Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, december 23, 2023

Over de stilte voor de storm

We blijven dit keer wat langer liggen, maar om kwart over acht doet mijn schouder zo'n pijn dat ik opsta. Rick volgt een paar minuten later. We krijgen goed nieuws dat iedereen gezond genoeg is om hierheen te reizen. We verwachten ze allemaal laat in de middag of vroeg in de avond. 

We halen ons ontbijt van de Starbucks in Vienna en rijden dan naar Oakton. Het was efficienter geweest om daar naar Starbucks te gaan, maar dat bedenken we ons te laat. 

Bij het Bobby's Bagel Cafe heb ik een zestal kerstbagels besteld. Die zagen er zo leuk uit en de kinderen zijn dol op bagels, Fiona incluis. Die liggen al klaar en ik koop er nog zes gewone, maar wel met kerstkleuren gebakken, bagels bij. 

Die zijn nog warm en Rick en ik kunnen het niet laten om er een te delen. Het is alweer eeuwen geleden dat ik een verse bagel at. Deze smaakt heerlijk!



Thuis pakken we alles in om Orion naar de kennel te brengen. Hij gaat voor het eerst in Ricks auto, want in de huurauto mogen geen huisdieren (ik krijg mijn auto trouwens pas op 5 januari weer terug!). Orion vindt het prima en gaat lief op zijn kussen liggen slapen. 

Bij Dog's Downtown is Orion helemaal enthousiast om naar binnen te gaan. Dat is een goed teken dat hij het er leuk vindt. Rick vertelt dat Orion alleen even zielig keek bij zijn vertrek, maar daarna gewillig meeliep naar zijn onderkomen. 

Thuis doe ik een half uur op elliptische machine. Dan maken we ons klaar voor de dag. De Toblerone repen (pure chocolade en witte chocolade), die ik voor Ricks kerstkous kocht, zijn gearriveerd. Nu zijn we helemaal klaar met alles. Laat Kerstmis maar komen. 

Hoewel, als ik in Fiona's kamer ga kijken zie ik dat we niet genoeg babydoekjes hebben. Katja is ook haar neusspray vergeten, dus wel zo handig om even langs de Giant te gaan. Daar is het werkelijk superdruk, maar we hebben geluk dat we niet op een kassa hoeven te wachten. 

Onze lunches staan inmiddels klaar bij Cava. Ik heb dit keer eens rucola in plaats van spinazie, een lekkere afwisseling. Rick smult van een wrap. 

Het wordt verder een heel rustige middag in afwachting van de drukte. Katja, Kevin en Fiona zullen nog voor het avondeten komen en Saskia verwacht hier vlak na achten te zijn. Alles is in kannen en kruiken dus het wordt ontspannen genieten met zijn allen. Kai en Raquel vieren Kerst in Spanje dit jaar. 

Als Katja, Kevin en Fiona aankomen laten we Thais eten bezorgen. Ondertussen kijken we naar Santa Claus is Coming to Town en Fiona vindt het een heel leuke film. Dat weten we, omdat ze na afloop "do again" zegt.


Natuurlijk is de Disney kerstboom weer favoriet


Het eten is lekker en Fiona smult van haar pad Thai. Daarna zetten we nog een kerstfilm op, Arthur Christmas. Ook die vindt Fiona leuk. Op een gegeven moment haalt ze doekjes en een luier uit haar luiertas en gaat haar baby een schone luier aan doen.

Ze doet haar ouders helemaal na, zo schattig. Alleen vindt Fiona de doekjes leuker dan de luier. Op een gegeven moment moet Katja de doekjes afpakken voor ze op zijn. Dan is het tijd voor Fiona om goedenacht te zeggen. 

Niet veel later komt Saskia na een heel lange rit de oprit oprijden. Zij heeft Pig mee, die meteen op verkenning uitgaat. We zullen Flapjack deze Kerst missen, die is altijd zo'n lieve kat. We gaan de rest van de avond kerstfilms kijken en dan begint morgen het ware Kerst vieren. 

Bij deze wens ik iedereen heel fijne feestdagen en een gezond, gelukkig 2024. Hartelijk dank voor het meelezen. Ik vind het ook leuk sommigen van jullie in de commentaren wat beter te leren kennen. 



20 reacties:

Reny zei

Heerlijk dat iedereen veilig is gearriveerd en zo te lezen hebben jullie al een aantal fijne uren samen doorgebracht.

Mijn zus en zwager komen vanavond borrelen.
Morgen vieren we in het huis van mijn zus (op 2 min. lopen van ons huis) Kerst met de hele familie. 10 Volwassenen en 6 kinderen, druk maar mega gezellig (mijn zus en ik zorgen voor al het eten).

Geniet van jullie tijd samen.
Merry Christmas

Sonja zei

Fijn dat ze er zijn. Heel fijne dagen gewenst, geniet van elkaar. Ik lees graag mee met jullie kerstviering.
Ik sla dit jaar kerst over.

Anja L. zei

Fijn dat ze er zijn.
Wat zien die bagels er grappig uit.
Wij hebben gisterenavond de laatste boodschappen gehaald, het was heerlijk rustig in de supermarkt.
Het weer is nog steeds waardeloos, veel wind en af en toe regen.
Ik wens jullie hele fijne dagen!

Petr@ zei

Wat leuk, zoals die bagels er uit zien!

Even nog n.a.v. jouw blog van gisteren: superleuk concept, die wijnbar en bijzonder dat je achter de schermen mocht kijken. In Arnhem hebben ze een bar, Het Taphuys, waar je zelf je wijnen (en biertjes) kunt tappen maar dat gaat gewoon met flessen, niet met zo'n interessante grote installatie.

Hele fijne Kerstdagen voor jou en je familie! Hier loopt het iets anders want René heeft helaas corona (gelukkig niet erg ziek).

Anoniem zei

Jullie ook hele fijne kerstdagen. Vanavond naar mijn schoonouders om te gourmetten, morgen bij mijn familie en ieder maakt iets en hebben we een buffet. Verder doen we een kerst bingo met kids en volwassenen en 2e kerstdag werken in de avond. En dan maakt ieder ook iets klaar om gezellig met elkaar te eten. Dus leuke drukke dagen zo de keuken in voor een tulband te maken.

Liefs Naomi

Anja zei

Fijne dagen samen, geniet ervan!

Marion2 zei

Wat een prachtige kerstkaart hebben jullie gemaakt! En de bagels, wat zijn ze leuk!
Wat knap dat Fiona al zo lang een film kan kijken.

Ik moet nog een vleesschotel halen, maar zit het maar uit te stellen omdat ik geen zin heb
om door de regen te lopen, LOL.

Morgen komen mijn hoogbejaarde ouders, de kinderen en aanhang. Ik ben er druk mee,
maar ben ontzettend blij dat ze allemaal komen.
Tweede Kerstdag ben ik alleen. Dan ga ik rustig aan opruimen, mijn kerstpuzzel afmaken
en lekker films kijken.

Ik wens jullie een gezellig kerstfeest!

Tineke zei

Heel leuke kerstkaart heb je gemaakt.
Gezellige kerstdagen toegewenst, met beide dochters en gezinnen zal dat zeker lukken.
Ook wij gaan gezellige kerstdagen met gezin en familie tegemoet; echt genieten deze dagen.

Gera zei

Dank voor het met je mee mogen lezen over het wel en wee bij jullie, over de warme band binnen jullie gezin.Mooi om te zien hoe Fiona groeit en straks nog zo’n wondertje erbij.
Wij vieren kerst met ons viertjes, mijn ouders zijn overleden en mijn schoonouders verblijven in het verpleegtehuis zo’n drie kwartier verderop. De basis voor familie-bijeenkomsten is daarmee sowieso al weg, hoewel dat familiegevoel er toch al een tijdje niet echt is, vanwege allerlei gebeurtenissen.
Onze beste wensen voor jullie allemaal, fijne dagen samen en vooral heel veel geluk en gezondheid in 2024 gewenst!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Petra zei

@Reny - klinkt als een gezellig bijeenkomen. Een heel fijne Kerst gewenst!

Petra zei

@Sonja - big hugs for you! Ik denk aan jou!

Petra zei

@Anja - jullie ook!

Petra zei

@Petra - oh wat balen! Beterschap voor Rene en hopelijk blijft het bespaard.

Petra zei

@Naomi - dat klinkt allemaal heel gezellig! Veel plezier!

Petra zei

@Anja - jullie ook!

Petra zei

@Marion - veel plezier met je ouders en kinderen om je heen!

Petra zei

@Tineke - vrolijke dagen gewenst!

Petra zei

@Gera- hetzelfde voor jou!