Verder hoor ik dat hier het olie verversen niet gratis is. Dat kreeg ik wel van mijn vorige garage. 

Dat betekent nog eens $100 extra en ik begin me nu af te vragen waarom ik eigenlijk niet weer naar die garage kon gaan, zo ver weg zijn ze nu ook weer niet. Ik laat mijn auto nu maar hier, want hij moet geinspecteerd worden, en bel op weg naar huis mijn oorspronkelijke garage. Het blijkt dat ik daar natuurlijk nog altijd terecht kan. Had ik beter uit moeten zoeken, enfin. 

Er is een Starbucks drive thru vlakbij en we halen onze koffies daar. Al met al heeft dit allemaal niet zo lang geduurd, want nog voor negenen begin ik aan mijn sporten. Rick gaat intussen een hele lijst klusjes afwerken, want zijn werk is vandaag rustig. 

Na mijn drie kwartier cardio doe ik een gewichtenroutine en een stretchroutine met de apps. Dan is het weer genoeg geweest voor vandaag. Ik beloon mezelf met het openen van het eerste luikje van mijn Duitse adventkalenders. Ik heb een grote, die aan de deur hangt, een eentje formaat ansichtkaart. 


Daarna doe ik mijn woordspelletjes en een heel aantal Arabische en Griekse lessen. Dan is het tijd om me klaar te maken voor de lunch. Rick brengt me naar Maru waar ik met Kirsten afgesproken heb. 

Dit is een heel goed Koreaans restaurant. Kirsten is deze zomer in Korea geweest, dus zij kan het weten. We krijgen groene thee, miso soep en kimchi gratis. Daarna bestellen we beiden de bibimbap. Die is heel erg lekker en genoeg voor mij ook zonder de rijst. 

We kletsen gezellig bij, want hebben elkaar alweer een tijd niet gezien. Het is dan ook al snel tijd voor Kirsten om naar huis te gaan. De hond van haar zoon heeft kanker en de dierenarts gaat daarover bellen. Kirsten zet me thuis af en we kijken terug op een gezellig maal. 


Rick is inmiddels ondanks de regen bezig geweest een lamp op mijn leuke sneeuwpop te zetten, want die is anders 's avonds helemaal donker. Verder heeft hij de webcam weer gemaakt, dus als het goed is staat er weer een foto boven dit blog. 

Het regent inmiddels flink en met de kerstboom aan is het knus. Ik lees mijn boek uit en dan is het tijd voor de andere adventkalenders. Van Rick heb ik een wijn adventkalender gekregen. Ik probeer het flesje van vandaag, maar het is een chardonnay en daar houd ik niet van. Ik denk dat ik de rode wijnen lekkerder zal vinden. 

Een paar weken geleden kocht ik een honden adventkalender bij Trader Joe's en Orion mag daar vandaag het eerste snoepje van. "Genoot hij ervan?", vraagt Rick, het antwoord al wetend. Nou, misschien, maar het was hap slik weg. 

Nu mijn nieuwe Hallmark boomversiering in de boom hangt wil ik daar even een filmpje van maken. Ik vind het zo leuk! Ik ben er oprecht blij mee. 

Op deze regenachtige avond hebben we zin in een gezellige bar. Dat wordt Hawk & Griffin. Ilana begroet ons en ondanks dat we haar maanden geleden voor het eerst zagen herinnert ze zich mijn naam en niet die van Rick! Meestal is het omgekeerd, want mijn naam is hier zo ongewoon.

We delen de fish bites en Rick bestelt dan de kip masala. Ik kies voor de kippenvleugeltjes met Indiase kerrie smaak en zout en azijn smaak. Die kan ik niet op, want kippenvleugeltjes zijn hier vleugels. Gelukkig helpt Rick me met de rest. 

Op weg naar huis rijden we wat door de buurt om kerstlichtjes te kijken. Het nieuwe maandthema is "feestelijk" en daar gebruik ik onderstaande foto voor. Verder gaan we naar het huis dat vorig jaar de winnaar was van de "Shine Bright Vienna" wedstrijd. Daar hebben wij natuurlijk geen kans tegen.




Saskia had vandaag een internationale dag op haar school. Ik stuurde haar mijn Volendam kostuum en oranje "klompen" pantoffels. Het was een groot succes. Ik pas helaas niet meer in dat kostuum, dus ben blij dat het nog eens werd gedragen.



En nu is het weer tijd voor kerstfilms. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

6 reacties:

Reny zei

Balen dat je je te laat hebt gerealiseerd dat je ook naar de andere garage had kunnen gaan.

Die adventskalender is geweldig, ik hou van die ouderwetse afbeeldingen......nostalgie.

Fijn dat Saskia jouw Volendam pak kon gebruiken, ziet er goed uit.

Ik heb onze kerstboom opgetuigd en de rest van ons huis voor Kerst versierd. De lampjes buiten (aan de voordeur en in de achtertuin) gaan morgen aan, dan is het 1e advent, zo gezellig.

Maak er een mooie weekend van!

Petr@ zei

Wat vervelend dat je nu zoveel meer kwijt was bij deze garage. 100 dollar voor alleen olie verversen, las ik dat goed? Zo ja, wat een belachelijke prijs! Gelukkig weet je dat je de volgende keer weer naar je oude garage kunt.

Het winnende huis was zeker "shine bright" dus een terechte winnaar al vind ik het persoonlijk niet mooi.

Het Volendam kostuum staat Saskia goed!

Anja L. zei

Wat ziet Saskia er leuk uit in dat Volendamse kostuum.
De camera doet het inderdaad weer en ik zag zelfs dat Rick er op staat.
Daarom heb ik zo’n hekel aan garages, veel proberen je een poot uit te draaien.
Je hebt wel leuke adventkalenders, leuk om verschillende wijnen te proeven.
Heel fijn weekend.
Ik heb geen Prime maar Op RTL8 zijn elke avond kerstfilms en sommige zijn van Hallmark.

Anoniem zei

Leuk die adventskalenders. Hadden we vroeger thuis ook.Wat een bont gekleurde huizen, niet zozeer mijn smaak. Grappig dat mijn kinderen dezelfde smaak hebben als hun moeder. Geen gekleurde lampjes .
Saskia ziet er prachtig uit in je Volendamse kostuum.
Dit weekend nog wat kleine kerstdecoraties maken en dan zijn we helemaal klaar.
Fijn weekend .
Wil

Anoniem zei

Wat een leuke adventskalenders heb je! Orion zou alles wel tegelijk willen opeten denk ik.
Het Volendams kostuum staat Saskia erg mooi! Wat leuk trouwens dat je zo’n kostuum hebt.
Ik ga morgen met de kerstboom en kerstversieringen beginnen, vandaag was ik weer een dagje naar mn dochter in limburg en pas laat thuis.
Fijne zondag
Carla

Petra zei

@Reny - Die lichtjes zijn altijd weer zo leuk. Ik geniet ervan.

@Petra - Het verversen kostte uiteindelijk "slechts" $65. Mooi vind ik die over de top versierde huizen ook niet, maar ik vind het wel leuk om te zien.

@Anja - Inderdaad, altijd allerlei dingen,die "moeten" gebeuren,waardoor je niet weet wat er echt nodig is.

@Wil - Mijn voorkeur is ook alleen witte lichtjes, maar dat heb ik na een aantal jaren huwelijk laten varen.

@Carla - Ha ha, ja, als Orion de kans kreeg was de adventskalender zo leeg.