Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 12, 2023

Over een hangdagje

Gisteravond voelde ik al iets en midden in de nacht word ik wakker met flinke keelpijn. Verder heb ik geen symptomen, maar ik doe toch maar een Covid test. Die is, zoals ik al verwachtte, negatief. 

Rick overhandigt me een mok koffie en de warme drank helpt. De ergste pijn is weg als ik de koffie op heb. Aangezien ik geen ontbijt in huis heb gaan we meteen naar Starbucks voor koffies en mijn egg bites.

Het heeft vannacht gevroren dus we moeten eerst even krabben. Het is hier zelden vochtig genoeg daarvoor en ik neem een foto van de ijskristallen, zo mooi!
 

We gaan naar de Starbucks in het Pan Am Center en daar doen ze een leuke sticker op hun koffies. Thuis maakt Rick zich klaar voor zijn werk. Dan neemt hij afscheid tot vanavond. 


Ondanks dat ik me niet lekker voel trap ik een half uur op de elliptische machine. Ik doe het niet zo fanatiek als gewoonlijk, maar de beweging helpt tenminste tegen de fibromyalgie pijnen.

Als ik daarmee klaar ben en gedoucht heb ga ik Vienna even in. Ik ga naar Big Planet Comics en koop daar zoals ieder jaar Ricks striptijdschriften. Ook is er een nieuwe Asterix waarvan ik weet dat Rick die heel erg leuk vindt. 

Dan is Whole Foods aan de beurt. Ik breng als eerste een topje dat niet goed paste terug. Dan koop ik wat ingredienten voor mijn ontbijt. Er zijn geen wilde paddenstoelen dus die komen ik dit weekend wel weer. Als laatste kies ik een soep om als lunch te eten.

Het is een chili verde kippensoep en precies goed met keelpijn. Het is dinsdag, dus tijd voor een gezellige virtuele lunch met Judith. De tijd gaat altijd zo snel en voor we het weten is het bij tweeen en we nemen afscheid tot volgende week. 

Om toch een beetje productief te zijn zet ik een kerstfilm aan en haal de inpakspullen van boven. Ik pak de kerstavond pyjama's in en een vijftal pakjes voor Rick en Fiona. Ik merk dat ik niet helemaal 100% ben, want dat is alles waar ik energie voor heb. 

Gelukkig heb ik een heel aantal Hallmark kerstfilms opgenomen. Het is best ook eens fijn om gewoon vrolijke films te kijken. Sommige van de nieuwe films volgen een iets andere formule wat een leuke ontwikkeling is. 

Rick komt wat later thuis dan gewoonlijk. Christine en ik hebben intussen onze adventskalender wijn van vandaag geprobeerd. Het is een Franse rose en we vinden hem beiden lekker. Het blijft leuk het zo samen te beleven ondanks dat we mijlenver van elkaar verwijderd zijn.

Als ik me niet zo lekker voel heb ik vooral zin in soep. Ik bestel dus hot and sour soup van Lotus Garden en hun heel lekkere kung pao kip en garnalen. Rick haalt Grieks van Plaka Grill. 

Na het eten kijken we het stop motion filmpje van Santa Claus Is Coming To Town. Ik heb het inmiddels zo vaak gezien dat ik de liedjes woord voor woord ken. 

Het is zo'n leuk verhaal. Het legt uit hoe Santa Claus ontstond. Het stamt uit 1970 en Fred Astaire deed de meeste liedjes. Als ik zijn naam hoor denk ik aan iemand, die niet tijdens mijn bestaan leefde, maar hij overleed in 1987. 



Hopelijk voel ik me morgen beter, want er staan nog zoveel dingen op mijn lijstje!

5 reacties:

Petr@ zei

Vervelend dat je niet helemaal in orde was. Gelukkig geen corona dus je kon wel gewoon de deur uit. Een dagje weinig doen is ook weleens goed. Hopelijk morgen weer beter.

Anja L. zei

Gelukkig kon je er wel op uit om boodschappen te doen.
Leuk dat je samen met Christine de wijn kunt proberen.
Een lui dagje is ook wel eens lekker.
Fijne woensdag.

Marion2 zei

Misschien is het gewoon een beetje te druk geweest? Hopelijk knap je snel op.

Ik vind die kerstfilms ook zo fijn. Op het moment ben ik alleen en kan er lekker ongebreideld
naar kijken, LOL.

Anoniem zei

Soms is een rustig hangdagje gewoon erg fijn, zeker als je niet fit bent en ook nog
last van je keel hebt.
Hopelijk voel je je morgen weer een stuk beter.
Heerlijk he, lekker kerstfilms kijken, ik hou er ook van
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - Het gaat wel wat beter, maar ik doe het deze week gewoon rustig aan (voor mijn doen, ha ha)

@Anja - Ik ben ook blij dat ik er wel op uit kan.

@Marion - Waarschijnlijk inderdaad teveel gedaan, dus even pas op de plaats. Gelukkig hoeven we nergens heen.

@Carla - Dit soort films zijn zo ontspannend en je hoeft er niet ieder woord van te horen om het verhaal nog te volgen.