Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 26, 2023

Over een bos vol lichtjes

Het is al half negen als Rick en ik beneden komen en alleen Kevin en Fiona zijn er al. Ik maak mijn eerste kop koffie van de Keurig machine en Rick zet thee. Als we die ophebben gaan we Vienna in. Als eersete gaan we naar de Giant. 

 Rick loopt in zijn Snoopy pyjama broek de Giant binnen om melk voor zijn kleindochtertje te kopen. Ik kan me niet voorstellen dat je in Nederland in zo'n pyjamabroek een winkel in kan lopen. Althans dat was zeker niet zo toen ik er woonde.

We hebben een bestelling voor Starbucks van Katja en daar halen we ook ons gewoonlijke ontbijt en de koffies. Dan brengen we het lege glas naar de glasbak en gaan vervolgens naar Caffe Amouri voor een peppermint latte voor Saskia. 

Het is super druk in het cafe en we moeten meer dan een kwartier wachten. Het is hier wel heel gezellig en ik neem me voor een aantal saaie januari en februari middagen in een van de knusse cafe's in Vienna door te gaan brengen. 


Fiona heeft intussen een halve (!) bagel op en dat was ook Kevins ontbijt. Fiona mag Zorro zijn ochtend snoepjes geven en dat doet ze vol overgave. 


Omdat ik heel wat pijn heb doe ik mijn conditietraining. Fiona doet op het moment alles na en sleept een stoel naast de mijne en beweegt haar beentjes net als ik op mijn elliptische machine. Het is zo schattig!

Als Saskia eenmaal beneden is zijn Omi en Grandpa niet meer belangrijk. Samen met Saskia kijkt Fiona naar Disney filmpjes. Verder heeft ze Katja's met Kerst gekregen rugzak op haar rugje. Daarin draagt ze een babypopje. Hopelijk kan Katja die rugzak voor haarzelf gebruiken. 

Auntie Saskia is eindeloos leuk. Fiona gebruikt haar als klimboom en klautert zo op Saskia's schouders. Het is heel fijn dat we deze extra dag met elkaar hebben. Het is belangrijk dat Fiona ook een band met haar tante en oom, die ver weg wonen, heeft. 

Als Saskia haar eigen ding gaat doen keert Fiona zich tot haar nieuwe speelgoed. Het Bluey huis is een succes. Het is zo lief om haar met haar nog beperkte vocabulaire te horen vertellen dat Bluey naar bed gaat en dan dat het grote bed "better" is. 

Al gauw is het na het middaguur. Fiona werkt weer een hele bak macaroni met kaas weg. Dat is snel gemaakt en ze is er dol op. De rest van ons doen ons tegoed aan overblijfselen van kerstavond. 

Als Fiona ligt te slapen vertrekt Kevin naar de Vienna Inn voor een drankje met een vriendin, die het heel moeilijk heeft. Rick, Katja, Saskia en ik gaan Big Blogger spelen. Wat vind ik dat toch een leuk spel, al heb ik het al jaren niet gespeeld!

De tijd vliegt en opeens is het vier uur en Fiona wordt wakker. We geven haar een snack en water en in de kinderstoel (high chair is een nieuw woord voor haar dit bezoek) "helpt" ze Saskia met haar spel. Ik win, maar Saskia en Katja zijn goede tegenstanders. 

Helaas is Rick geen fan van woordspelletjes, hoewel hij vanmiddag gezellig mee speelde. Saskia en ik nemen ons voor morgen en overmorgen nog een heel aantal spelletjes te spelen. Riley en zij spelen heel veel Boggle en Saskia vertelt dat mijn zus, nichtjes en neef ontzettend goed zijn. 

We kleden ons voor koud weer buiten en gaan dan naar Meadowlark Gardens voor de Winter Walk of Lights. Het heeft de hele dag geregend, maar nu is het gelukkig droog.  We hebben kaartjes voor vijf uur en dat is openingstijd. Er staat een rij om naar binnen te gaan, maar Fiona vindt een vriendinnetje, dat iets ouder is, om mee te kletsen over hun honden. 

Het is altijd weer zo mooi en moeilijk op foto's weer te geven. Het hele bos is verlicht en er zijn allerlei dieren, die je in de natuur tegen zou komen. Fiona vindt het prachtig, maar weigert over het algemeen om te poseren voor foto's. 

Ze is een typische peuter, die het woord "no" goed kent. Katja vindt dat vervelend, maar het is te verwachten op deze leeftijd. Zonder telefoon camera op haar gezichtje gericht lacht Fiona meer dan genoeg. 

























Na zo'n drie kwartier hebben we de wandeling gemaakt. Ik heb gereserveerd bij Sweet Ginger vlakbij. Dat wordt een groot succes, want onze serveerster heeft zelf een tweejarige. Ze geeft een extra kom voor Fiona's soep, laat haar op het gelamineerde menu krassen en snapt alles dat misgaat met het kleintje. 

Daarbij is het eten voortreffelijk! Iedereen smult en mijn Singapore noedels zitten zo vol met kip, garnalen, groentes en champignons. We doen het niet vaak, maar deze serveerster krijgt een 25% fooi. Zij maakte deze maaltijd ontspannen voor iedereen. 

De kerstcadeautjes van mijn zus zijn aangekomen. We openen ze voor Fiona naar bed gaat. Er zit een leuk spelletje voor Fiona bij en dat spelen ze nog even. Voor mij is er een nieuwe feeenhuisje en een doosje met Twinings thee. 

We sluiten de avond af met het kijken naar Candy Cane Lane met Eddy Murphy. Het is een heel grappige film en een goede afsluiting van de dag. Wat ik heel erg leuk vind als we naar boven gaan is dat Katja en Saskia "Slaap Kindje Slaap" zingen.

7 reacties:

Reny zei

Nee, in Nederland zie je (gelukkig) geen mensen in pyjamabroek in de winkels :).

Mooi die lichtjes bij de Winter Walk of Light.
Zo te lezen hebben jullie heerlijke dagen met jullie gezin gehad, genieten met een hoofdletter G.

We hebben 1e Kerstdag met de familie gevierd, was geweldig. 2e Kerstdag zijn we 's middags naar mijn BFF geweest, die vorig jaar weduwe werd.

Fijne woensdag.

Anja L. zei

Ik heb hier nog geen mensen in pyamabroek in winkels gezien.
Goed idee om op een saaie middag naar een café te gaan. Ik ga op maandagochtend meestal naar het café in de bibliotheek, lekker wat lezen en een goede kop koffie erbij.
Wat leuk dat Fiona dol is op Saskia.
Mooi die kleuren bij de Meadowlark Gardens.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Gelukkig kennen we die gewoonte in Nederland niet. Cees zou het ook doen maar daar steekt Cathy wel een stokje voor.Ook hier krijgt hij die kans niet.Leuke dagen hebben jullie met elkaar.1e Kerstdag bij vrienden gegeten.En dat was wel zo lekker , ze is echt een 5***** kok.Is ze altijd al geweest. Grote ergernis van mij dat iedereen constant op zijn telefoon zit te kijken of naar het tv scherm om sportwedstrijden te volgen.Een persoon rende zelfs hiervoor de tuin in.. Typisch Amerikaans, ik vind het ongewoon onbeschoft. Dat doet de generatie van nu, zegt Cees. De ouderen van 60 en 70 jaar doen het ook.
Wij houden 2e kerstdag in ere en hebben genoten van onze home made chinese fondu.Geweldig zo'n koffiezetapparaat voor 1 kop. Cathy heeft er ook een.
Fijne Woensdag.
Wil



Marion2 zei

Wat een mooie foto’s weer. Iedereen ziet er zo blij uit.

Als ik iemand in pyamabroek op straat zou zien, zou ik denken dat hij mentaal niet in orde is,
een zwerver is of heel erg alternatief, haha. Maar ik weet dat het in Amerika niet raar is.

Wat leuk dat Katja en Saskia een Nederlands wiegenliedje zongen voor Fiona.
En gezellig dat Saskia nog een paar dagen blijft.

Petr@ zei

Hier zul je inderdaad nog steeds niemand in pyjama naar de winkel gaan, haha. Ach, zo liepen in Australië veel mensen op blote voeten in de supermarkt.
Wat een gezellige dag samen. Wij houden ook van spelletjes en op kerstavond hebben we tot 2 uur in de nacht spelletjes gedaan.
Fijn om zo'n kindvriendelijke serveerster te hebben. Dat zorgt voor een ontspannen diner.

Anoniem zei

Wat supermooi, de Winter Walk of Lights.
Mooie foto’s heb je er kunnen maken!
Mijn kleinzoon is ook 2 en zegt ook op alles “nee”, net als Fiona. Hoort bij de leeftijd haha…..
Jullie hadden een erg gezellige dag samen.
Fijne woensdag
Carla

Petra zei

@Reny - Rick maakt er natuurlijk geen gewoonte van. Ik doe het zelf niet, maar stoor me er niet aan. Meestal zijn het gewoon makkelijk zittende broeken en slaapt men er niet in (hetzelfde met Rick). Klinkt als een gezellige Kerst!

@Anja - Ja, ik neem iets mee om te doen en ga dan gezellig onder de mensen zitten. Ik zie er nu al naar uit, vooral op een druilerige dag als vandaag.

@Wil - Een gewoonte zou ik het ook weer niet willen noemen. Het zijn voornamelijk tieners. Maar ik vind het wel fijn dat niemand op je let als je de enkele keer in een pyjamabroek even wat gaat kopen. Gelukkig hier geen telefoon kijken tijdens met zijn allen eten. Ik merk dat ook nooit als we bij anderen zijn. Misschien de generatie?

@Marion - Ik vond dat liedje ook zo leuk. Ik had er geen idee van dat de meisjes zich dat herinnerden.

@Petra - Wow, dat moet een leuk spel geweest zijn!

@Carla - Ja, ze hebben een flink eigen willetje, om je rot te lachen!




@